דיאטה של מוסד המזון של רוסיה
הארוחות צריכות להיות חלקיות, 5-6 פעמים ביום באותן שעות. כמות השומן בשיטת תזונה זו מוגבלת, בתנאי שלפחות מחצית מכמות זו היא שמן צמחי. בשר, דגים, חלב ומוצרי חלב רצוי דל שומן. ירקות ופירות עמילנים נמוכים אינם מוגבלים כאן (סלט, צנון, מלפפונים, עגבניות, עשבי תיבול, פירות יער). תכולת המים מוגבלת לליטר וחצי, תוך התחשבות במים הכלולים במזון. לחלקם יש הרבה ממנו: ירקות ופירות מכילים 80-90% מים, בשר ודגים – 70-80%, נקניקיות מבושלות – 60-70%, לחם – 30-40%. צריכת מלח – לא יותר מ 5 גרם ליום (זו כפית אחת). עדיף לוותר על מלח לגמרי, אך אם אינך יכול, אז המלח אוכל מוכן – כך תאכל פחות מלח.
להלן שתי אפשרויות לתפריטים למופת לדיאטה זו. תכולת הקלוריות במזון כזה היא 1500-1600 קק"ל (ללא לחם):
אפשרות ראשונה
ארוחת בוקר ראשונה: ביצים מקושקשות משתי ביצים, סלט כרוב, תה עם חלב.
ארוחת בוקר שנייה: גבינת קוטג ', תה, מרק או מיץ ורדים.
ארוחת צהריים: סלט ירקות, מרק כרוב כרוב כבוש, עוף מבושל עם ירקות, קומפוט
או מרתח של ירכיים.
חטיף אחר הצהריים : כוס חלב, מיץ או מרק ורדים.
ארוחת ערב: דג מבושל (100 גרם), תבשיל ירקות, תה.
למשך הלילה: כוס קפיר.
אפשרות שנייה
ארוחת בוקר ראשונה: בשר מבושל (100 גרם) עם אפונה ירוקה, תה.
ארוחת בוקר שנייה: גבינה או תפוח אפוי.
ארוחת צהריים: מרק צמחוני, דג מבושל עם סלט ירקות בשמן צמחי,
לִפתָן.
חטיף אחר הצהריים: מרתח ורדים.
ארוחת ערב: גבינת קוטג ', תה.
למשך הלילה: כוס קפיר.