דיאטותדיאטות הרזיה

דיאטת כרוב

כרוב הוא ירק בריא מאוד ודיאטטי. בגלל התכולה העצומה של חומרים הדרושים לבריאות, מומלץ לכלול כרוב בכמויות קטנות בתזונה היומית היומית. דיאטת כרוב עשיר במיוחד בויטמינים ובנוגדי חמצון, כמו גם בתרכובות יקרות ערך כמו אינדול -3 קרבינול וגלוקוזינולטים. הם זוכים לתכונות המפתח במניעת גידולים תלויי הורמונים.

דיאטת כרוב מבושל בריא באותה מידה. הוא נספג בקלות בגוף, ומכיל לא פחות ויטמינים מאשר טרי, במיוחד אם מבושל עם גזר ובצל.

דיאטת כרוב מבושל הוא חומר ניקוי מעי גס מעולה, המשמש לוויסות צואה ודיאטות הרזיה שונות. הוא עשיר מאוד בסיבי צמח גסים שפועלים כמו "מברשת", אך יחד עם זאת, לא מגרים מאוד את הריריות.

ירידה במשקל במהלך דיאטה כזו היא כשניים-שלושה קילוגרמים, תלוי בחילוף החומרים ובפעילות הגופנית.

התוויות נגד דיאטה: מחלות כרוניות ואקוטיות בקיבה, כמו גם המעי הדק או הגס, עצירות, סוכרת, הנקה, תפקוד כלייתי לקוי, הריון, השמנת יתר וכו '.

מתכון דיאטת כרוב מבושל לדיאטה השבועית

כרוב קלוי הוא המנה העיקרית לכל השבוע של הדיאטה. עדיף לבשל אותו לפני כל ארוחה – בדרך זו ישמרו חומרים, מינרלים וויטמינים יקרים ושימושיים יותר. אבל אם הזמן לא מאפשר, תוכלו לבשל יום אחד לכל היותר.

למנה (לשתי מנות יומיות) תזדקקו: ראש כרוב קטן, שני בצלים, 2 עגבניות, גזר אחד גדול או שניים, לא רוטב סויה חזק (בערך כפית אחת).
קוצצים את הכרוב דק. יוצקים מעט מים לסיר גדול, שתיים או כף מכל שמן צמחי ושמים כרוב קצוץ. לאחר מכן הוסיפו את כל שאר הירקות (קצוצים דק) לכרוב. מערבבים הכל, מתבלים ברוטב סויה ומבשלים עד לבישול על אש נמוכה.

תפריט מתאים

 דיאטת כרוב- יוֹם שֵׁנִי

ארוחת בוקר: דייסת שיבולת שועל חלב (250 גרם), כוס (250 מ"ל) תה שחור חלש עם דבש (כפית אחת או שתיים).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): אריזת יוגורט 2.5% שומן.
ארוחת צהריים: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, מרתח של פירות ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (250 מ"ל) חלב אפוי מותסס.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (לפי המתכון) – 250 גרם, חזה עוף מבושל (150 גרם), תה ירוק טרי (300 מ"ל).

 דיאטת כרוב- יוֹם שְׁלִישִׁי

ארוחת בוקר: דייסת שעורה פנינה בחלב (250 גרם), כוס (250 מ"ל) תה שחור עם דבש (כפית אחת או שתיים).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): אריזת יוגורט 2.5% שומן.
ארוחת צהריים: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, מרתח של פירות ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (300 מ"ל) קפיר.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, דג מבושל ללא עור (150 גרם), תה ירוק טרי (300 מ"ל).

 דיאטת כרוב- יום רביעי

ארוחת בוקר: דייסת כוסמת בחלב – מנה של 250 גרם, כוס (250 מ"ל) תה שחור לא חזק עם דבש (כפית אחת או שתיים).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): תפוז בינוני אחד.
ארוחת צהריים: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, מרתח של פירות ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (250 מ"ל) חלב אפוי מותסס.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (על פי המתכון) – 250 גרם, עגל מבושל (150 גרם), עגבניה בינונית אחת, תה ירוק טרי (300 מ"ל).

 דיאטת כרוב- יוֹם חֲמִישִׁי

ארוחת בוקר: גבינה דלת שומן (30 גרם), ביצים מקושקשות, קפה עם חלב ללא סוכר (250 מ"ל).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): שני קיווי בינוני.
ארוחת צהריים: מבושל (לפי המתכון) כרוב (250 גרם), מרתח של ירכי ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (300 מ"ל) קפיר.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (לפי המתכון) – 250 גרם, חזה עוף מבושל (150 גרם), תה ירוק טרי (300 מ"ל).

 דיאטת כרוב- יוֹם שִׁישִׁי

ארוחת בוקר: דייסת שיבולת שועל חלב (250 גרם), כוס (250 מ"ל) שחור, תה לא חזק עם דבש (כפית אחת או שתיים).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): אריזת יוגורט 2.5% שומן.
ארוחת צהריים: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, מרתח של פירות ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (250 מ"ל) חלב אפוי מותסס.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, דג מבושל ללא עור (150 גרם), תה ירוק טרי (300 מ"ל).

 דיאטת כרוב- יום שבת

ארוחת בוקר: דייסת אורז בחלב – מנה של 250 גרם, כוס (250 מ"ל) תה שחור חלש עם דבש (כפית אחת או שתיים).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): גבינת קוטג 'ללא שומן (100 גרם).
ארוחת צהריים: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, מרתח של פירות ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (300 מ"ל) קפיר.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (לפי המתכון) – 250 גרם, הודו מבושל ללא עור (150 גרם), תה ירוק טרי (300 מ"ל).

 דיאטת כרוב- יוֹם רִאשׁוֹן

ארוחת בוקר: דייסת כוסמת בחלב – מנה של 250 גרם, כוס (250 מ"ל) תה שחור חלש עם דבש (כפית אחת או שתיים).
ארוחת בוקר שנייה (חטיף): טוסט לחם גרגר אחד, תה ירוק טרי (300 מ"ל).
ארוחת צהריים: כרוב מבושל (לפי המתכון) – מנה של 250 גרם, מרתח של פירות ורדים מיובשים (פירות יער) (300 מ"ל).
חטיף אחר הצהריים: ספל (250 מ"ל) חלב אפוי מותסס.
ארוחת ערב: כרוב מבושל (לפי המתכון) – 250 גרם, חזה עוף מבושל (150 גרם), תה ירוק טרי (300 מ"ל).

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button