אכילה בריאה

מהם הנזקים של ימי צום וארוחות רמאות?

מהם הנזקים של ימי צום וארוחות רמאות?

הטירוף הנרחב של מה שנקרא דיאטות צום אינו מוביל לתוצאות הרצויות. ליתר דיוק, המשקל אחריהם יורד מעט, אבל זה קורה בגלל איבוד נוזלים, לא שומן. ארוחות לרמות הן הקלות תקופתיות של הגבלות הן גם לא תמיד נחוצות ולא לכולם.

למה לצפות מפריקה

תמונה מאת https://elements.envato.com/

מתכונים רבים לימי צום בדרך כלל כוללים צריכה של סוג אחד או כמה סוגים של מזון קל במשך יום אחד. לרוב מומלץ לאכול ימי תפוח, קפיר, מלפפון, כוסמת ואורז, או לאכול רק דגים או עוף. במקביל, אל תכלול מלח, סוכר וכל תוסף. ציפיות לטכניקות כאלה:

  • ניקוי המעיים, הכליות, הכבד והגוף בכללותו;
  • ירידה מיידית במשקל של 1-2 ק"ג;
  • האצת חילוף החומרים ושריפת שומנים;
  • חיסול פתולוגיות סומטיות שונות: מכאבי ראש ועד דלקת מפרקים.

רשימות ההעדפות שקיבלו כביכול הגוף בעזרת תפריטי צום משתנות ממתכון למתכון. אבל הדבר הכי מפתה שאנשים מתרגלים אותם הוא ירידה במשקל. אבל מומחים ביקורתיים כלפי שיטות כאלה. והנה הסיבה:

  • ירידה במשקל תלויה בתכולת הקלוריות של התזונה הרגילה לאורך תקופה ארוכה. שביתות רעב חדות קצרות טווח אינן מעוררות את פירוק רקמת השומן. הגוף מפצה על הגירעון הקלורי ממאגרי הגליקוגן.
  • למחרת יום הצום, תחושת הרעב גוברת, ושובע לאחר האכילה מתרחשת מאוחר מהרגיל. כתוצאה מכך, אדם אוכל יותר מדי, יותר מאשר לפצות על מה שאבד יום קודם לכן.
תמונה מאת https://elements.envato.com/

על רקע אכילת כמות גדולה של מזון 6 ימים בשבוע, צום יומי לא מוביל כמעט לכלום. אצל אנשים עם פתולוגיות כרוניות של מערכת העיכול, הם גם מגבירים את הסיכון להחמרות. המטרה היחידה שלשמה מועיל לפעמים לפרוק היא להקל על נפיחות או להפסיק התקפי דלקת לבלב. אבל במקרה זה, על הרופא המטפל להמליץ על השיטה ולרשום תפריט. יותר מועיל לרדת במשקל בעזרת תזונה מאוזנת, היוצרת כל הזמן גירעון אנרגטי מתון.

למה להשתמש בארוחה לרמות?

תמונה מאת https://elements.envato.com/

ארוחות רמות או רמאות מומלצות כדי להתגבר על אפקט הרמה, כאשר המשקל מפסיק לרדת עקב דיאטות מגבילות וכושר סדיר. למעשה, זה מורכב מהסרה זמנית של מגבלות המזון וצריכת מזונות עתירי קלוריות. בדרך כלל תקופה זו נמשכת יום אחד. בשלב זה, מומלץ לאכול את המאכלים האהובים עליך, תוך התמקדות יותר בפחמימות: מאפים, תפוחי אדמה, ממתקים וכו'. ציפייה מארוחת צ'יט: האצה חדה של חילוף החומרים עקב "תנודת האנרגיה". לכאורה, הגוף, לאחר שקיבל הרבה קלוריות בבת אחת, צריך לחזור לשגרה ולהתחיל לרדת במשקל כמו בימים הראשונים של הירידה במשקל.

למעשה, לארוחות רמאות יש רק משמעות פסיכולוגית. עבור אנשים מסוימים שיורדים במשקל, חשוב לחזור מעת לעת למאכלים האהובים עליהם כדי לצבור כוח להמשיך. איסורים והגבלות ארוכות טווח מפחיתים את המוטיבציה, ועומסי מזון כאלה מפיגים מתח מצטבר. כמובן שארוחה גדולה של יום אחד לא מביאה לשום מהפכה בחילוף החומרים. לגישה זו יש יותר חסרונות מאשר יתרונות:

  • מזונות פחמימות ושומניים מעמיסים על המעיים, מה שגורם לעלייה בשחרור אינסולין;
  • עבור חלקם, ארוחת צ'יט מעוררת התמוטטות ארוכת טווח מהתזונה ושוללת את כל התוצאות שהושגו.
תמונה מאת https://elements.envato.com/

הרבה יותר שימושי לחפש את הסיבות האמיתיות לאפקט הרמה. עבור הרוב, זה קשור להפרעות אנדוקריניות קיימות, תכנון תזונה לא נכון, וסטיות קבועות מתזונה בריאה. כדי להימנע מפיתויים תכופים להפסיק את הדיאטה, חשוב לכלול מגוון מספיק של מזונות בתפריט. מומלץ לא להתעלם מפינוקים, אלא לתת להם מקום בתזונה, תוך התחשבות בתכולת הקלוריות היומית הכוללת. כמובן שגם סבלנות חשובה. לפעמים מי שיורד במשקל טועה באפקט הרמה לאגירת נוזלים בגוף, שמתבטל על ידי הגברת הפעילות הגופנית, תיקון איזון הורמונלי, הגבלת מלח, פחמימות ושומנים מהירים.

טוען…

SimpleSlim

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button