דיאטת סתיו
שפע של מזון צמחי בתזונה היומית טוב לקיבה ולמעיים בזכות סיבים צמחיים. נמצא בכמויות גדולות בפירות וירקות שונים, הוא מקדם ויסות צואה, תנועתיות מעיים ועיכול. סיבים מסיסים הם מזון למיקרופלורת מעיים ידידותית, מסייע במניעת תהליכים דלקתיים שונים בקרום הרירי. סיבים בלתי מסיסים מסייעים בהעלמת עודף כולסטרול, כמו גם ברעלים ומוצרי פסולת שונים.
בנוסף לסיבים, פירות וירקות מכילים רשימה ענקית של חומרים מזינים ותרכובות שונות: ויטמינים טבעיים, מינרלים, נוגדי חמצון, איזופלבונים, ביופלבונואידים וכו '.
על ידי הכללת מתנות הסתיו בתזונה תוכלו לחזק משמעותית את החסינות שלכם (וזה חשוב במיוחד בתקופת הסתיו), ובמקביל לנרמל את משקלכם באמצעות הורדת כמה קילוגרמים מיותרים.
ניתן להכין מגוון רחב של מנות טעימות ובו זמנית דלות קלוריות מאוד מירקות ופירות. זו הסיבה שמוצרי צמחים הופכים לעיתים קרובות לבסיס של דיאטות שונות, שכן הם עוזרים לרדת במשקל ולהזין את הגוף בויטמינים.
דיאטת הסתיו אינה מותנית במחלות אקוטיות וכרוניות (במיוחד במערכת העיכול), ואינה יכולה לשמש נשים בהריון ובמהלך ההנקה, כמו גם ילדים ואנשים עם חסינות מוחלשת.
במשך שבעה ימים של דיאטת הסתיו, ירידה במשקל נעה בין 3-7 קילוגרמים, תלוי בחומרת התפריט היומי.
כללים בסיסיים של דיאטת הסתיו
– סוכר מזוקק ומוצרים על בסיסו אינם נכללים לחלוטין. ניתן להשתמש בכמות קטנה של דבש טבעי במקום.
– צריכת מזון מן החי, מוצרים מוגמרים למחצה שונים, נקניקיות, בשרים מעושנים ומזונות משומרים ממוזערת. אפשר שימוש במוצרי חלב דלי קלוריות, ובכמות מוגבלת של שמן צמחי.
– משקאות מוגזים אלכוהוליים ומתוקים אינם נכללים לחלוטין.
תפריט משוער של דיאטת הסתיו במשך שבעה ימים
היום הראשון
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דקה ולא שומנית, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: בורשט רזה (צמחוני), מנה – 300 מ"ל.
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: תבשיל גבינת קוטג 'עם משמשים מיובשים (250 גרם).
ארוחת ערב שנייה: תפוח אחד, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).
יום שני
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דל שומן דקה, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: מרק ירקות רזה (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: סלט ירקות (פלפל, עגבניה, מלפפון, עשבי תיבול, שמן זית, כפית אחת), מנת סלט – 150 גרם, עוף מבושל (100 גרם).
ארוחת ערב שנייה: אגס אחד, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).
היום השלישי
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דל שומן דקה, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: מרק כרוב עם כרוב לבן על בשר רזה (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: דג מבושל לבן (150 גרם), סלט ירקות (גזר, תפוחים, כרוב), מנת סלט – 100 גרם.
ארוחת ערב שנייה: שתי אפרסקים בינוניים, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).
יום רביעי
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דל שומן דקה, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: קדירת ירקות עם גבינה ותרד (250 גרם).
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: סלט פירות (תפוז, בננה, קיווי, אפרסק), מנת סלט – 250 גרם.
ארוחת ערב שנייה: אגס אחד, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).
יום חמישי
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דל שומן דקה, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול ושמנת חמוצה (200 גרם).
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: סלט סלק מגורר, גזר ושזיפים מיובשים, מתובל ביוגורט דל שומן או שמנת חמוצה (250 גרם).
ארוחת ערב שנייה: תפוח אחד, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).
יום שש
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דל שומן דקה, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: כרוב כבוש (100 גרם), קרפיון מבושל (150 גרם).
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: ביצים מקושקשות בחלב עם שתי ביצים (150 גרם).
ארוחת ערב שנייה: נקטרינה אחת, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).
יום שביעי
ארוחת בוקר: כריך לחם דגנים עם גבינה דל שומן דקה, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת צהריים: תבשיל קישואים ודלעת עם גבינת פטה, מנה – 200 גרם.
חטיף אחר הצהריים: לפתן אגסים, תפוזים ותפוחים, ללא תוספת סוכר (250 מ"ל).
ארוחת ערב: כרוב מבושל (150 גרם).
ארוחת ערב שנייה: 3 שזיפים בינוניים, קפיר 1% שומן (200 מ"ל).