תזונה נטולת סוכר: יתרונות לבריאות וגזרה
תזונה נטולת סוכר: יתרונות לבריאות וגזרה
יותר ויותר אנשים שמים לב לבריאות ולמראה החיצוני שלהם. לכן, אין זה מפתיע שהם מתחילים לוותר על הסוכר. אבל העיקר לעשות את זה נכון, ללא נזק לגוף.
מהי דיאטה ללא סוכר?
הבסיס לדיאטה דלת פחמימות וללא סוכר הוא ההדרה המוחלטת של מזונות מהתזונה המכילים סוכר מזוקק. אנחנו מדברים על משקאות אלכוהוליים, ממתקים, שימורים, משקאות מוגזים, רטבים, מרינדות. בנוסף, דיאטה כזו כוללת גם צריכה מוגבלת של סוכרים ממקור אורגני, הקיים בצורת לקטוז בחלב, פרוקטוז בפירות, דבש וממתיקים טבעיים נוספים, תוך התמקדות בתזונה מלאה ומאוזנת ועשירה בפחמימות מורכבות, סיבים, חלבונים ושומנים.
מחקרים שונים אישרו כי לצריכת סוכר מוגבלת יש השפעה חיובית על הבריאות. לפיכך, הסבירות שאדם יתקל ב:
- סוכרת סוג 2;
- הפרעות הורמונליות;
- אַקְנֶה;
- מחלות אוטואימוניות.
בנוסף, אי הכללת מוצרים המכילים סוכר מהתפריט תשפר את מצב הרוח שלך, תנרמל את השינה, תשפר את הזיכרון, תשפר את הביצועים הפיזיים של הגוף, את מצב השיער והציפורניים. גם הצלוליט ייעלם, והמשקל יקטן ללא נזק.
למה עדיף לוותר על סוכר?
מזון מודרני מכיל הרבה סוכר – זו אחת הסיבות לכך שיותר ויותר אנשים בעולם סובלים מהשמנה. מדענים ערכו מחקר תוך התחשבות בצריכת הסוכר הממוצעת של אנשים משנת 1700 ועד היום. בתקופה זו עלתה צריכת המרכיב המתוק הזה מ-4.9 גרם ליום או 1.81 ק"ג בשנה לאדם ל-227 גרם ליום, שהם 81.6 ק"ג לשנה.
"מוות לבן" מסוכן לבני אדם, כי… משפיע:
- מוח – עבודה מדעית שבוצעה על מכרסמים הוכיחה שתזונה עשירה בסוכר מובילה להיווצרות גידולים במוח. זה יכול לגרום לבעיות זיכרון. בנוסף, הסיכון לפתח דיכאון עולה ל-58%;
- לב – עקב גליקמיה נוצר נזק לשריר הלב. בנוסף, המרכיב המתוק מוביל לעלייה ברמות הכולסטרול בדם, מה שמוביל להתפתחות טרשת עורקים. יתר לחץ דם הוא תוצאה נוספת של השימוש ב"מוות לבן";
- מפרקים – הבסיס למפרקים הוא קולגן, שמבנהו נהרס בהשפעת גבישים מתוקים;
- השמנת יתר – עודף סוכר נשאר בגוף כרקמת שומן. יחד עם זאת, הוא לא נשאר רק מתחת לעור, אלא גם בחלל הבטן. תזונה עשירה בפחמימות פשוטות תורמת לכבד שומני ולהשמנה בטנית. האחרון מהווה סיכון להתקף לב, סוכרת ושבץ מוחי.
אם תחשוב כל הזמן על ההשפעות השליליות של הסוכר על הגוף, יהיה קל יותר לוותר על צריכתו.
היתרונות והנזקים של תזונה נטולת סוכר
היעדר סוכר הוא פתרון יעיל למי שרוצה להיפטר מקילוגרמים מיותרים, אבל די קשה לוותר על המוצר הזה.
לא ניתן לעקוב אחר דיאטה זו לאורך זמן, כי… הגוף זקוק לדלק, שמקורו בפחמימות. לכן, תזונאים מייעצים לבצע ניקוי רעלים מסוכר כדי להגביל צריכת פחמימות פשוטות בלבד, ללא פחות צריכה של פחמימות מורכבות בתפריט.
בשל העובדה שצריכת פחמימות מתרחשת בעודף, כל הפחתת סוכר בתפריט תועיל לגוף. אתה יכול לעקוב אחר דיאטה ללא סוכר בתנאי שאין התוויות נגד. אבל יש "אבל" אחד: הוצאת הסוכר מהגוף חייבת להיות איטית והדרגתית.
כִּי גבישי סוכר הם חומר ממריץ שהופך את הגוף לתלוי הפחתה חדה בצריכתם יכולה לגרום:
- תחושת רעב מתמדת;
- כְּאֵב רֹאשׁ;
- חולשות;
- עייפות מתמדת.
אבל במקרה של פעולה הדרגתית, המשקל יקטן, ההשמנה תיפסק, הסבירות לפתח מחלות לב וכלי דם תפחת, בעיות במערכת העיכול והחמצת הגוף ייעלמו. בנוסף, תשכחו מעששת ואקנה. אבל אתה לא צריך להיפטר לחלוטין מפחמימות – הבריאות שלך תחמיר באופן דרמטי.
כללים לאכילה בדיאטה ללא סוכר
הדבר הקשה ביותר לעשות הוא לוותר על הממתקים האהובים עליך, במיוחד אם היו לך בעבר די הרבה מהם בתזונה שלך. לכן, תחילה תצטרך למצוא להם תחליף חלופי: אגוזים, פירות יבשים, זרעים. אתה יכול לנשנש חטיפי דיאטה. אוהבי שוקולד יאהבו שוקולד סטיביה.
במקרה זה, עליך להקפיד על הכללים התזונתיים הבאים:
- התפריט צריך להיות מאוזן – הגוף צריך לקבל את הכמות הנכונה של פחמימות מורכבות, חלבונים וסיבים;
- לפני רכישת מוצרים, אתה צריך ללמוד היטב את התוויות: מוצרי פסולת רבים מכילים סוכר;
- שתו מים לאורך היום – זה יאיץ תהליכים מטבוליים ויפעיל את חילוף החומרים;
- השתמש רק בממתיקים טבעיים – דבש, סטיביה, פירות יבשים, ריבת סטיביה. אבל האפשרות האידיאלית תהיה להימנע לחלוטין ממזונות אלה במהלך הדיאטה.
שמירה על כללים אלה אינה קשה, והתוצאה תהיה רק חיובית.
תכונות של יצירת תפריט ללא סוכר
תזונה צריכה להיות מחושבת ומאוזנת.
באשר לפחמימות, הן צריכות להוות 40-50% מערך האנרגיה של התזונה. אתה צריך לקחת אותם מ:
- לחם ופסטה מדגנים מלאים, דגנים, אורז לבן, כוסמת ומוצרים אחרים שעבורם משתמשים בדגנים;
- ירקות, עשבי תיבול, פירות לא ממותקים.
התזונה צריכה להכיל גם סיבים.
25-35% מערך האנרגיה של התזונה מגיע משומנים. כָּך:
- שומנים רוויים צריכים להיות בכמויות מוגבלות – לא יותר מ-10% מכלל השומנים בתפריט;
- כולסטרול ליום מותר 300 מ"ג;
- עדיף להשתמש בשומנים פולי ושומנים חד בלתי רוויים, הכוללים: שמנים לא מזוקקים בכבישה קרה, דגים, אבוקדו, זרעים ואגוזים.
שיעור החלבונים צריך להיות 15-20%
מוצרים המכילים חלבון באיכות טובה כוללים מוצרי חלב דלי שומן, דגים, זרעים, קטניות ועופות.
אם תקפידו על כללים אלו, הגוף לא יגיב בצורה שלילית להפחתה בצריכת הסוכר.
.