?לחם – האם הוא טוב או רע
יותר ויותר אנחנו שומעים שתזונאים מכובדים אומרים כי לחם לבן מסוגל לגרום נזק רציני לבריאות האדם, ולהיות מזיק לגוף. אבל אם תבין את הצד השני של הנושא הזה, תבחין שאנשים אכלו לחם לבן במשך מאות שנים, והכל היה בסדר איתם.
תוֹכֶן
- 1 היתרונות והנזקים של לחם לבן
- 2 האם הלחם באמת נחשב לא בריא?
- 3 כיצד מייצרים קמח? רגעים בסיסיים
- 4 שמרים: תועלת או נזק? מה אתה צריך לדעת?
- 5 היתרונות של לחם שיפון. מה אתה צריך לדעת? מוזרויות
- 6 מסקנה
היתרונות והנזקים של לחם לבן
לכן, עליך ללמוד את הנושא הזה בעיון כדי להבין כיצד לעשות את הדבר הנכון – לאכול לחם לבן, או באמת לראות בו מוצר מזיק.
אם כבר מדברים על לחם חיטה, כידוע, זה נחשב למעדן יקר ואמיתי של האצולה, איכרים מן השורה הסתפקו רק בדייסה באיכות מפוקפקת ולחם כהה, נהוג היה להכין אותה מנחות נמוכה. דגנים איכותיים.
בעולם המודרני הכל השתנה, ולחם מלא, דגנים שונים באיכות גבוהה מאוד יקרים, קמח חיטה לבן, להיפך, זול. לדברי תזונאים, לחם לבן אינו מומלץ מהסיבה שהוא מכיל גלוטן, חלבון חיטה שיכול לגרום לאלרגיות בקטגוריה מסוימת של אנשים.
האם הלחם באמת נחשב לא בריא?
קחו בחשבון שהפגיעה בלחם מבוססת על שתי סיבות, כמובן שמדובר בתכולת קלוריות גבוהה, אך כמובן גם באיכות התוספים לאפייה. יש להבין כי השם "קמח פרימיום" אינו תמיד נכון, במקרים מסוימים הוא הזוי לחלוטין.
כיצד מכינים קמח? רגעים בסיסיים
בתהליך הכנת הקמח נהוג לטחון את הדגן, לנפות אותו בזהירות, לטחון קמח מהדרגות הגבוהות בלבד מנפה את הקליפה, נבט הדגן, כידוע, הם אלו שיכילו ויטמינים שימושיים שונים , סיבים, כתוצאה מכך נשאר רק עמילן.
ברגע שהדגן באיכות נמוכה מולבן, מוסיפים תוספים מיוחדים לקמח, אם זה לא נעשה אז נוצרים גושים לא נעימים. יתר על כן, יש להבין בבירור כי על אריזת המוצר המוגמר, יתכן כי אין לציין תוספים כאלה כלל, מכיוון שהם מסווגים כ"עזרים טכניים ", בהתאמה, ייתכן שהצרכנים כלל אינם יודעים על כך.
שמרים: טוב או רע? מה אתה צריך לדעת?
השמרים המשמשים כיום באופן פעיל בתעשיית האפייה, ככלל, מתקבלים בדרך כלל רחוק מגידול טבעי, למרות שרבים סבורים שכך הדבר, אך באופן תעשייתי, תוך שימוש במוצרי תעשיית התאית והאלכוהול.
שימו לב: יש להבין בבירור כי השמרים מתחילים להתרבות בקיבה, ובכך לעכב את מיקרופלורת המעי הטבעית, ולכן, לעתים קרובות יותר ויותר ניתן לשמוע מרופאים כי השמרים באמת יכולים לפגוע בבריאות.
היתרונות של לחם שיפון. מה אתה צריך לדעת? מוזרויות
לעתים קרובות, הצבע האפור של הלחם שנרכש בחנות מפחיד את הצרכנים, ויש לזכור שהוא לא צריך לרמות אתכם, כי למעשה מדובר באותו מוצר, אלא עם מרכיבים מעט שונים. לחם שיפון שונה בכך שהוא מסוגל להגביר את חומציות הקיבה, יתר על כן, לא מומלץ להשתמש בו למחלות כיב מסוימות, לכן הקפד לזכור זאת.
אך יחד עם זאת, רוב האנשים אינם מסוגלים לוותר לחלוטין על השימוש בלחם, הם כלל אינם רואים את תזונתם ללא מוצר זה. אם אתה משתייך לקטגוריה זו של אנשים, עדיף לבחור בלחם אך ורק מקמח מלא, כיוון שהוא אידיאלי עבורך.
יתר על כן, נסו בזהירות ובתשומת לב ללמוד את כל המרכיבים המצוינים על האריזה, מכיוון שזהו אחד הגורמים החשובים ביותר, רצוי להימנע מאלה או כאלה של "משפרי איכות הקמח".
סיכום
לסיכום, כמובן, יש לציין כי אכן, ללא כל הגזמה, זהו לחם שהוא ונחשב למוצר רלוונטי ופופולרי, שבלעדיו אנשים רבים אינם יכולים לדמיין את תזונתם.
אך חשוב להבין כי המשימה העיקרית של הלחם היא למכור, באופן טבעי, לשם כך היצרנים מוכנים לעשות כל מה שצריך, ולעתים קרובות הם מוסיפים חומרים משמרים, צבעי מאכל, טעמים המשפיעים לרעה על הבריאות, שיש לקחת בחשבון. חֶשְׁבּוֹן.
בנוסף, כמעט כל היצרנים מוסיפים משפרים לקמח, מכיוון שיש לאחסן דגנים בצורה הנכונה, וזה יקר מדי, וכתוצאה מכך יצרנים נאלצים לאחסן אותו היכן שהם צריכים אותו, וכתוצאה מכך הוא מתחיל לח וריקבון, אך המחיר נשאר נמוך.
ככלל, צרכנים רבים רוצים לקנות משהו זול יותר, מה שאומר שהביקוש ללחם כזה נשאר בכל מקרה, באופן חד משמעי. בנוסף לכל מה שנאמר, אי אפשר שלא להוסיף כי נהוג להלבין קמח, היצרנים עושים זאת על מנת להפוך את צבע הלחם לאטרקטיבי ביותר לקונים.
כל זה מסתכם בעובדה שעליך ללמוד את הנושא הזה בקפידה, "לשקול" היטב את כל היתרונות והחסרונות, ולאחר מכן ניתן יהיה להבין האם כדאי לאכול לחם, או שאתה צריך להוציא אותו מהתזונה .