כמה קלוריות יש בשוקולד מריר 60 אחוז קקאו
ערכים תזונתיים
100 גרם | חבילה אחת (קטנה) | |
---|---|---|
פחמימות (ג) | 57.5 | 23 |
חלבון (ג) | 5 | 2 |
שומן (ג) | 35 | 14 |
סיבים (ג) | 0 | 0 |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | 0 |
נתרן (מ"ג) | 0 | 0 |
אשלגן (מ"ג) | 0 | 0 |
100 גרם | חבילה אחת (קטנה) | |
---|---|---|
סידן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (iu) | 0 | 0 |
ויטמין C (מ"ג) | 0 | 0 |
ברזל | 0 | 0 |
%יש 565 קלוריות ב 100 גרם שוקולד מריר עם 60% קקאו. חבילה אחת של שוקולד מריר היא ( 40 גר ') 226 קלוריות. 100 גרם שוקולד מריר מכיל 57.5 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 35 גרם שומן.
בזמן שאתה דואג לאכילה בריאה לחיים בריאים, כמובן, אינך צריך לוותר על אוכל נעים לחלוטין. אפילו דיאטות יכולות לבצע מדי פעם טיולים קטנים, בתנאי שהם מעדיפים את החטיפים הנכונים. אחד המאכלים הראשונים שעולים בראש כשאת אומרת נעים הוא שוקולד, כמובן. הצורה העמוסה והמועילה ביותר של שוקולד היא שוקולד מריר. שוקולד מריר, בו כל אחד יכול לפנות מקום בתזונה שלו, הוא גם אוכל טעים ובריא מאוד. מי שרוצה לרדת במשקל או לא להשאיר בקרת משקל, כמובן, חנות הטעמים הזו צריכה לשים לב לכמות צריכת המזון.
מה היתרונות של שוקולד מריר?
אכילת חתיכת שוקולד מריר בכל יום מועילה לבריאות מזוויות שונות. ההשפעה של הפחתת הסיכון לשבץ מוחי היא רק אחד היתרונות הללו. עובדה היא שאכילת שוקולד מריר רגיל מפחיתה את הסיכון להתקף לב על ידי הפחתת כולסטרול רע ולחץ דם אצל כולם, גברים או נשים. פלבנואיד הוא חומר השופע בשוקולד ומגן על העור. שוקולד מריר תורם ליופי העור עם תכולת הפלבנואידים השופעת שלו. זה גם מונע קרישת דם ומגביר את זרימת הדם. כמובן שעם כל זה, שוקולד מריר טוב גם למצב הרוח של האדם.
היסטוריה של שוקולד מריר
אפשר לומר ששוקולד מריר המבוסס על הקקאו הבסיסי הוא ממוצא אמריקאי. פולי קקאו הגדלים ביערות הגשם במרכז אמריקה מאומצים כמשקה המשמש לעיתים קרובות על ידי מלונים הודים תוך תסיסה ונוזל. המאפיין המענג שמתגלה הוא שהתוצר הנוזלי ממקור הקקאו ממותק והופך לאחד המאכלים הטעימים ביותר בעולם וטעמו מתפשט בכל רחבי העולם. שוקולד, המגוון על ידי תוספת של מזונות שונים כמו חלב ואגוזים, אך הקלוריות שלו מוגברות כל כך, אהוב על כולם מילדים ועד מבוגרים. עם זאת, זהו אוכל שנמשך גם מכיוון שהוא אוכל קלוריות. שוקולד מריר, לעומת זאת, שומר על מקומו המקורי בעולם הטעם, מכיוון שהקלוריות שלו נמוכות וגודש מאחרות, והוא חושף יותר מאותו טעם ייחודי של קקאו.
איך להכין שוקולד מריר?
המרכיב הבסיסי בשוקולד מריר הוא קקאו, הגדל בדרך כלל בדורות אקלים לחים ושופעים. פרי קקאו נאסף מעצי קקאו. זרעיו נמעכים או משמשים כזרעים. המוצר המתקבל נשמר בשמש ומייבש היטב. אז הוא מוכן לצלות. כך אנו יכולים לקרוא לשוקולד העצמי במרכז השעועית הקלויה. כאשר חמאת קקאו מתמצית קקאו משולבת בכמות קטנה של סוכר, מתרחש שוקולד מריר. יחס חמאת הקקאו הוא אינטנסיבי מאוד מכיוון שחלב ומוצרים נוספים דומים אינם משתתפים בשוקולד מריר. כך עולה הטעם הכהה מעט פתטי, קשה אך מהנה.
מה יש לקחת בחשבון בבחירת שוקולד מריר?
יש לדאוג ששוקולד מריר, תמצית הקקאו הבסיסי, הוא הכהה האמיתי. יש כמה נקודות שיש לקחת בחשבון אם זה לקבל טעם אפל אמיתי ויתרונות. שוקולד מריר, בעל צבע כהה, נהנה מהוספת שמן וכמות קטנה של סוכר לקקאו טהור. חשוב מאוד שלא יהיה ממתיק אחר בשוקולד מריר כדי לשמור על תכונתו. צריך להיות נשלט לחלוטין על ידי קקאו ולא צריך לקחת לתוכו חלב ותוספים דומים. לכן, שיעור הקקאו לא צריך להיות פחות מ 60% ’. במילים אחרות, אנו יכולים לומר ששוקולד עם שיעור קקאו פחות מ- 60% ’ אינו מריר. נוגד חמצון משיג את התכונה שלו רק כאשר קצב הקקאו הוא מעל לשיעור זה. שוקולד מריר איכותי לא אמור להכיל תוספים, שומני טרנס וכימיקלים מלאכותיים. גם יחס הציטין וכמות הסוכר נמוכים. שוב, הטעם של שוקולד מריר אמיתי פחות מתוק ומעט כואב. בקניית שוקולד מריר, עליכם לבחון את תוכן האריזה ולשים לב לפרופורציות של כל מרכיביה.
כיצד מאוחסנים שוקולד מריר?
כמו כל אוכל, אנו יכולים לדבר על כמה תנאי אחסון הזקוקים לתשומת לב לשמירה על טעם השוקולד. בפרט, עליכם לדאוג לשוקולד מריר אמיתי ללא תוספים. אידיאלי לאחסון שוקולד מריר חיצוני לח, יבש וקריר. בממוצע, טמפרטורה בין 15-20 מעלות עשויה להיות מתאימה. חום הסביבה הגבוה מעשרים מעלות אינו מתאים לאחסון הקטע.
אנו יכולים לומר כי האחסון במקרר אינו מדויק כפי שנחשבים. לשים את השוקולד הכהה במקרר השפעה שלילית בגלל חילופי החום הפתאומיים כאשר מוציאים אותו. לפעמים נוצרת השכבה הלבנה הבהירה הנוצרת על שוקולדים בגלל שינויי חום כה פתאומיים ומשפיעה על טעם השוקולד. יתר על כן, הוא משנה את המראה האטרקטיבי שלו וגורם לו לקבל צבע מט. שמירה על הריח הנעים הייחודי של שוקולד מריר חשובה גם היא לשמירה על הנאתו. אחסון לצד אוכלים ריחניים בכבדות מביא להידרדרות ריח השוקולד הכהה. ליתר דיוק, אחסון השוקולד הכהה שלך בסביבה נטולת ריח כדי לשמור עליו בארומה משלו.
עם מה שוקולד מריר מסתדר?
שוקולד מריר מסתדר היטב עם סוגים שונים של משקאות בהתאם לעונה ותנאי מזג האוויר. לאוהבי הקפה זני הקפה זוכים לטעם עם שוקולד מריר. אנו יכולים לומר שהוא בן לוויה טוב לקפה רגיל, חסר חלב ונטול סוכר. מי שמעדיף תה כמשקה חם יכול גם לאכול שוקולד מריר ליד התה שלו. ניתן להעדיף אותו עם שוקולד מריר כאופציה טובה למי שרוצה להוסיף חלבון לתזונת חלב חמה או קרה ללא סוכר. פירות בעלי סוכר נמוך הם הכרחיים גם לתהליכי אכילה בריאה וירידה במשקל. לשוקולד מריר יש הרמוניה טעימה נעימה עם זני הפירות הללו.
היכן משתמשים בשוקולד מריר? מה אתה יכול להחליף אותו?
שוקולד מריר הוא חטיף טעים ומהנה בלבד, אך הוא משמש גם להכנת כמה קינוחים ועוגות. זה מוסיף צבע וטעם לעוגות. כשהוא מרינדה ונמס, הוא הופך לרוטב מעודן. תוכלו להכין חטיפים קטנים, טעימים וויטמינים על ידי טבילה של חלקיקי הפירות ברוטב זה. תוכלו לקשט את העוגות ברוטב שוקולד מריר. בהיעדר שוקולד מריר בבית, תוכלו להשתמש בקקאו רגיל במקום בשוקולד מריר כדי להכין את כל הקינוחים הללו. קקאו פשוט, שתחממו במעט מים וסוכר, יכול לצבוע את הקינוחים שלכם על ידי מתן טעם קרוב לרוטב כהה כאשר הוא מוצא את עקביותו.