פודינג זרעי צ'יה
הכינו חטיף בריא דל קלוריות עם פודינג זרעי צ'יה, שיתפוס את מקומו בין המתכונים הנפלאים שיכולים לדכא את התשוקה למתוק שלכם.
המכיל הרבה חלבון וסיבים במבנה שלו, צ'יה הפכה למזון מועדף במיוחד עבור אנשים בתהליך ההרזיה. לזרעי צ'יה יש אלטרנטיבות שונות לצריכה. למזונות כמו חלב ויוגורט יש את התכונה של התנפחות וג'ל. זה מאפשר לך להוסיף טעם לסלטים שלך, לאוכל שלך כתבלין על ידי ריסוק הזרעים. אפשר להשתמש גם בזרעי צ'יה כפתרון למשברים מתוקים. בהכנת פודינג זרעי צ'יה אפשר גם לענות על הצורך הזה וגם להכין חטיף בריא וממלא.
מאפיינים של זרעי צ'יה
כתוצאה מהרגלי אכילה ואי פעילות בשנים האחרונות, כולם החלו לעלות במשקל יתר על המידה. כשהעלייה במשקל החלה להשפיע לרעה על הבריאות, כולם מיהרו לרדת במשקל. הקושי והעייף של שיטות מסורתיות לרדת במשקל הובילו אנשים לחפש כמה שיטות חדשות. כתוצאה מחיפושים אלו, צצו זרעי צ'יה. למרות שהוא נצרך במקומות שונים בעולם כבר שנים רבות, הוא רק התחיל להתפרסם בארצנו. אחד המאכלים העיקריים של אנשים שעושים דיאטה כדי לרדת במשקל הפך לפתע לזרעי צ'יה.
דיאטה היא לא רק תהליך סטטי המבוסס על העיקרון של חישוב קלוריות ושמירה על נמוכותן. זה צריך להיות מאורגן על בסיס יומיומי, לעצב ולעצב בהתאם לצרכים. זרעי צ'יה מכילים כמות עשירה מאוד של חלבון. הוא גם גבוה מאוד בתכולת שומן וסיבים. המעיים זקוקים לסיבים על מנת שהמזונות הנצרכים יעברו לדם בצורה בריאה. בהיעדר סיבים ניתן להעביר את המזונות הנצרכים לדם בצורה לא יעילה לאחר תהליך קשה ומעייף מאוד. זרעי צ'יה, לעומת זאת, מקלים על תהליך זה בזכות מבנה הסיבים הצפוף ומונעים מהגוף להתעייף בצורה שלא עוזרת לרדת במשקל.
התכונה החשובה ביותר של זרעי צ'יה היא שהם משביעים ונותנים אנרגיה. למרות התכונות הללו, הוא דל למדי בקלוריות. הוא עשיר מאוד בחומצות אמינו, שמנים, ויטמינים ומינרלים. זהו אחד המקורות הצמחיים של חומצת שומן OMEGA3, אשר נחשבת למקור היחיד לדגים. כל הויטמינים והמינרלים המצויים בו ממלאים תפקיד במניעת מחלות על ידי חיזוק מערכת החיסון. כמו כן, בהתאם לוויטמינים ומינרלים, חילוף החומרים מתחיל לעבוד מהר; כתוצאה מהעבודה המהירה הזו, הוא שורף כמות גבוהה של שומן.
לאחר או לפני צריכת זרעי צ'יה; לפעמים זה מאט את תהליך העיכול של פחמימות הנצרכות מאוחר יותר על ידי המעיים. תוך כדי כך, הוא משתמש במבנה הסיבים העשיר שלו. הוא שולט ברמת הסוכר בדם בכך שהוא מאפשר לפחמימות להתערבב לאט בדם ושולט בתחושת המלאות בפרספקטיבה רחבה. באופן זה הוא מונע צריכת קלוריות מיותרת לאחר צריכה ותורם בעקיפין לירידה במשקל.
היתרונות של זרעי צ'יה
אנו יכולים לפרט את היתרונות של זרעי צ'יה לגוף באופן הבא:
- מגן על בריאות העצמות והשיניים. זה מגביר את קצב האיחוד במיוחד בנזק לעצם.
- זה מאט את השפעות ההזדקנות. במיוחד, זה מונע צניחה על העור. זה מצמצם את הנקבוביות ויוצר אפקט הידוק. היא מפחיתה היווצרות אקנה ואף מונעת אותה במקרה של צריכה קבועה.
- זה מונע דלקות ומחלות דלקתיות.
- מכיוון שמדובר במזון עשיר ב-OMEGA3, הוא מווסת את חומצות השומן בדם. גורמים שליליים רבים המסכנים את בריאות הלב וכלי הדם, במיוחד כולסטרול, מווסתים או מבוטלים. זה מונע הצטברות שומן בוורידים. זה גם מגביר את גמישות הוורידים.
- זה יעיל על לחץ דם. בדרך כלל זה מוריד את לחץ הדם.
- יש לזה השפעה על הזיכרון. הודות לוויטמינים מקבוצת B שבו, הוא גורם לכל מיני פונקציות הקשורות לזיכרון לעבוד מהר יותר.
אפשר להוסיף עוד עשרות להטבות אלו. למרות שהשפעת זרעי הצ'יה על היחלשות התגלתה מאוחר, צריכתו מומלצת כמעט בכל רשימות הדיאטה כיום. העובדה שיש כל כך הרבה אלטרנטיבות בנקודת הצריכה גם מעמידה את זרעי הצ'יה בעמדה מיוחדת. כגולמי; על ידי ערבוב עם מים, חלב או מיץ פירות; ערבוב לעוגיות ועוגות; ניתן לטחון ולצרוך אותו כמרק.
התפקיד של פודינג זרעי צ'יה בירידה במשקל
צריכת הסוכר בדיאטות מצטמצמת למינימום. הסיבה לכך היא שהתערבות בסוכר בדם הופכת לבלתי אפשרית במקרה של צריכת סוכר. ברגע שסוכר נצרך, הוא אפילו נכנס לדם דרך בלוטות הרוק. סוכר מזוקק, במיוחד, מצליח למדי בהעלאת רמת הסוכר בדם. סוכר לא סדיר גורם לבעיות רבות. בטווח הקצר, הוא משבש את הרגלי האכילה ומבטיח שנלקחות יותר קלוריות מהנדרש; אם לא עוצרים אותו, הוא גורם לבעיות כמו תנגודת לאינסולין או סוכרת. בקיצור, אנשים שרוצים לחיות בריא צריכים לאפס את צריכת הסוכר שלהם. הסוכר שיש לצרוך חייב להילקח ממקורות טבעיים, כלומר פירות.
לא ייתכן שהרגלי האכילה שלנו, הכוללים צריכת סוכר אינטנסיבית לפני הדיאטה ותקופת האכילה הבריאה, ייעלמו בפתאומיות. גם אם עוצרים את הסוכר ברגע שתעברו לתזונה בריאה, אתם עלולים לחוות משברי מחסור מדי פעם. אדם עשוי לרצות לצרוך כל דבר מתוק. במקרה זה, חלופות הפירות שיועלו אינן מהסוג שיבלום את רצונו של האדם לצרוך סוכר. בשלב זה, זה הכרחי גדול לפתח פתרונות שונים שחלופה זו פותחה עם זרעי צ'יה.
למרות שפודינגים העשויים מזרעי צ'יה מכילים סוכר, הערבוב של סוכר זה לדם מואט. הסיבים בזרעי הצ'יה חוסמים סוכר, ומאפשרים להם להתעכל לאורך זמן. במילים אחרות, גם אם צורכים מזון ממותק, בריאות הגוף מוגנת. למרות שזה אולי נראה כמו דבר מופלא, אם צורכים אותו יותר מהנדרש, הסוכר מנצח ומעלה במהירות את רמת הסוכר בדם למרות זרעי הצ'יה.
הודות לפודינג זרעי צ'יה, ניתן לדכא את המשבר המתוק של האדם. ניתן לצרוך קינוח אמיתי על ידי הגיוון בארוחות הדיאטטיות. למרות שזה עשוי להיראות מזיק, זהו תהליך מבוקר שההשפעות האמיתיות שלו מדוכאות על ידי הצ'יה. עם ההקלה הפסיכולוגית הניתנת כאן, האדם ממשיך בתזונה שלו בצורה מונעת יותר; היא יכולה להמשיך בפעילות ההרזיה שלה על ידי צריכת פודינג זרעי צ'יה כל שבועיים.
תכונות אחרות של צ'יה
- צ'יה מספקת קלות בעיכול בשל המבנה הסיבי שלה ויעילה בבעיות עצירות.
- הוא עשיר בחומצות שומן אומגה 3.
- תכולת ויטמין A וסידן תומכים בחיזוק העצמות.
- בנוסף, הוא שורף שומן לאזור הירך בהצרת היקפים.
- אנו יכולים לראות את ההשפעה מהר יותר על ידי הגדלת תכולת הסידן הודות לחלב.
- הוספת אבקת קינמון מאזנת את רמת הסוכר בדם ומוסיפה טעם שונה.
- התקתו באמצעות דבש במקום סוכר מאפשרת לך לצרוך פחות קלוריות.
- ניתן להגדיל את תכולת הסיבים עם פירות שונים ולהאיץ את שריפת השומנים.
זוהי אופציה מגניבה, במיוחד בקיץ, ללא צורך בבישול. בנוסף להיותו פשוט מאוד להכנה, יהיה מהנה יותר לצרוך זרעי צ'יה עם התכונה המזינה והמשביעה.
האם ניתן להשתמש בפודינג זרעי צ'יה בדיאטות?
זרעי צ'יה הם מזון שדיאטניות ממליצות עליו לעתים קרובות. ישנם סוגים רבים של שימוש. ניתן לצרוך אותו לארוחת בוקר, קינוח או תה, בהתאם להעדפה. יש לו יתרונות רבים ואין שום נזק בצריכתו.
דיאטה אין פירושה לבודד את עצמך לחלוטין מכל המאכלים. הודות לרשימות הדיאטה שהוכנו על ידי ייצור כמות הקלוריות, משקל יורד בצורה בריאה. זרעי צ'יה הם גם אחד מהמזונות המומלצים לצרוך ברשימות דיאטה כדי לרדת במשקל. הסיבה החשובה ביותר לכך שאנשים בדיאטה לא יכולים להמשיך את הדיאטה שלהם בטווח הארוך היא שהם לא יכולים לעמוד בפני הצורך בממתקים. זו בדיוק הסיבה שהדיאטנים מוסיפים ממתקים תמימים לרשימת הדיאטה שלהם. למשל, אפשר לומר שפודינג זרעי צ'יה הוא אחד הקינוחים הדיאטטיים המומלצים והנצרכים ביותר. הוא נוצר על ידי בישול חלב וזרעי צ'יה עד שהם מקבלים עקביות, ולאחר מכן ממתיקים אותם במאכלים כמו דבש, מולסה, פירות. הימנע מממתיקים מלאכותיים וסוכר. זו הסיבה שבגינה ניתן לצרוך פודינג זרעי צ'יה בתזונה. העובדה שהוא מתוק ואינו מכיל סוכר עלולה לגרום למחשבה שהוא לא ישביע אותי מלכתחילה. אבל אני בטוח שאחרי שתנסו את הטעם, לא יהיה זכר למחשבה הזו. אין שום נזק לנסות. אתה חייב לנסות את הטעם הייחודי הזה.
החבר המתוק של מי שרוצה לרדת במשקל, פודינג זרעי צ'יה הוא אחד הקינוחים הנדירים שלא תרגישו ייסורי מצפון בזמן האכילה. אתה יכול לצרוך אותו על ידי גיוון עשיר עם כל מיני פירות. כך תמלאו גם את הבטן וגם את העיניים.
איך להפוך פודינג זרעי צ'יה לתמים
אפשר אפילו לומר שזרעי צ'יה הם מוצר שניתן לכלול בקטגוריית מוצרי תרופת פלא, גורם נוסף שחשוב לא פחות ממה שאתם אוכלים בזמן דיאטה הוא החלק של מה שאתם אוכלים. אפילו מזון בריא מאוד לא יועיל לך כשאתה אוכל לא מבוקר וללא מנות. לכן גודל המנה חשוב מאוד. עקב התנפחות זרעי הצ'יה בנוזל, עקביותו דומה לפודינג. אפשר להכין פודינג זרעי צ'יה עם חלב או מים. אם תכינו פודינג מזרעי צ'יה, שהם מאוד בריאים ובעלי יתרונות רבים, ותוסיפו לו סוכר, זה יפסיק להיות קינוח תמים ומועיל. פודינג זרעי צ'יה הוא תמים אם מכינים אותו בתמימות. דבש, מולסה, פירות יבשים, בננה וכו' כממתיק. אם אתה משתמש בו, הפודינג שלך יישאר בריא. אבל מזונות מזיקים כמו סוכר, וניל, רוטב שוקולד יזיקו לך במקום להועיל לך.
אתה יכול ליצור חלופות שונות במקום לצרוך תמיד את אותם ממתקים בזמן דיאטה. פודינג זרעי צ'יה בננה ופודינג זרעי צ'יה תות הם הקינוחים האהובים על דיאטנים. לפי העונה, תאנים, תפוחים, אננס וכו' . ניתן להשתמש גם בפירות כגון אפשר לעצב אותו לגמרי לפי הטעם והטעם.
מתכון לפודינג זרעי צ'יה
מתכון לפודינג זרעי צ'יה קינמון
חומרים
- 1 כוס חלב קל
- 1 כפית דבש
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 1 חבילת וניל
- חצי כפית אבקת קינמון
הכנה
קודם כל, שמים את החלב במיכל בעומק מתאים. מוסיפים זרעי צ'יה, וניל, קינמון ודבש ומערבבים את כל החומרים בעזרת כף. אנחנו סוגרים את מיכל התערובת שהכנו עם המכסה. אנו שומרים אותו במקרר למשך שעתיים בממוצע. בתהליך זה ניתן לפתוח את המכסה ולערבב 1-2 פעמים כדי שזרעי הצ'יה לא יידבקו זה לזה. אפשר גם לגוון את הפודינג, שמג'ל היטב ובעל עקביות צפופה, עם פרי מתאים לעונה או עם תה מעודד חילוף חומרים כמו תה ירוק. אם אתה מתכוון להמשיך בתהליך זה באמצעות פירות; אנחנו מעבירים מנת פרי דרך בלנדר ומטגנים אותה לפירה. אנחנו מוסיפים את מחית הפירות לתוך הפודינג המעובה ומערבבים אותו. אנחנו משאירים אותו לנוח במקרר עוד חצי שעה. אנו מחלקים לכוסות המתאימות להגשה.
אתה יכול ליצור אלטרנטיבה לפודינג על ידי שימוש בפירות שונים.
פודינג צ'יה תותים
חומרים
- 10 תותים
- 1 כוס מים חלב
- 1 כפית דבש
- 1 כף זרעי צ'יה
הכנה של
- מערבבים בקערה זרעי צ'יה, בא וחלב.
- פורסים דק את התותים ומוסיפים לתערובת זו.
- יוצקים את התערובות הללו לצלחת ההגשה לבחירתכם ומניחים במקרר ל-8 שעות.
- אם תרצו, אפשר להוסיף עליו פרוסות תותים.
פודינג בננה וקקאו צ'יה
חומרים
- 250 מ"ל חלב
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 2 כפות מרק קקאו
- 1 כף דבש
- 1 בננה
הכנה של
- מערבבים 1 כוס חלב קל, 2 כפות קקאו ו-1 בננה בבלנדר.
- מוסיפים לו 3 כפות זרעי צ'יה.
- לוקחים את התערובת בכלי עם מכסה, משאירים במקרר למשך 4 שעות ומעבירים לצלחת הגשה.
פודינג צ'יה תה ירוק
חומרים
- 1 כוס גדולה של חלב קל
- 1 כפית דבש
- 1 כפית אבקת תה ירוק,
- 1 חבילת וניל,
- 1 כפית קינמון
- 3 כפות זרעי צ'יה
הכנה של
- אנחנו מערבבים את כל החומרים שלנו בקערה.
- אנחנו שמים את התערובת שלנו בכוסות פודינג ומשאירים אותה במקרר למשך 4 שעות.
פודינג צ'יה פירות אדומים
חומרים
- 1.5 כוסות חלב
- 1 כפית אבקת סוכר או דבש
- 1 חבילת וניל
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 2 כוסות תותים
- 2 כוסות אוכמניות
- 2 כוסות פטל
הכנה של
- מערבבים היטב חלב, וניל וסוכר בקערה.
- מוסיפים לתערובת זו את כל החומרים שיש לך ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התערובת לקערת הפודינג ומשאירים אותה במקרר למשך לילה אחד.
איך לצרוך פודינג זרעי צ'יה?
זרעי צ'יה הם בין המזונות המועדפים לעתים קרובות על ידי אנשים שעושים דיאטה ואוכלים בריא, במיוחד בשנים האחרונות. בשל מחירו המשתלם, השימוש בו הפך לנפוץ תוך זמן קצר.
היתרונות של זרעי צ'יה, שאינם מסתיימים בספירה, עשירים מאוד באומגה 3 וסידן. בצריכה קבועה, הוא טוב לבעיות קיבה ומעי. זה מאיץ את חילוף החומרים. מגביר את התפתחות העצם ומעניק אנרגיה. מהרגע שאתה אוכל אותו, הוא מתנפח בבטן, מה שמקל עליך להרגיש שובע. אנשים הצורכים זרעי צ'יה מעדיפים בדרך כלל לצרוך אותו על ידי הוספתם ליוגורט, חלב או מים. כשזה מגיע לסיפוק הצורך בממתקים, כמה זרעי צ'יה מבושלים עם קצת חלב. ניתן להמתיק בפירות ודבש לפי בקשה. כך מתקבלת עקביות של פודינג. ניתן לצרוך אותו גם בתור תה. ניתן לשתות כפית אחת של זרעי צ'יה בבוקר ובערב לאחר שמירתם בכוס מים חמים למשך 10 דקות. חביתת צ'יה היא סוג ארוחת בוקר שישאיר אותך שבע לאורך זמן. פטרוזיליה,
שום מזון אחד לא מספיק כדי להפוך אותך לחלש. זה רק תומך בתהליך שלך. זרעי צ'יה גם עוזרים לך להישאר שבעים על ידי ויסות רמת הסוכר בדם. בדרך זו, יהיה לך קל יותר לרדת במשקל. זכרו שהדבר החשוב הוא התנהגותכם הנחושה והסבלנית.
שאלות נפוצות
האם פודינג זרעי צ'יה נצרך בתזונה?
זרעי צ'יה הם בין המזונות המועדפים ביותר בתזונה בשל כמות החלבון והסיבים הגבוהה שבהם. זרעי צ'יה, שאנו נתקלים בהם לעתים קרובות בארוחות עיקריות ובקינוחים, הופיעו לאחרונה בדיאטה עם מתכוני פודינג זרעי צ'יה. אנשים המעדיפים את הפודינג הזה במהלך הדיאטה שלהם יכולים לקבל ארוחה בריאה ומלאה תוך מענה לצרכים המתוקים שלהם.
כמה קלוריות בפודינג זרעי צ'יה?
אנו רואים שמתכוני פודינג בריאים וידידותיים לתזונה נעשים בדרך כלל עם זרעי צ'יה. כף אחת של זרעי צ'יה, המועדפת לרוב בשל יחס הסיבים והחלבון הגבוה שלה, היא בערך 10 קלוריות. בהתחשב במרכיבים האחרים המשמשים, מנת פודינג זרעי צ'יה היא כ-200 קלוריות. כמובן שגם קלוריות אלו יושפעו מהחומרים הנוספים בהם נעשה שימוש.