אכילה בריאה
בשר או דגים: מה עדיף?
בשר או דגים: מה עדיף?
בשר ודגים הם המרכיבים העיקריים של תזונה מלאה. מוצרים אלה הם המקורות היקרים ביותר לחלבון הנחוצים לתפקוד הגוף כולו. יש אנשים שמעדיפים בשר, אחרים מעדיפים דגים. בואו ננסה להבין מה עדיף.
איך דגים מועילים?
- דגים עשירים בויטמינים וחומצות שומן (יש בו הרבה אומגה 3 וויטמין B12).
- בדגים יש פחות קלוריות מאשר בבשר. זני הקלוריות הנמוכים ביותר הם חוואר, בקלה ופולוק.
- צריכה קבועה של דגים טובה ללב ולכלי הדם, לפעילות המוח ולחסינות.
- מהחסרונות: דגים צוברים מתכות כבדות. מוצר זה אינו בריא לאכילה. בנוסף, יכול להיות קשה למצוא פירות ים באיכות גבוהה למכירה ברוסיה. עם בשר, הדברים קצת יותר פשוטים.
למה כדאי לאכול בשר?
- בשר אדום מכיל הרבה יותר ברזל מדגים, והוא נספג בקלות.
- יש גם יותר חלבון בבשר, אבל תכולת הקלוריות של חזיר או בקר היא הרבה יותר גבוהה.
- קל יותר למצוא בשר טרי במכירה, אם יש לך מזל, אפילו מוצר חקלאי.
- מהחסרונות: כמות גדולה של כולסטרול. בנוסף, בשר עשוי להכיל אנטיביוטיקה.
טוען…