כמה קלוריות יש בדגים
ערכים תזונתיים
100 גרם | מנה אחת (בינונית) | |
---|---|---|
פחמימות (ג) | 0 | 0 |
חלבון (ג) | 18.3 | 36.6 |
שומן (ג) | 0.9 | 1.79 |
סיבים (ג) | 0 | 0 |
כולסטרול (מ"ג) | 71 | 142 |
נתרן (מ"ג) | 86 | 172 |
אשלגן (מ"ג) | 356 | 712 |
100 גרם | מנה אחת (בינונית) | |
---|---|---|
סידן (מ"ג) | 14 | 28 |
ויטמין A (iu) | ה-11 | 22 |
ויטמין C (מ"ג) | אחד | 2 |
ברזל | 0.5 | אחד |
82 קלוריות נמצאו ב 100 גרם דגים. מנה אחת של דגים ( 200 גר ') 164 קלוריות. קדר קציצות ( 30 גר ') דגים הוא 25 קלוריות. הדג הוא 100 גרם של 18.3 גרם חלבון ו -0.9 גרם התארכות.
זה ממוקם בעיר גדולה ובינונית. למרות שיש לו סוג של נחלים, אוקיינוסים בצבעים כהים, צורות וגדלים, הדגים שלהם הם בעצם מים מתוקים ומי מלח. דגי מים מתוקים כוללים מינים כמו סלמון, קרפיון ופורל, ואילו דגי מי מלח כוללים זנים כמו טונה, בוניטו וחיות אלמוגים. מה שאתה צריך לדעת על הבליטה, אחד ממקורות המזון המבוססים ביותר בחמש…
מהם הדגים המועילים?
דגים מספקים יתרונות פיזיולוגיים ופסיכולוגיים לאנשים בכל הגילאים. אתה יכול לקבל מידע על ידי גלישה בכל הפרטים של מין חי זה הנוגע במפרקים מעצמות, מלב למוח, מזיכרון לתאים, כמעט בכל חלקי הגוף.
דגים המגנים ומחזקים את מערכת החיסון מגבירים את עמידות הגוף לכל המחלות הנגרמות כתוצאה מזיהום, במיוחד מחלות זיהומיות כמו שפעת וקור. אתה יכול להגן על עצמך על ידי צריכת דגים עונתיים פעמיים בשבוע מפני מחלות נפוצות המועברות בקלות.
מין חי מאוד, המאכלס מאוד את אומגה 3, אחד מסוגי השומן הבלתי רוויים, בעיקר כנגד מחלות לב וכלי דם, עין, עצם, זה יעיל ביותר נגד איומים המהווים איום על חלקים אחרים בגוף האדם, כמו המוח.
דגים הידועים כאחד לבריאות העצם הם המקור הפופולרי ביותר למזון עבור כל מי שדואג לבריאות העצמות והשלד, במיוחד אלה הסובלים מבעיות בהתכה בעצמות, נשים בגיל המעבר וקשישים. מכיוון שמינים של דגים קטנים שניתן לאכול בעצמותיהם הם חנות ויטמינים שלמה, עליכם לצרוך דגים מסוג זה בשפע.
בנוסף לכך שיש לו תכונות כמו פיתוח אינטליגנציה ושיפור זיכרון, מין חי זה המחזק את תפקודי המוח, הוא גם יעיל ביותר כנגד בעיות פסיכולוגיות כמו דיכאון וחרדה. לכן דגים תומכים בגוף לא רק פיזיולוגית, אלא גם נוירולוגית ופסיכולוגית.
דגים המכילים חלבון היעיל בתיקון תאים והתחדשות רקמות באתר הם אחד מזני המזון הבריא שתמיד ניתן לצרוך לתהליך התפתחות והתאוששות בריאה.
דגים, נס בתיקון ושיקום רקמות פגומות, ממלאים תפקיד מרכזי במניעה ושיפור של הפרעות מפרקים רבות, בעיקר שיגרון, בזכות השפעתו האנטי דלקתית.
היסטוריה של דגים
ההיסטוריה של מאובני הדגים העתיקים ביותר שהתגלו חוזרת 500 מיליון שנה אחורה. עם זאת, ניתן גם להיתקל במיני דגים שנכחדו לפני מאות שנים. מיני דגים שיכולים לצוף, לעוף ולזחול על היבשה הופיעו גם הם לאורך זמן בגלל ההשפעה של גורמים סביבתיים. על פי מקורות שונים, ציד המין החי הזה התחיל לראשונה במירוץ טיאניואן בסין לפני 40,000 שנה, ודיג מקצועי עבר על ידי בריטניה במאה ה -19. כיום דגים, שהם מקור מזון חשוב מאוד ובעל ערך לכל העולם, במיוחד במדינות צפון אירופה, הם הכרחיים מבין תרבויות ומטבחים רבים.
איך מגדלים דגים?
ניתן לגדל דגים בסביבות שונות על בסיס מים כמו אגמים, נחלים, ים ואוקיאנוס, ובאגמים מלאכותיים, כמו גם להתרבות בסביבתם הטבעית. ניתן לגדל אותו רק בבריכות ומתקנים בגדלים שונים, ורק על ידי תשומת לב לתנאי מזג האוויר, טמפרטורת המים, חומרים מזינים ופרטים דומים. מסיבה זו, הם יכולים לגדל רק על ידי אנשים ומוסדות שהוכשרו בנושא זה ובעלי ידע וניסיון.
באיזו עונה הדגים אוכלים?
כמו ברוב מקורות המזון, חשוב מאוד לצרוך דגים בעונה כשהם טריים. לדוגמא, לא יהיה זה נכון לצפות לרמה גבוהה של תועלת מאנשובי ובוניטו הנצרכים מחוץ לחורף. מרבית מיני הדגים נמצאים בשפע במעברים באביב ובעונה, כמו למשל טיפוח וטיפוח, והופכים טריים וטעימים. תוכלו למצוא ולצרוך את רוב יצורי הים, כמו שרימפס עם דגים, במהלך חודשי הקיץ, כולל מאי.
מה יש לקחת בחשבון בבחירת דגים?
מכיוון שהרעננות חשובה מאוד בדגים, ישנם מוכרים שיכולים לפנות לטריקים שונים כדי להפוך את המין החי הזה לרענן יותר. בשלב זה, עליכם לדעת מה לחפש בבחירת דגים וליישם את המידע באופן מלא. ראשית, לדגים טריים יש ריח קל ומתוק. אם דגים מריחים כבד כמו שרוב האנשים מכירים, זה אומר מעופש. כשאתה נוגע בדג, קשקשי המרקם שלו צריכים להיות בהירים ומתוחים. אם המקום בו אתה לוחץ על האצבע נכנס בקלות ונשאר ככה לזמן קצר, אתה יכול להבין שהדגים אינם טריים מכאן. פרט חשוב נוסף המשקף את רעננות הדג הוא צבעי הזימים. העובדה שהזימים הם צבע בין אדום בהיר לורוד פירושה שהדגים טריים. בנוסף, דגים מעופשים נשארים מעל המים כאשר דגים טריים קורסים לתחתית במים. באופן דומה, כשאתה מרים את ראשו של דגים טריים, הזנב שלו קם, אך אין שינוי בדגים המעופשים. מכיוון שזמן ההמתנה של דגים יכול להיות ממושך למדי בשווקים, עליכם להעדיף מוכרי דגים ברציפות רבה יותר. הקפד לא להכתים את הדגים, גם אם אתה מתכוון לקנות דגים קפואים.
כיצד מאוחסנים הדגים?
אם אתם מתכוונים לצרוך את הדגים באותו יום, זה בסדר לחכות בטמפרטורת החדר, אך אם הזמן הזה יעלה על יום אחד, המומחים מזהירים כי יש לנקות אותו ולכסות אותו בשקית אחסון ולאחסן במקרר. עליכם להכניס את הדגים למקרר למשך זמן ארוך יותר, אותו תוכלו להחזיק למשך 3 ימים לכל היותר. אך זכרו, ככל שהדגים נצרכים רעננים יותר, כך הוא מועיל יותר.
איך לבשל דגים?
שיטת הבישול לפי סוג הדגים הניתנים לצריכה בתנור, גריל, שמן או כרתיחה משתנה אף היא. לדוגמא, תוכלו לבשל דגים בשרי ושומני בשפע בתנור או לגריל, לטגן או להרתיח מיני דגים קטנים בשמן. ישנן גם שיטות בישול דגים אלטרנטיביות כמו אידוי, קטורת, חריץ ושמירת מים מלוחים.
עם מה הדגים מסתדרים?
עם פירות ים אחרים כמו שרימפס, דיונון ומולים, תוכלו להשלים את הדגים, שיכולים להיות מזינים וטעימים יותר, עם סלטים וזני ירק. אפשר לאפות בתנור עם עגבניות ובצל, ותוכלו גם לצרוך דגים בצורה של לחם. "האם ניתן לצרוך יוגורט או חלב חמאה עם דגים?" התשובה לשאלה חיובית כל עוד הדג טרי. עם זאת, מוצרי חלב הנצרכים בדגים מעופשים עלולים להוביל להרעלה.
במה ניתן להשתמש במקום דגים?
מכיוון שאומגה 3 מכילה ערכים תזונתיים גבוהים כמו חלבון, סידן ושומן בלתי רווי, דגים אינם סוג מזון פשוט שניתן למלא באלטרנטיבה יחידה. כך שתוכלו לגשת רק ליתרונות הדגים על ידי צריכת ארבע קבוצות שונות של חומרים מזינים. ניתן לאזן בין בשר אדום, שפכים, חלב ומוצרי חלב העשירים בחלבון וסידן עם שומן בלתי רווי ושמן זית, שמן תירס, שמן אגוזי לוז ושמן חמניות העשיר באומגה 3. אתה יכול גם לצרוך אגוזים כמו אגוזי מלך, בוטנים ושקדים כתוספי תזונה.