ירקות ופירותכמה קלוריות יש ב-תזונה נכונה

ברוקולי

כמה קלוריות יש בברוקולי?

ב 10 גרם ברוקולי יש 26 קלוריות. מנה אחת של ברוקולי היא ( 150 גר ') 39 קלוריות. 100 גרם ברוקולי מכילים 2.51 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 0.2 גרם שומן, 3 גרם סיבים.

ערכים תזונתיים של הברוקולי

100 gr 1 הגשה ( בינונית )
פחמימות ( g ) 2.51 3.77
חלבון ( g ) 3.3 4.95
שומן ( g ) 0.2 0.3
חיים ( g ) 3 4.5
כולסטרול ( mg ) 0 0
נתרן ( mg ) 18 27
אשלגן ( mg ) 373 559.5
100 gr 1 הגשה ( בינונית )
סידן ( mg ) 105 157.5
ויטמין A ( iu ) 143 214.5
ויטמין C ( mg ) 115 172.5
ברזל 1.3 1.95

ברוקולי, המורכב מניצנים וגבעולים ירוקים דמויי כרובית, הוא צמח עשיר מאוד בעל ערך תזונתי, מגיע ממשפחת האנשים הצלוביים כמו כרובית, כרוב, נבטי בריסל. יש לו שלושה זנים שונים, שגופם נע בין 5-10 ס"מ וגובהם סביב 30-50 ס"מ, שמשתנה בהתאם לצבע הברוקולי ונקרא לבן-ראש, סגול-ראש וירוק- ראש. אלה עם צבעים לבנים הדומים לכרובית נקראים ברוקולי ראש, ואלה עם חלקי פרחים יוצאים מהצדדים נקראים ברוקולי גלות.

מה היתרונות של ברוקולי?

ירק זה, העשיר מאוד בנוגדי חמצון, היעילים במניעת מחלות קשות הקשורות לסרטן ברוקולי, סוכרת, לב ומערכת העיכול, חיזוק מערכת החיסון ועיכוב הזדקנות, דבר שימושי מאוד בבריאות, עוזר לטיהור הגוף מרעלנים. זה תומך גם במניעת סרטן הקיבה, הושט ומעיים בזכות בטא-קרוטנים שהוא מכיל. כאשר הוא נצרך באופן קבוע, הוא מבטל מחסור בברזל ומינרלים בגוף, מאזן את רמת החומציות של הגוף, ועוזר לעור להישאר חי ובריא. מספיק קמצוץ ברוקולי, העשיר מאוד גם בוויטמין K ו- C, סידן, מגנזיום, אבץ וזרחן, בכדי לענות על יותר ממחצית הצורך היומי בסידן. בהיבט זה יש לכך השפעה גם על התפתחות בריאות העצמות והשיניים. בזכות הכרום בפנים הוא מווסת את רמת הסוכר בדם ותורם לשחרור אינסולין בריא. בנוסף, מומלץ לצרוך במיוחד במהלך ההיריון וההנקה בגלל תכולת החומצה הפולית שלה.

היסטוריה של ברוקולי

ברוקולי, המכונה “ ברוקולו ”, שפירושו נבטי כרוב באיטליה, גדל באירופה בשנת 1988 ואז החל לייצר ולמכור לעולם על ידי האחים האיטלקים ד'אריגוס, שנולדו בסיציליה ו גרים בארצות הברית. למרות שמוצאו נאמר עד היום לאימפריה הרומית, אין שום עדות מוחלטת לדיוק המידע הזה. ירקות, שהחלו להתפשט בראשית המאה העשרים, מגדלים בעיקר בדרום אירופה ובארה"ב בעולם. מדינת קליפורניה היא מדינת קליפורניה, שם היא גדלה ביותר כיום. ניתן לומר כי ייצורו גדל בהדרגה ככל שהתגלו היתרונות של ברוקולי, המכונה צמח אקזוטי, כאשר התגלה לראשונה. הסוג הפופולרי ביותר של ברוקולי, שגדל באופן נרחב בארצנו לאחרונה, הוא קלברזי.

איך מגדלים ברוקולי?

איך מגדלים ברוקולי

גידול ברוקולי נראה כמו גידול כרוב וכרובית. צמחי זרע פורחים ממש כמו בכרובית, וקשה לגדול בקיץ ובאקלים בו הטמפרטורה הממוצעת עולה על 20 מעלות. אדמה עשירה ורופפת אורגנית חיובית למדי לגידול ברוקולי. יש צורך לתמוך בקרקעות לא טובות עם דשנים וויטמינים. לאחר שזרעי הברוקולי הנטועים בשדות ביולי ובאוגוסט הופכים לשתילים, הם מועברים למקומות הגידול העיקריים והשתילים נטועים במרחקים שווים במרווחים של 30 ס"מ. הקציר נעשה לפני שעיניים קטנות על ראשי פרחים לא בשלים נפתחות. נאספים ראשי פרחים צדדיים שמתפתחים לאחר איסוף ראשי הפרחים הראשיים.

באיזו עונה אוכלים ברוקולי?

יש צורך לצרוך ברוקולי בחורף, ממש כמו צליבה. הזרעים הנטועים בקיץ מוכנים לחורף ומגיעים לשולחנות טריים. למרות שניתן למצוא רעננות מנובמבר עד מרץ, לא נכון לומר שהעונה מוגבלת לשלושה חודשים. למרות שהוא נמצא גם על המדפים בעונות אחרות בזכות החממה המתקדמת, כדאי לצרוך אותו טרי, מכיוון שהערך התזונתי גבוה יותר בעונה של כל ירק.

מה יש לקחת בחשבון בבחירת ברוקולי?

ברוקולי

אין לקנות את אלה המצהיבים, החיוורים והחיים מברוקולי, שהם בדרך כלל ירוקים כהים, סגולים וחכמים. לכל ירק טרי יש ניחוח משלו. עליכם לשים לב לריח ברכישת ריח זה, שכן ריח זה נעלם בירקות שאיבדו את חיוניותם ואיבדו את ערכם התזונתי. אסור שנראה כי חלקי הכדור שהם הכדור נמסו או מכרסמים, שכן התמונה המתמוססת או המעוותת על העלים עשויה להיות סימן לכך שברוקולי הוא חרק. תמיד יש להעדיף שחלקי הפרחים יהיו הדוקים וניתן להפריד בין הגבעולים בקלות.

כיצד מאוחסנים ברוקולי?

כאשר ברוקולי נלקח טרי, הוא יכול לשמור על רעננותו במקרר למשך 5-7 ימים. אם אתה רוצה לשמור עליו יותר זמן, עליך להכניס אותו למיכל מלא מים עם גבעוליו ולכסות את חלקי הפרחים בשקית שקופה. החלפת המים באופן קבוע מדי יום תאפשר לירק להימשך זמן רב יותר. שיטת אחסון נוספת היא לעטוף אותו במגבות נייר. אתה יכול לאחסן את הירק שאתה נותן לחות קלה על ידי עטיפתו במגבת נייר. אם אתה רוצה לצרוך אותו מחוץ לעונה, אתה יכול לזרוק אותו למקפיא. עם זאת, כפי שהוא נעשה בירקות אחרים, אתה רק צריך להרתיח אותו במים מבושלים לפני שמרימים אותו למקפיא, כך שפשוט נרתיק והסרתו גורם לברוקולי לאבד את הרעננות שלו. אתה יכול לזעזע את הירק המקרר היטב על ידי החזקתו במים קרים מלאים בקרח למשך 3 דקות, ואז אתה יכול לרוקן אותו ולהשאיר אותו במקפיא עד 6 חודשים.

איך לבשל ברוקולי?

ניתן להכין מרקים, סלטים ומנות רבות מהירק המועיל הזה, אותו ניתן לאכול גולמי כמו גם לבשל בדרכים רבות ושונות. שיטת הקפיצה חשובה למזעור הפסדי התזונה. בשיטה זו יש לשמור ברוקולי במים חמים רק למשך כעשר דקות, כלומר כדי לשנות צבע. שיטה מועדפת נוספת למגוון ירקות זה היא אידוי. בשיטה זו תוכלו להכין את הברוקולי לאכילה על ידי החזקת שתי כוסות מים למשך 5 דקות. בנוסף לשיטות אלה, תוכלו גם לבשל ברוקולי בתנור או בגריל, כמו גם לצרוך גלם. למזון גולמי, עליך להפריד את העלים בידך ולא להשתמש בחותך מתכת. אז כדאי לספוג במי חומץ לזמן מה ולשטוף אותם בשפע של מים.

עם מה ברוקולי מסתדר?

ברוקולי, שניתן לצרוך ליד כמעט כל מנה, משמש כקישוט טוב כשהוא מוצג כמו מבושל ליד בשר, עוף או דגים במנות עיקריות. גם סלטים של ירקות המיוצרים לבד, כמו כרובית, די טעימים. ברוקולי, העדיף גם כמתאבן עם יוגורט ושום, מתאים גם למרקי ירקות. תוכלו גם להשתמש בברוקולי במרקים שהוכנו מקטניות כמו עדשים, אזוגלין, או להכין גרטין טעים בתנור על ידי ערבובו עם יוגורט, ביצים וקמח. ברוקולי היא בהחלט אלטרנטיבה טובה בעת הכנת משקאות גמילה. לבסוף, תוכלו להכין סלט נפלא על ידי מזיגת הרוטב שהכנתם משלישיית שמן הזית, הלימון והשום על ברוקולי מבושל או מבושל, והוספת ירקות שונים לפי העדפתכם.

מה משתמשים במקום ברוקולי?

תוכלו לבחור ירקות כמו כרובית, כרוב, צנון וכרוב סגול ממשפחת הצליבים במקום ברוקולי. ויטמינים וסיבי שריר הזרוע בתכולתו, ירק קרוב לברוקולי. ירקות חורף כמו תרד, כרישה, סלרי ותפוחים טחונים יחליפו גם ברוקולי מכיוון שהם מכילים ויטמינים דומים.

מאמרים בנושא

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button