אכילה בריאה

5 ירקות שיכולים לגרום לך לעלות במשקל

5 ירקות שיכולים לגרום לך לעלות במשקל

רבים מאיתנו מאמינים שניתן לאכול ירקות בכל יום ובכל כמות. לא ממש. תזונאים ערכו רשימה של פירות מהגן הנחשבים בריאים, אך בכמויות גדולות עלולים להזיק לדמות. עליהם – למטה.

5 ירקות שמשמינים

סֶלֶק. לא במקרה קוראים לזה "סוכר". ב-100 גר'. ירק נא מכיל 9.6 גרם. פחמימות, רובן סוכרוז (8.6 גרם). בנוסף, לסלק יש אינדקס גליקמי גבוה למדי, שעולה לאחר הבישול. GI של סלק נא הוא כ-30 יחידות. בבישול, ה-GI יותר מכפיל את עצמו (65 יחידות). אז, כמובן, אתה צריך לאכול סלק, אבל בלי קנאות.

תמונה מאת https://elements.envato.com/

אותו דבר עם דלעת. בדרך כלל לא אוכלים אותה נא, אבל ה-GI של דלעת מבושלת או אפויה הוא קרוב ל-75 יחידות. אכלו אותו לקינוח בכמויות קטנות.

אבוקדו (כן, זה פרי, אבל אנשים רבים מסווגים אותו בעקשנות כירק). אבוקדו בריא להפליא, אבל עשיר מאוד בקלוריות. מומלץ לאכול לא יותר מחצי פרי ממוצע ליום. אחרת, אתה יכול רק לעלות במשקל.

תמונה מאת https://elements.envato.com/

חָצִיל. תכולת הקלוריות של ירק זה נמוכה: רק 25 קק"ל ל-100 גרם מוצר. עם זאת, אף אחד לא יאכל חצילים חיים. ככלל, הם מטוגנים. כאן טמונה הסכנה. חצילים סופגים שמן חזק מאוד בטיגון, וזו הסיבה שתכולת הקלוריות עולה משמעותית. כדאי לנסות לאפות או לצלות אותם ללא שמן, ויש להשרות חצילים מטוגנים בנייר סופג לפני האכילה.

תמונה מאת https://elements.envato.com/

וכמובן, תפוחי אדמה. הוא זוכה לביקורת לא הוגנת מצד גורואים בתחום התזונה הנכונה. את ירק השורש הזה אפשר וצריך לאכול, אבל במידה. ובשום פנים ואופן אסור לטגן אותו: להרתיח אותו, לאפות אותו בפרוסות או בקליפה. אבל אין צורך לשלב תפוחי אדמה עם בשר, חמאה, לחם וחלב.

ואתה יכול לאכול הרבה מהירקות האלה…

зелень польза для организма

שימו לב גם לירקות עם האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר. אלה הם: סלרי, מלפפון, בצל, ריבס, תרד, פלפל, כרוב, חסה, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום. אתה יכול לאכול אותם כמעט ללא הגבלות.

טוען…

SimpleSlim

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button