ביצים ערך תזונתי
ערכים תזונתיים
100 גר' | 1 חתיכה (בינוני) | |
---|---|---|
פחמימות (ג) | 0.72 | 0.36 |
חלבון (ג) | 12.56 | 6.28 |
שומן (ג) | 9.51 | 4.76 |
לייף (ג) | 0 | 0 |
כולסטרול (מ"ג) | 372 | 186 |
נתרן (מ"ג) | 142 | 71 |
אשלגן (מ"ג) | 138 | 69 |
100 גר' | 1 חתיכה (בינוני) | |
---|---|---|
סידן (מ"ג) | 56 | 28 |
ויטמין A (iu) | 540 | 270 |
ויטמין C (מ"ג) | 0 | 0 |
ברזל | 1.75 | 0.88 |
לביצה 100 גרם של 143 קלוריות. חתיכה אחת ( 50 גר ') ביצה היא 72 קלוריות. הביצה היא 100 גרם 0.72 גרם פחמימות, 12.56 גרם חלבון, 9.51 גרם.
ביצים נחשבות לבשר האביב בחברות רבות, סמל השפע והפרישות, בהצלחה. זהו מקום נחמד מאוד לכיוון הבסיס, ידוע אך גם מופחת לשם המשפחה. זהו בין המזונות הכרחיים אם נצרכים בכמות ובקצב המתאים.
מה יש בביצה?
ביצה במשקל של 60 גרם בממוצע מכילה 6 גרם חלבון. החלבון הכלול בתכולת הביצה הנצרכת משמש במבני גוף, לאחר שהוא מתעכל לחלוטין והופך לחלבון גוף. מסיבה זו נספר המקור האיכותי ביותר לחלבון לאחר חלב אם והדגימה נקראת חלבון. חלבון ביצה עשיר מאוד בחומצות אמינו חיוניות ובמולקולות שומן במבנה של תאי עצב, שרבים מהם אינם ניתנים לייצור בגוף האדם ולכן יש ליטול אותם עם חומרים מזינים. שמן ביצה מורכב מחומצות שומן רוויות ולא רוויות. חלמון ביצה מכיל באופן טבעי כולסטרול, אך ללא כולסטרול בשטף.
מלבד המכיל כמות גבוהה של חלבון ושומן איכותי, הוא גם עשיר מאוד בביצים, ויטמינים ומינרלים. עם זאת, תכולת הוויטמין והמינרלים של חלבוני הביצה והצהובים שונים. חלמון ביצה מכיל ויטמינים A, D, E ו- B, ומינרלים מאוד מברזל, סידן, נחושת, אבץ וזרחן, בעוד שטף עשיר בוויטמין B3 ( ניאצין ) ונתרן, כלור, אשלגן, מכיל מינרלים מגנזיום וגופרית. ויטמין C הוא הוויטמין היחיד שאינו בביצה.
מה היתרונות של הביצה?
ביצים תומכות בהתפתחות גופנית ונפשית, במיוחד אצל תינוקות וילדים, מכיוון שהן מקור לחלבון מדגימה ומכילות ויטמינים ומינרלים רבים. אנשים שמעדיפים תזונה צמחונית מעדיפים לרוב צריכת ביציות במקום בשר. באופן זה, שני חומצות האמינו של אלזם הנמצאים רק במזונות מן החי ואינם ניתנים לייצור בגוף מסופקים בקיעה, ונמנעים מחסור בוויטמין ומינרלים. בזכות צריכת חומרים מזינים כמו ביצים עם תכולת חלבון גבוהה, תחושת הרוויה עולה ותקופת הרוויה ממושכת. מסיבה זו, לצריכת ביציות יש מקום חשוב בתזונה מבחינת בקרת המשקל. אתה יכול להפחית את צריכת הקלוריות היומית שלך על ידי צריכת ביצים לארוחת הבוקר, להרגיש איטי יותר בהמשך היום ולאכול פחות בארוחת הצהריים, הארוחה הבאה.
תרכובות שומן בביצים חשובות במיוחד להתפתחות רקמות המוח והעצב. למרות שתכולת הכולסטרול של הביצה מוטלת בספק, אין זה חיסרון להכות ביצים כל יום כל עוד היא מבושלת בריאה. עם זאת, אנשים עם רמות כולסטרול גבוהות בדם צריכים להקפיד לצרוך ביצים בתדירות גבוהה כפי שרופאים ודיאטנים שלהם רואים לנכון.
ויטמינים ומינרלים הכלולים בביצה משמשים בתפקודים מטבוליים רבים, ממערכת העצבים לבריאות העיניים, מבנה השרירים והעצמות ועד לייצור הדם. זה מחזק את החסינות ומגן מפני מחלות. התא מגביר את קצב ההתחדשות, ובכך מקל על התחדשות וריפוי הרקמות, במיוחד במקרים של כוויות וזיהומים, לאחר התערבויות כירורגיות. בשל תכולת הברזל הוא מונע היווצרות אנמיה.
כיצד מסווגת הביצה?
על פי קודקס המזון הטורקי, ביצים מסווגות לפי גודלן ואיכותן ומוצעות למכירה. המספרים 0, 1, 2, 3 בתחילת TR בקוד המעקב על ביצי Class A באיכות מתאימה לצריכה מראים את שיטת גידול הביצה. 0: אורגני, 1: טווח חופשי, 2: באשכול, 3: הוא מצביע על שיטות הטיפוח בכלוב. אם הנתונים לאחר TR מראים את מחוז היצרן, מחוז ומספר העסק.
ביצים מסווגות לפי גודלן מחוץ לייצור כדלקמן: קטן ( S ): מתחת ל 53 גרם, גודל בינוני ( M ): 53-63 גרם, גודל גדול ( L ) : 63-73 גרם, הגודל הגדול ביותר ( XL ): מעל 73 גרם.
מה יש לקחת בחשבון בעת קניית ביצים?
זו לגמרי הבחירה שלך איזו שיטה מיוצרת או איזה גודל של ביצים תקבל. עם זאת, כדאי להכין תזכורת חשובה: עליכם להיזהר שלא לקנות ביצים שאינן מכילות קוד מעקב, שיטה ומידע על היצרן.
הביצה נותרה טרייה עד 28 יום ממועד הביוץ כאשר היא נשמרת בתנאים נוחים, אך באריזות רבות היא כותבת רק תאריך תפוגה. אז בקניית ביצים, בדוק את תאריך התפוגה. על פי החקיקה, 18 הימים הראשונים שלאחר תאריך הביוץ ניתן לשמור בטמפרטורת החדר. במקרה זה, אל תקנו וצרכו אם הביצה שתקנו מהשוק עומדת בטמפרטורת החדר ופחות מעשרה ימים לתאריך התפוגה.
הקפד לבדוק את ההיבט הזה בעת הרכישה, מכיוון שיש סיכון גבוה לשבירה, סדוק וזורם באריזה, השפלה של ביצים עם לכלוך גלוי ומיקרובה מסביב.
כיצד מובנת הביצה?
תוכלו לבצע בדיקות קטנות בכדי להבין את טריות הביצה שקניתם. קח את הביצה לכיוון האור והסתכל ברוחב פער האוויר בפנים. אם פער האוויר מהווה כמחצית מהביצה ועוד, אתה יכול להיות בטוח שהביצה שיש לך מעופשת. שיטה נוספת היא כדלקמן: במקום לבדוק את הביצים אחת אחת, השאר את כולם בכלי מוצף. כאשר ביצים טריות קורסות לתחתית, אלה המתנשאות מעל המים הן ביצים שהגדילו ומעופשות את פער האוויר.
כדי לבדוק את הרעננות שלה רגע לפני השימוש, שוברים בזהירות את הביצה, הצהוב שלה נעצר בלי להתפזר באמצע, ואם השטף מתעטף כראוי סביב הצהוב, דעו שהביצה שתשתמשו בה היא טרייה.
איך לאכסן ולהשתמש נכון בביצה?
מכיוון שמדובר במזון מסוכן מבחינה היגיינית, הקפידו לאחסן את הביצים בטווח 0-5 ° C במקרר, במדף התחתון, בתיבה משלו ובאופן שמונע ממנו לבוא במגע עם חומרים מזינים אחרים. לא משנה כמה זה נראה נחמד ומסודר, אל תצללו לשחלות שעל כיסוי המקרר. מכיוון שהנחת ביצים על כיסוי הארון מגדילה את הסיכון להעברת מיקרו לחומרים מזינים אחרים ומאפשרת את הידרדרותן על ידי חשיפה לשינויי טמפרטורה פתאומיים כאשר הארון נפתח ונסגר.
השיקול החשוב ביותר בעת הנחת ביצים בארון הוא שהם לא נשטפים. למרות שזה הגיוני לשטוף ולאחסן אוכל כל כך מסוכן מבחינת היגיינה, ההפך הוא הנכון כשמדובר בביצים. כאשר נשטפים את הביצה, הנקבוביות בקליפה נפתחות והקליפה מאבדת את חובת ההגנה שלה מפני חיידקים. לפיכך, הופך קל יותר לחיידקים בקליפה או שניתן להעביר מהסביבה להתרבות על ידי כניסה לביצה. כך שהביצים העומדות נקיות במקרר עשויות למעשה להיות מפונקות ומאיימות על בריאותכם.
איך לנקות את הביצים?
הזמן הנכון לניקוי הביצה הוא ממש לפני השימוש. כדי לנקות אותה בצורה המדויקת ביותר, יש לשטוף תחילה את הידיים ולשטוף את הביצה בידיים או בבד חד פעמי מבלי להשתמש בספוג או בחומר דומה. ואז שטפו את הידיים עם סבון שוב מייד. שוברים את הביצה למיכל נפרד, לא בתוך המיכל שתשתמשו בו ( כך שתבדקו את הרעננות שלה ברגע האחרון ) ותערבבו אותה למיכל המקורי. לבסוף, הקפידו לאחסן במקרר ביצים אפויות ומזון ביצה.
בישול ביצים – אפשרויות
חשוב מאוד לבחור בשיטות בריאות בעת בישול הביצה על מנת לא לאבד את ערך המזון ולהפיק את המרב ממנה.
אפשרות 1
בשיטה זו, חלבוני ביצה ב- 60 ° C וצהוב מתחילים להתמצק ב- 70 ° C. לאחר מים רותחים, יש לבשל ( כספית ) מהמדף למשך 3-4 דקות לצורך עקביות, משמש ( חצי בישול / חצי ציוץ ) לצורך עקביות ו 10 דקות לעקביות מוצקה. אם הביצה בה אתה משתמש מעופשת או אם בישלת זמן רב, אתה יכול לראות שנוצרת טבעת ירוקה סביב הצהוב שלה. דימוי זה, שנוצר על ידי שילוב של ברזל בצהוב וגופרית בלבן, אינו אומר שהביצה נשברת ואין לאכול אותה. עם זאת, כאשר טבעות אלה מופיעות, קצב השימוש בברזל בביצה יורד ועיכולו מתחזק.
2-בישול במחבת
בישול בתבנית הוא שיטה שניתן להעדיף בבטחה כל עוד היא מבושלת בשמן או בכף מתוקה של חמניות או שמן זית. בשיטה זו יש לשים לב לשריפת השמן. בישול עם שומנים מן החי כמו חמאה מעלה את ערך האנרגיה תוך הפחתת ערכו מבחינת חלבון.
3-שימוש בארוחות
זה משמש כממצק, כריכה, שלפוחית ומעבה בייצור תבשילי ביצה.
כתוצאה מכך, ביצים הן אחד מחומרי התזונה העיקריים בתזונה נאותה ומאוזנת, כמו גם בהגנה בריאותית, במיוחד בזכות תכולת הוויטמין והמינרלים העשירים שלה עם חלבון איכותי. כדי להפיק את המרב מהביצים ובבטיחות, עליכם להשתמש בשיטות בישול בריאות ולשים לב לבטיחות והיגיינת המזון.