אכילה בריאה
11 מזונות שגורמים לגזים
11 מזונות שגורמים לגזים
היווצרות גזים היא תגובה טבעית של גוף האדם, שמטרתה להיפטר מהגוף מעודפי אוויר.
גזים (הצטברות מוגזמת של גזים במעיים) היא סימפטום נפוץ של מחלות מסוימות, אך היווצרות גזים מתרחשת אצל כולם. אפילו אנשים בריאים מתמודדים מדי פעם עם בעיה זו. הסיבה היא אכילת יתר והרגלי תזונה. ישנם מזונות שגורמים להיווצרות גזים.
אילו מזונות גורמים לגזים?
לכל המוצרים ברשימה זו יש תכונות משותפות. כולם קשים וקשים לעיכול, ובמהלך העיכול שלהם משתחרר גזים. בנוסף, תהליך הלעיסה של מזונות אלו גורם לאדם לבלוע יותר אוויר, מה שמוביל לגזים וגיהוקים. מוצרים הגורמים להיווצרות גזים מפורטים להלן.
11 מזונות שעלולים לגרום לגזים
- קטניות ושעועית.
- ברוקולי ומוצרי מצליבים אחרים (כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, אספרגוס).
- דגנים (חיטה, שעורה, שיפון). חוץ מאורז.
- מסטיקים וסוכריות על מקל, לעיסת סוכריות.
- בצל ושום.
- לחם שמרים, לחם מחמצת, שמרים.
- משקאות מוגזים.
- משקאות אלכוהוליים.
- מוצרי חלב.
- תחליפי סוכר.
- כל מזון שומני.
תסמינים של גזים
אתה יכול לקבוע שיש לך גזים לפי התסמינים הבאים:
- כאבים במערכת העיכול;
- נפיחות והגדלה של הבטן;
- מעבר תכוף ושופע של גזים;
- רגורגיטציה תכופה וגיהוק אוויר;
- רעם במעיים;
- תחושת מלאות בבטן.
אם אתה מכיר את הבעיה הזו, נסה להתאים את התזונה שלך על ידי ביטול מזונות הגורמים לגזים. אתה יכול גם ללמוד על מזונות ששומרים על מים. עליהם – במאמר זה .
טוען…