אכילה בריאה

צמחונות: יתרונות וחסרונות שחשוב לדעת

צמחונות: יתרונות וחסרונות שחשוב לדעת

вегетарианство плюсы и минусы

סירוב למזון ממקור מן החי הפך מזמן לאידיאולוגיה שלמה. העוקבים שלו רואים עצמם חסידים אמיתיים של אורח חיים בריא. אבל האם הפסקת בשר ומוצרי חלב באמת מאריכה את חייך? הנה מה שמומחים חושבים על זה.

צמחונות: יתרונות

תמונה מאת https://elements.envato.com/

לתפריט המבוסס על דגנים, ירקות ופירות יש בהחלט יתרונות:

  • שפע הסיבים המסיסים והגסים ממריץ את סילוק הכולסטרול המזיק, מקדם תפקוד פעיל של המעיים, מונע שיכרון, עצירות, התפתחות של דלקת כיס המרה, דלקת לבלב ועודף משקל.
  • נוגדי חמצון רבים, כולל פוליפנולים, חומצה אסקורבית, קרוטן וטוקופרול, מגנים בצורה יעילה יותר על תאים מפני רדיקלים חופשיים בהיעדר מזון מן החי.
  • הכלים שומרים על גמישות הודות לצריכת שומנים צמחיים העשירים בחומצות חד ורב בלתי רוויות בריאות.
  • המיץ והעיסה של רוב הפירות מכילים ויטמינים ומינרלים רבים הדרושים לחילוף חומרים תקין.

חובה לקצור את היתרונות הבריאותיים של הטבעונות היא תזונה מגוונת. הוא צריך להכיל באופן קבוע קטניות, דגנים, פטריות, אגוזים, זרעים, עשבי תיבול, פירות יער וסוגים שונים של ירקות שורש.

צמחונות: חסרונות

תמונה מאת https://elements.envato.com/

החסרונות העיקריים של מערכת כזו:

  • מחסור באלמנטים חיוניים. הכמות הנדרשת של סידן וברזל נכנסת לגוף בעיקר עם מזון מהחי. ויטמין B12 נספג במלואו רק מבשר. טבעונים שרוצים לשמור על עצמות חזקות ולמנוע אנמיה צריכים ליטול כל הזמן תוספי ויטמינים ומינרלים.
  • קושי ביצירת תפריט. טבעונים זקוקים ליותר מקורות חלבון מאשר אוכלי בשר. חומצות אמינו ממזונות צמחיים זמינות פחות מאשר מדגים, ביצים, בקר או עופות. המחסור בהם מוביל לרוב להתפתחות של הפרעות מטבוליות והפרעות דיסטרופיות שונות.

רופאים רואים בטבעונות לא מקובלת על ילדים, בני נוער ונשים בהריון. זה גם לא רצוי לתרגל את זה עבור דלקת קיבה, כיבים פפטי ומחלות אחרות של מערכת העיכול.

кулинарные
תמונה מאת https://elements.envato.com/
טוען…

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button