כמה קלוריות יש במלפפון
ערכים תזונתיים
100 גר' | 1 חתיכה (בינוני) | |
---|---|---|
פחמימות (ג) | 3.63 | 4.36 |
חלבון (ג) | 0.65 | 0.78 |
שומן (ג) | 0.11 | 0.13 |
לייף (ג) | 0.5 | 0.6 |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | 0 |
נתרן (מ"ג) | 2 | 2.4 |
אשלגן (מ"ג) | 147 | 176.4 |
100 גר' | 1 חתיכה (בינוני) | |
---|---|---|
סידן (מ"ג) | 16 | 19.2 |
ויטמין A (iu) | 105 | 126 |
ויטמין C (מ"ג) | 2.8 | 3.36 |
ברזל | 0.28 | 0.34 |
יש 15 קלוריות ב 100 גרם מלפפון. מספר המלפפונים הוא ( 120 גר ') 18 קלוריות. 100 גרם מלפפון מכיל 3.63 גרם פחמימות, 0.65 גרם חלבון, 0.11 גרם שומן, 0.5 גרם סיבים תזונתיים.
מלפפון הוא מזון נגיש ונצרך בקלות בתדירות גבוהה למדי בארצנו. אוכל בריא זה, שנכנס לשיעור הירקות, היה בין הטעמים החשובים של כלי שולחן בתרבויות רבות לאורך ההיסטוריה עם הוויטמינים והמינרלים שהוא מכיל. המלפפון, אותו ניתן לאכול באביב וניתן למצוא בכל עונה לאחר התפתחות החממה, מחזיק את הבטן למרות הקלוריות הנמוכות שלו ומורכב ברובו ממים, כך שלא בעיה להכות אותו בכמויות גדולות. ירק זה, היעיל מאוד לשמירה על בריאות ויופי העור, כמו גם את התועלת שלו בבטן, בולט גם הוא כשהוא עונה על צרכי המים בגוף.
מה היתרונות של מלפפון?
מלפפון טעים להפליא, אוכל קל למדי שאינו מפריע לקיבה למרות החזקת האבזם. אנו יכולים לומר שירקות הם חנות ויטמין C ו- K חשובה במיוחד. בזכות הוויטמין C שהוא מכיל, ניתן להעדיף את המזון המסייע בהגנה על חסינות לעיתים קרובות על מנת להגן מפני מחלות. בנוסף, מי שרוצה לשמור על עור רענן, לחות, להגן מפני כוויות שמש ולנקוט בפעולות נגד בעיות עור אפשריות יכול לצרוך שפע של מלפפונים. בנוסף, מריחת מיץ מלפפונים ופרוסות מלפפון בצורה של מסיכה על הפנים מעניקה גם רעננות ורעננות לעור. במיוחד כאשר אלה הסובלים מבעיות מתחת לעיניים ממתינים זמן מה על ידי הנחת המלפפון מתחת לעיניים בפרקי זמן קבועים, הקלות מתחת לעיניים מקלות והמראה העייף על הפנים מופחת.
מיץ מלפפונים טוב לא רק לעור אלא גם לבריאות הלב. זה מפעיל את תאי הדם האדומים בברזל במי המזון הזה. זה יעיל למדי בהגנה על בריאות הלב. מלפפון הוא ירק שצריך לצרוך באופן קבוע מבחינת בריאות המוח. לפיסטין הכלול בו השפעה על התחדשות התאים ועל חיזוק הזיכרון. מכיוון שיש גם חנות ויטמין K, עליה להיות מעורבת בתזונה של מי ששמים לב לבריאות העצם. ניתן לצרוך אותו גם כדי לעזור לעיכול במקרה של עצירות.
מלפפון ידידותי לתזונה נדהם גם מבחינת ויטמינים של אשלגן, מגנזיום, B ו- A. יתרונות נוספים של פרי עשיר בסיבים זה כוללים היות משתן, הגנה על מערכת הדם, הגברת גמישות השרירים, מחלת גאוט טובה, חיזוק שיער וציפורניים, זה בא להיות מגן טוב מפני סוכרת וניקוי הכבד. מלפפון, שכ- 95% מהם מים, הוא מזון חובה לבריאות האדם. חולי לחץ דם גבוהים במיוחד יכולים לצרוך שפע של מלפפונים בשקט נפשי.
היסטוריה של מלפפון
הודו, מולדת המלפפון, ששמה הלטיני הוא "Cucumissativus. אוכל זה, השייך למשפחת הדלעת, ניתן לגדל בגיאוגרפיות רבות, בעיקר דרום אסיה, על זניו השונים. ירק זה שגדל על האדמה יכול להגיע לאורך 60 ס"מ ורוחב 10 ס"מ. האוכל הטעים הזה, כמעט כולו מים עם צבעו הירוק הכהה והקרום העדין, נצרך ברובו גולמי. מלפפון הוא בין הירקות החשובים ביותר עם עושרו בוויטמינים ומינרלים, דל קלוריות ותכונות הגנה מפני מחלות רבות.
איך מגדלים מלפפון?
מלפפון הוא בדרך כלל ירק גדל על ידי טיפוס. ניתן לגדל אותו על ידי עטיפה על האדמה או על עציץ. ירק זה, שאינו שווה את האדמה, מוגן מחרקים, מתבגר במהירות ואינו זקוק לטיפול מפורט. יעיל להוסיף דשן לאדמה כך שהמלפפון, שקל מאוד לגדל אותו, יהיה טעים יותר. מלפפון אוהב את עונת הקיץ וצפוי לפרוח לאחר השתילה ביולי. השקיה תכופה ואינטנסיבית של ירקות פורחים מאפשרת לו לייצר שפע של מוצרים. על מנת לגדל מלפפונים בסיר, יש צורך להשיג סיר בעומק של לפחות 30 ס"מ. יש לשתול זרעי מלפפון המונחים על האדמה עם מוט תומך באמצע אדמה של לפחות 21 מעלות ולהשאיר בשמש. חשוב גם שהזרעים יושקו באופן קבוע מדי יום.
באיזו עונה אוכלים מלפפון?
מלפפון הוא ירק שגדל בקיץ. זרעי הירק, הנטועים בדרך כלל ביולי, מתחילים להניב מוצרים כמו ספטמבר. עם התפתחות החממה ניתן למצוא מלפפון בכל עונות השנה. מסיבה זו ניתן לקנות מלפפונים בכל עונה.
מה יש לקחת בחשבון בבחירת מלפפונים?
צריכה טרייה של מלפפונים חשובה מאוד. אתה יכול להבין בקלות אם הירק טרי או לא על ידי התבוננות במראהו. לשם כך, ראשית עליך לתעדף מלפפונים בצבע הכהה ביותר. קריטריון רעננות נוסף הוא קשיות. אנו יכולים לומר שהמלפפונים הרכים איבדו את הרעננות שלהם וקרובים לריקבון. יש לדעת כי המלפפונים המקומטים, הפיהוקים, המושקים עברו.
כיצד לאחסן מלפפון?
אם מלפפון מאוחסן בתנאים נוחים, הוא יכול להישאר טרי יותר מכמה ירקות. אתה יכול לבחור את שיטת העטיפה על מפית הנייר ולהחזיק אותה בשקית הנעולה כדי לשמור על המלפפונים יבשים תוך אחסון במקרר. אחסון ירקות על הכיס מעכב גם את זמן ההידרדרות. הטריק החשוב ביותר בנושא זה הוא: יש צורך לשמור מלפפונים ללא שטיפה. מכיוון שהמלפפונים השטופים מתדרדרים מהר יותר.
איך נצרך מלפפון?
מלפפון נצרך טרי, ללא בישול בתרבויות רבות. ניתן לצרוך אותו טרי בעונה או בסלט הרועים, וניתן לאכול אותו לבד עם מלח ולימון. ירק מיוחד זה נאכל גם כחמוצי מלפפון. חמוצים מלפפונים המיוצרים מחומץ, שום ומלח סלע הם מהמאכלים האהובים על כלי שולחן. מלפפון זמין גם במתכונים שונים כמו סלט תפוחי אדמה, קאצ'י, סלט רוסי או עקרה בצורתו הטרייה.
עם מה מלפפון מסתדר?
אחד המתכונים שהירק הטעים הזה הכי מתאים לו בצורתו הטרייה הוא cacık. חתיכות מלפפון קטנות הקצוצות בכוס המיוצרות על ידי סלסול עם מים ביוגורט הן חובה למתכון זה. המקום של האוכל הזה חיוני גם ברועים ובסלטים עונתיים. מלפפון נמצא גם הוא עקרה וגם בצורתו הטרייה. ירקות, אותם ניתן להכניס בסלטים מסוגים רבים ושונים, משמשים גם בסוגים שונים של מנות ראשונות. הוא מתאים לסלטים המיוצרים עם קטניות כמו גרגירי חומוס, עדשים, שעועית, ותופס את מקומו בזני סלט עוף ובשר. מלפפון הוא גם החומר העיקרי במתכונים רבים במטבח העולמי. במיוחד עם המקום המיוחד שלו בזני סושי, ירק בריא זה הוא גם חומר חיוני של מנות ראשונות וסלטים של יוגורט.
במה ניתן להשתמש במקום מלפפונים?
מלפפון נמצא באותה מעמד כמו חומרים מזינים כמו קישואים, דלעת דבש ואבטיח. ממש כמו אבטיח, כמעט 95% מהמים מורכבים ממים, והם גם מעט עשירים בוויטמין C. דלעת, הנמצאת בין החומרים המזינים שניתן להשתמש בהם במקום מלפפון, היא גם מזון שמשמש לעתים קרובות למדי בארוחות, עם דל הקלוריות שלו וניתן לצרוך אותו גם גולמי וגם מבושל. הגברת החסינות; ירקות מיוחדים אלה עם חנות של ויטמין C, B ו- K הם גם לבביים וגם נטולי שומן, מכיוון שהם מגנים מפני מחלות לב, עיכול ומחזור הדם. אבטיח, נוגד חמצון טוב ממש כמו מלפפון, ניתן לצרוך בשפע בקיץ במקום מלפפונים.