כמה קלוריות יש בתפוחי אדמה
תפוחי אדמה מכילים חומרים בעלי ערך לגוף. ריכוז העמילן ב -100 גרם של המוצר מגיע ל -20, וחלבון – עד 2 גרם. חלבון תפוחי אדמה מכיל בהחלט את כל חומצות האמינו הגלומות בצמחים. הריכוז הנמוך של ויטמין C מתוגמל בצריכה תכופה של הירק.
תכולת האשלגן הגבוהה הופכת תפוחי אדמה טובים לשריר הלב. בנוסף, הירק מראה תכונות משתן טובות. הקליפה הוורודה של הפקעת מכילה טוברוזין. חומר מיוחד זה מתנגד לבציל השחפת.
קשה למצוא מישהו שלא אוהב לטעום תפוחי אדמה. עם זאת, בהתחשב בכך שמי שרוצה לרדת במשקל או לשמור על כושר, לחשב כל הזמן את תכולת הקלוריות של התזונה היומית שלו, שאלת תכולת הקלוריות של ירק זה רלוונטית עבור רבים. במיוחד בהתחשב בעובדה ששיטת הבישול משנה באופן דרמטי את ערך האנרגיה של תפוחי האדמה.
תוכן
- 1 קלוריות של תפוחי אדמה מבושלים
- 2 כמה קלוריות יש בצ'יפס?
- 3 כמה קלוריות יש בתפוחי אדמה מטוגנים
- 4 תפוחי אדמה קלוריים במדים
תכולת הקלוריות של תפוחי אדמה מבושלים
כל מזון מבושל הוא תמיד בריא יותר מאשר אוכל מטוגן. בישול אינו מוביל ליצירת ריכוז גבוה של חומרים המזיקים לגוף במוצרים. תפוחי אדמה לא רק שלא הופכים לג'אנק פוד, אלא שתכולת הקלוריות שלהם קרובה לטבעית, כלומר ברמה של 70 עד 80 קילוקלוריות.
במהלך הבישול ערך האנרגיה, כמובן, יורד, אך רק בערך קטן. על מנת שהגוף יקבל את הכמות הנדרשת של זרחן, פחמימות, אשלגן, מספיק לאכול 300 גרם תפוחי אדמה מבושלים ביום.
כמה קלוריות יש בצ'יפס?
תפוחי אדמה פרוסים מטוגנים בכמויות גדולות של שמן צמחי פופולריים להפליא ברשתות המזון המהיר ומהווים מנה ייחודית של מקדונלדס. דרך מיוחדת לבישול תפוחי אדמה פריכים מגבירה לעיתים את תכולת הקלוריות של ירק. יש כ -400 קק"ל לכל 100 גרם צ'יפס. זה מכסה רבע מצריכת הקלוריות היומית הנדרשת לאדם.
כמה קלוריות יש בתפוחי אדמה מטוגנים
לפעמים יותר מבושל, הוא מתקרב לצ'יפס בכמות. 100 גרם תפוחי אדמה מטוגנים מכילים 327 קק"ל. יבול השורש רוכש כמות נוספת של ערך אנרגיה באמצעות טיגון. לכן, ככל שמוסיפים יותר שמן במהלך הבישול, כך תכולת הקלוריות גבוהה יותר.
תכולת הקלוריות של תפוחי האדמה במדים
ירקות שורש לא קלופים, מבושלים במים, מתבשלים הכי מהר. תפוחי האדמה נשטפים וטובלים בסיר מלא במים. תכולת הקלוריות של מנה כזו אינה עולה על 74 קק"ל על כל 100 גרם מוצר.
אינדיקטור כזה לערך האנרגיה הוא ממש נמוך, כך שאפשר לאכול תפוחי אדמה במדים אפילו בזמן דיאטה. לצד היותו דל בקלוריות, למנה יש יתרונות נוספים. הוא עשיר במגנזיום ואשלגן.
פקעות צעירות שימושיות ביותר לבישול תפוחי אדמה מעילים. בשכבה החיצונית של גידולי שורש אלה מתרכזים מספר רב של יסודות קורט החשובים לבריאות האדם.
ערך תפוחי האדמה תלוי ישירות באורך חיי המדף. ככל שחולף יותר זמן מרגע הקציר, החומרים המזיקים יותר מצטברים בשכבה העליונה. לא מומלץ לאכול גידולי שורש לא קלופים כאלה.