מה קורה אם אתה אוכל הרבה אבטיח: איך הבריאות והגזרה שלך ישתנו
מה קורה אם אתה אוכל הרבה אבטיח: איך הבריאות והגזרה שלך ישתנו
כמו רוב סוגי הפירות, ברי הענק מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. יש מעט מאוד סיבים בעיסת האבטיח כמעט כל נפחו תפוס על ידי נוזל, כך שהוא אינו מכביד על מערכת העיכול. אבטיח מפעיל את פעולת ההפרשה, ממריץ הפרשת בלוטות, מפחית את רמות הכולסטרול בדם ומסייע בסילוק בצקות ומוצרים מטבוליים רעילים. מסיבה זו, הוא מומלץ לשימוש על ידי אנשים הנוטים להיווצרות של כליות ואבני מרה.
נוגד החמצון ליקופן בפרי מגן מפני הרס של דפנות הנימים והכלים הגדולים. בשילוב עם חומצה אסקורבית, הקיימת גם בעיסה, היא מגינה על הלב והעיניים מפני שינויים הקשורים לגיל, משפרת את זרימת הדם ומונעת פקקת.
אבטיח מכיל רק 22 קק"ל. לכל 1000 גרם, הוא אינו מכיל שומן, כך שניתן לסווג את המוצר בבטחה כתזונה. בשל תכולת הלחות הגבוהה שלו, הפרי העסיסי ממלא אותך במהירות, מקל על תחושת הרעב החריפה ועוזר להפחית את צריכת הקלוריות היומית שלך.
בעונת הקציר – באוגוסט וספטמבר מותר מדי פעם לאכול עד 4-5 ק"ג. אבטיח ליום. זה מנרמל את מאזן המים-מלח, מנקה את דרכי המרה, הכבד, המעיים ומערכת השתן, ועוזר לרדת קצת במשקל. לא מומלץ להגזים באכילה או לעבור לגמרי לדיאטה מונו, אכילת אבטיחים בלבד. זה מזיק במיוחד לסובלים מדלקת קיבה, אי ספיקת כליות או הפרעות במטבוליזם של פחמימות. עודף חומצות אורגניות מזיקות לריריות של מערכת העיכול, וכמויות גדולות של פרוקטוז עלולות לעורר סוכרת מסוג 2.