כמה קלוריות יש ב-ערך תזונתיתזונה נכונה

שקדים ערך תזונתי

נקודות עיקריות בסיפור
  • שקדים ערך תזונתי

ערכים תזונתיים

100 גר' מנה אחת (בינונית)
פחמימות (ג) 19.5 4.88
חלבון (ג) 18.6 4.65
שומן (ג) 54.2 13.55
לייף (ג) 2.6 0.65
כולסטרול (מ"ג) 0 0
נתרן (מ"ג) 4 1
אשלגן (מ"ג) 773 193.25
100 גר' מנה אחת (בינונית)
סידן (מ"ג) 234 58.5
ויטמין A (iu) 0 0
ויטמין C (מ"ג) 0 0
ברזל 4.7 1.18

יש 598 קלוריות ב-100 גרם שקדים. מנה אחת (25 גרם) של שקדים היא 150 קלוריות, חתיכה אחת (2 גרם) היא 12 קלוריות. 100 גרם שקדים מכילים 19.5 גרם פחמימות, 18.6 גרם חלבון, 54.2 גרם שומן ו-2.6 גרם סיבים.

 

שקד הוא מאכל שתפס את מקומו בתרבויות רבות מיום החיים המיושב, והפך לחלק מתחומים רבים בחיי האדם, מקברי הפרעונים ועד למסעותיהם הבלתי פוסקים של סוחרים נודדים. זן האגוזים הזה, שהוא סמל העצב הקבוע (שקד מר) והאישה היפה בסין העתיקה, ממשיך לקבל מקום חשוב בתזונה שלנו היום הודות לשימושים המרובים שלו והוויטמינים השונים.

מהם היתרונות של שקדים?

מהם היתרונות של שקדים

ניתן לומר שהשקד, המכיל רכיבים רבים, הוא מאגר ויטמין E בקנה מידה קטן. מבחינה זו, ידוע כי בצריכה קבועה ומתונה היא מחזקת את מערכת החיסון, מסייעת להתחדשות התאים ומפחיתה את הסיכון למחלות לב וסרטן.

שקד הוא אחד המזונות המועילים ביותר, במיוחד למוח, מכיוון שהוא מכיל שני חומרים הנקראים ריבופלבין ו-l-קרניטין, שיכולים להשפיע לטובה על הפעילות הנוירולוגית ולמנוע ירידה קוגניטיבית. מסיבה זו, אנשים מבוגרים או בסיכון לאלצהיימר צריכים לצרוך שקדים מספר פעמים בשבוע.

יתרון נוסף של השקדים הוא שחומצות השומן הבלתי רוויות שהוא מכיל שומרות על איזון רמת הגלוקוז בזרם הדם. מבחינה זו, זהו אחד המזונות המועילים לחולי סוכרת. השקדים גם מפחיתים את הסיכון למחלות כמו התקף לב, שבץ מוחי חלקי או אי ספיקת כליות הנגרמים מלחץ דם גבוה, שכן הוא עוזר לווסת את לחץ הדם הודות למגנזיום שהוא מכיל.

תחום נוסף שיכול להפיק תועלת מהיתרונות של השקדים הוא טיפוח העור. חלב ושמן המתקבלים ממיני השקדים המרים משמשים בקרמים לטיפוח העור ולקרמים אלו יש אפקט אנטי אייג'ינג על ידי סיוע בהתחדשות התאים.

ההיסטוריה של השקדים

שקד, אחד הצמחים שהאנושות החלה להרוויח מהם המוקדם בהיסטוריה, הוא מזון שתפס את מקומו על השולחן עוד לפני מערכת החיסונים הנהוגה בחקלאות. עד כדי כך שבזכות החפירות הארכיאולוגיות, ידוע שהוא גודל בעמק נומיירה המפורסם בירדן גם בתקופת הברונזה הקדומה (3000-2000 לפני הספירה). למעשה, שקדים היו בין חפציו האישיים של פרעה המצרי תותנקאמון, שמת ב-1322 לפני הספירה, אחד השליטים המפורסמים בהיסטוריה.

שקד הוא אחד החטיפים האהובים על אנשים מאז ימי קדם. מזון זה, שיש לו מקום מיוחד בתרבות מצרים והודו העתיקה, הוא גם אחד ממרכיבי התזונה הבסיסיים של טכניקת הריפוי ההינדית הנקראת "איורוודה", המפורסמת בחלקים מסוימים באמונה שהשקדים הופכים אדם לחכם יותר. עמיד יותר, החל כמעט 5000 לפני הספירה.

שקד, צמח שמקורו בדרום אסיה, התפשט בקלות למדינות עם אקלים ים תיכוני לאחר שמצא לעצמו מקום במזרח התיכון הודות לסוחרים לאורך השנים. שקד, שהוא אחד המרכיבים ההכרחיים במסחר במדינות כמו סוריה וטורקיה, שבהן האקלים הים תיכוני שולט, יובא הרבה ליבשת צפון אמריקה, שתיקרא בשנים הבאות "העולם החדש".

שקד, מילה שהתפתחה מהמילה הפרסית "ביאם", ידועה גם בשם "פייאם" בקרב העם. Acıpayam, העיירה דניזלי, פירושה למעשה Acıbadem. מקור המקבילה האנגלית ל"שקד" היא המילה היוונית "אמיגדל", המשמשת לתיאור תערובת של משולשים ואליפסות.

איך מגדלים שקדים? 

איך מגדלים שקדים

מכיוון שעץ השקד הוא זן עץ קטן השייך למשפחת הרוזציאה, האקלים הים תיכוני, החם והיבש בקיץ וקר וגשום בחורף, הוא אידיאלי למדי לצמיחתו, בדיוק כמו שאר בני משפחתו. בנוסף, הודות לעובדה שחלק העץ בעץ עמיד לתנאי מזג האוויר הקרים ביותר, ניתן לגדל גם במדינות הקרובות למעגל הארקטי, כמו איסלנד. למרות שניתן לגדל אותו כמעט בכל אזור בארצנו, חשוב מאוד למצוא את סוג הקרקע המתאים ליעילות מלאה. לכן, הבחירה של אדמה חולית או חצץ מספקת את התנאים האידיאליים ביותר עבור המגדל. בקרקעות כאלה, שורשי העץ יכולים לרדת עד 3-5 מטרים באורך.

כמות משקעים שנתית ממוצעת של 350-400 מ"מ היא אחד הגורמים החשובים ביותר לצמח, ואזור האגאי, אשר זוכה לממוצע של 700 מ"מ משקעים בשנה, הוא אחד האזורים בהם הגידול האינטנסיבי ביותר בארצנו. . עם זאת, מכיוון שכמעט כל המשקעים הללו יורדים בין ספטמבר לנובמבר, בחירת השתילים צריכה להיעשות בצורה עמידה בפני חום קיצוני. תנאי מזג אוויר לא עומדים בתחילת האביב הם בעלי חשיבות רבה לגידול שקדים. התקופה הקריטית ביותר עקב אירועי הכפור שעלולים להתרחש בתהליך זה היא תקופת הפריחה והגיל הצעיר של הצמח. למרות שהצמח יכול לעמוד בטמפרטורות שבין -4 ל-5 מעלות צלזיוס בתקופת הפריחה, זני שקד אחרים יכולים להראות הבדלים גדולים בהקשר זה.

מומלץ לשתול בסתיו במקומות עם חורף חמים, ובאביב במקומות עם חורף קר וקשה. אם מי שיגדל את הצמח ישתמש בזרעים, ולא בשתיל מוכן, לגידול הצמח, יש לשמור זרעי שקדים במים לפחות 3 ימים. בור 20 ס"מ אידיאלי לתחילת תהליך הטיפוח.

איך מאחסנים שקדים?

אפשר לשמר שקדים בקליפתם, על ידי קלייתם או על ידי הפרדתם מקליפתם לאחר הקטיף. שקדים, בצורת הקליפה שלהם, ניתנים לאחסנה של יותר משנתיים במקום מתחת ל-5 מעלות צלזיוס ועם לחות של פחות מ-65%. למרות שהוא עמיד בתנאים אחרים, מומלץ לצרוך אותו בזמן קצר יותר.

מכיוון ששקדים גולמיים, מופרדים מקליפותיהם, יכולים להריח ולהירקב תוך זמן קצר בשל תכונת ספיגת הלחות שלהם, קלייה היא אפשרות אידיאלית להגדלת זמן האחסון. מכיוון שתספגו את הלחות מהשקדים בתהליך הקלייה, תוכלו לאחסן אותם כשנתיים בסביבה חשוכה וקרירה בשקית אטומה.

ניתן להמליץ ​​על אותן שיטות לאחסון שקדים גולמיים, אך יש לומר כי חיי האחסון מתקצרים במקרה זה. עם זאת, הודות לשקיות הוואקום ניתן לאחסן אותו כ-10 חודשים בטמפרטורה של 10 מעלות, שכן הוא לא יקבל אוויר. קל מאוד גם להאריך את התקופה הזו עם המקפיא העמוק.

מה הולך טוב עם שקדים?

מה הולך טוב עם שקדים

כפי שכולנו יודעים, שקד הוא מאכל שליווה מנות רבות במטבחינו בעבר ועד היום. מרק שקדים, אחד המנות הראשונות של מטבח הארמון העות'מאני, הוא אחת הדוגמאות לכך. בנוסף, אנו רואים שהוא נכלל לעתים קרובות בתוכן של פילאף אורז. פילאף וילון, פילאף קלוי שקדים ופילאף רעלה הם בין המנות בהן נעשה שימוש תדיר בשקדים. אפשר להשתמש בו כמלית במאפים. עוגיות שקדי דבש, עוגת שקדים גזר קינמון הם בין מאפי השקדים המועדפים ביותר. קמח שקדים, המתקבל בטחינת שקדים, הוא בהחלט אלטרנטיבה טובה לקמח החיטה בשימוש נרחב. קמח שקדים, הדל בפחמימות, עשיר בחלבון, אך מעט מתוק יותר מסוגי קמח אחרים. מלבד אלה, אתה יכול גם להשתמש בו בקינוחי שרבט וחלב רבים. סוכר שקדים, המתקבל עם שקדים גולמיים, חלבוני ביצה ואבקת סוכר, הוא עוד סוג של קינוח שניתן לצרוך בהנאה.

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button