דיאטות

איך לרדת במשקל עד האביב אם אין לך כוח לאימון ודיאטה

איך לרדת במשקל עד האביב אם אין לך כוח לאימון ודיאטה

ישנם מספר עקרונות פשוטים, אשר בעקבותיהם, ניתן להיפטר מ-4-7 קילוגרמים מיותרים תוך מספר שבועות מבלי לסבול ולבזבז משאבים פנימיים. אין צורך להרעיב או להתיש את עצמך בספורט.

הגבל את תוספת הסוכר

תמונה מאת https://elements.envato.com/

סוכר טהור לא נותן לגוף שום דבר מועיל, הוא מעמיס אותו בקלוריות נוספות, מעורר התקפות של רעב שווא ומשבש את חילוף החומרים. לכן, אתה צריך להתארגן, להפסיק להמתיק את התה, הקפה, לאכול ממתקים, לשתות מיצים וסודה. בעת רכישת מזון, חשוב לעקוב אחר תכולת הסוכר שלו. זה מתווסף לא רק למוצרי קונדיטוריה, אלא גם לכל מזון משומר, מוצרים מוגמרים למחצה, ונקניקיות. נוכחות של יותר מ-11 גרם של פחמימות פשוטות במוצרים: פרוקטוז, סוכרוז, דקסטרוז היא סיבה לסרב לרכישה.

למטה עם קמח לבן

תמונה מאת https://elements.envato.com/

לקמח חיטה מזוקק, כמו לקמח אורז, יש אינדקס גליקמי גבוה. בעיקרו של דבר, מוצרים אלה מורכבים רק מעמילן, שאינו שונה בהרבה מסוכר. ברגע שהוא נכנס למערכת העיכול, הוא הופך במהירות לגלוקוז, שהעודף שלו הופך למאגרי שומן. במקום לחם לבן, פסטה, תפוחי אדמה ואורז, מומלץ לאכול מנות העשויות משיבולת שועל, כוסמת וקטניות. במקום כיכרות פרימיום, כדאי לאכול יותר מאפה שיפון ומאפה מדגנים מלאים.

פחות שומן

תמונה מאת https://elements.envato.com/

מוצרים המכילים שמנים שונים הם בין המזונות עתירי הקלוריות ביותר. אתה צריך לוותר על ההרגל לטגן מזון בכמויות גדולות של שומן, לשמן אותם במיונז ורטבים כבדים אחרים. מנקודת המבט של צבירת משקל עודף, שומן דקלים ושמן זית כמעט זהים, שכן הם מכילים כמות מוגזמת של קלוריות: 1 כף. ל. שומן הוא בערך 250 קק"ל. אין צורך להטעות בבחירת שומנים צמחיים בריאים במקום מרגרינה מזיקה. גם אותם צריך להגביל: אפשר להוסיף מעט לסלטי ירקות, ועדיף להימנע משימוש בטיגון עמוק. בריא יותר לאכול מנות בעיבוד מינימלי: לאפות או להרתיח דגים ובשר, לבשל עוגות גבינה וביצים טרופות במחבת טפלון ללא שמן. מבחינת טעם וערך תזונתי, הגרסאות הקלות יותר אינן שונות כמעט מאלה בטעם שומנים, אך הן כמעט 50% פחות קלוריות.

אין צורך במרקים

תמונה מאת https://elements.envato.com/

ערכם של מנות ראשונות לגוף מוערך באופן בלתי סביר. מזון בריא צריך להיות מאוזן בחלבון, פחמימות ושומנים, להכיל כמות מספקת של סיבים, מינרלים, ויטמינים וחומרים פעילים חיוניים אחרים. הטמפרטורה והטריות שלו חשובים, אבל לא תכולת הנוזלים שבו. האיזון שלו נשמר על ידי משטר השתייה, אך כאשר מערבבים אותו עם מזון מוצק, מים לא תמיד מספקים יתרונות. מזון נוזלי פונה במהירות מהקיבה והמעי הדק, מעורר תיאבון ומקדם אכילת יתר.

מרק מלוח ושומני גורם לנפיחות. מרקים עשירים מזיקים במיוחד לגוף: בורשט, חרכו, לגמן. מנה קטנה אחת מספקת 700-900 קק"ל, שהם שווה ערך לשליש מהתזונה היומית. במקום זאת, זה מועיל יותר למי שאוהב את ה"ראשון" לאכול מנות קלות: מרק כרוב ירוק, דגים, מרקי ירקות עם דלעת או שעועית.

טוען…

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button