דיאטת האביב
זה נובע, ראשית כל, מהעובדה שבעונה הקרה קיים מחסור מסוים בכמה ויטמינים ומינרלים חיוניים. המצב מחמיר בנוכחות הרגלים רעים, חוסר תזונה מספקת ואורח חיים בישיבה. לכן, שינוי חד בתנאים הרגילים עם בחירה בתזונה נוקשה יכול לטלטל באופן משמעותי את ההגנות ולהוביל להחלשת הגוף. במהלך תקופה זו, מומלץ לבחור בתזונה דלילה ועשירה בכל החומרים המזינים הנחוצים לבריאות, וכן בצריכה נוספת של מולטי ויטמינים.
דיאטת האביב היא אפילו לא בדיוק דיאטה, אלא סוג של עיקרון תזונתי שניתן להשתמש בו כל עוד תרצו ובכל עת של השנה. אך עדיין, התקופה המתאימה ביותר עבורה היא סוף החורף – תחילת האביב.
בהתאם למטרה שהוגדרה, הבחירות התזונתיות יכולות להשתנות, וכך גם גדלי המנות.
התוויות נגד : כמעט ללא, למעט גוף צומח, כמו גם הריון והנקה, כאשר נדרשת עלייה בגודל המנות היומיות.
מומלץ לכלול במזון את כל המזונות המלאים והלא מזוקקים עם אחוז שומן נמוך עד בינוני .
מוצרי חלבון (בעלי חיים וירקות): בקר, חזיר (ללא שומן חזיר), עוף (עדיף חזה), קטלנים (כבד, לב וכו '), חלב, חלב אפוי מותסס, גבינת קוטג', קפיר, יוגורט, קטניות (עדשים, אפונה, שעועית וכו ').
פחמימות מורכבות : כל הדגנים הכהים (שעורה, שיבולת שועל גסה, אורז חום, כוסמת וכו '), לחם דגנים ולחם מלא. כמויות קטנות של פסטה ותפוחי אדמה (כמנות נפרדות) מותרות פעם בשבוע.
סיבים צמחיים : כל הירקות מותרים, לא פירות וגרגרים מתוקים במיוחד (עדיף להחריג או להגביל את השימוש בענבים). בתקופה של מחסור בוויטמינים, כדאי לשים לב לפירות יער קפואים, אם טכנולוגיית ההקפאה בוצעה כהלכה, הם ישמרו על חומרים שימושיים לא פחות מאשר על חומרים טריים שהונחו על המדפים.
שומנים : יש להעדיף שומנים צמחיים ולהוסיף לארוחות מוכנות. כמות השומנים מהחי מוגבלת מאוד (מותר להכניס מעט חמאה פעמיים בשבוע).
מותר לשתות מים נקיים (מינרליים) ללא גז, כמו גם תה ירוק, שחור, קומפוט, ג'לי, מיצים ומשקאות אחרים (עם מינימום ממתיק).
מוצרי מאפה העשויים משמרים או בצק עלים, קונדיטוריה וממתקים שונים, מזון שומני, מעושן, מלוח וכבוש אסורים.
יש להכין את כל הכלים על ידי אפייה, תפירה, רתיחה והימנעות מטיגון בשמן ושומן עמוק. במהלך הדיאטה, כל שימוש באלכוהול וטבק אינו נכלל לחלוטין.
תפריט :
היום הראשון.
ארוחת בוקר : חביתה מאודה (150 גרם) זרועה פטרוזיליה ושמיר קצוצים, שני לחמי שיפון עם חתיכת גבינה דקה (40 גרם), תה ירוק (200 מ"ל).
ארוחת בוקר שנייה : יוגורט שתייה דל שומן, מוקצף בפירות יער מופשרים (250 מ"ל).
ארוחת צהריים : מרק עוף עם גזר קצוץ ועשבי תיבול (צלחת בינונית), קציצת בקר מאודה (150 גרם), סלט ירקות (100 גרם).
חטיף אחר הצהריים : פירות פרוסים טריים (אננס, תפוח, אגס) (), מים מינרליים (250 מ"ל).
ארוחת ערב : דייסת כוסמת (100 גרם), חזיר אפוי (100 גרם), עגבניה אחת, לחם שיפון (פרוסה אחת).
ארוחת ערב שנייה : קפיר (250 מ"ל).
היום השני .
ארוחת בוקר : שיבולת שועל חלב עם פירות יבשים (צלחת בינונית), קלמנטינה 1, תה ירוק (200 מ"ל).
ארוחת בוקר שנייה: שני טוסטים מלחם דגנים עם פרוסת דג רזה דק, שמיר, תה שחור (200 מ"ל).
ארוחת צהריים : בורשט (צלחת בינונית), לחם שיפון (2 פרוסות), 1 נקטרינה.
חטיף אחר הצהריים : קפיר דל שומן (250 מ"ל), 2 קרקרים תזונתיים קטנים.
ארוחת ערב : תבשיל ירקות ועוף (200 מ"ג), מים מינרליים (150 מ"ל).
ארוחת ערב שנייה : סלט פירות (תפוז, בננה, תות) (150 גרם).
היום השלישי.
ארוחת בוקר : שתי ביצים מבושלות, קפה טרי (200 מ"ל), תפוח אחד.
ארוחת בוקר שנייה : תבשיל קורד עם צימוקים (200 גרם), תה ירוק טרי (200 מ"ל).
ארוחת צהריים : מרק שעועית (צלחת סטנדרטית), שני טוסטים לחם עם פרוסת גבינה דקה, 3 שזיפים בינוניים.
חטיף אחר הצהריים : ג'לי פירות (ג'לטין, פירות יער טריים או קפואים), תה שחור (250 מ"ל).
ארוחת ערב : דג שנאפה בתנור (150 גרם), סלט גזר טרי, תפוחים וכרוב (150 גרם), מיץ תפוחים (150 מ"ל).
ארוחת ערב שנייה : חלב אפוי מותסס דל שומן (250 מ"ל).