כמה קלוריות יש באבוקדו
ערכים תזונתיים
100 גר' | 1 רבע | |
---|---|---|
פחמימות (ג) | 8.53 | 2.99 |
חלבון (ג) | 2 | 0.7 |
שומן (ג) | 14.66 | 5.13 |
לייף (ג) | 6.7 | 2.35 |
כולסטרול (מ"ג) | 0 | 0 |
נתרן (מ"ג) | 7 | 2.45 |
אשלגן (מ"ג) | 485 | 169.75 |
100 גר' | 1 רבע | |
---|---|---|
סידן (מ"ג) | 12 | 4.2 |
ויטמין A (iu) | 146 | 51.1 |
ויטמין C (מ"ג) | 10 | 3.5 |
ברזל | 0.55 | 0.19 |
יש 160 קלוריות ב 100 גרם אבוקדו. מנה אחת של אבוקדו היא ( 35 גר ') 56 קלוריות. 100 גרם אבוקדו מכילים 8.53 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 14.66 גרם שומן, 6.7 גרם סיבים תזונתיים.
אבוקדו, פרי טרופי ממוצא מקסיקני מרכזי, עם גרעין ירוק וגדול, הוא בין המזונות המכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים. כמו כן, בטוח שמדובר במזון חיוני לכל מי שמאמץ אורח חיים בריא עם ויטמינים ומינרלים בתכניו.
מה היתרונות של אבוקדו?
היתרונות של אבוקדו לא מסתיימים בספירה. זה מונע את עליית הכולסטרול בדם בזכות חומצות השומן הבלתי רוויות שהוא מכיל אבוקדו, פרי גבוה באנרגיה. כך שניתן לומר כי אבוקדו הוא תרופה טבעית פלאית למחלות לב וכלי דם. צריכת אבוקדו, העשירה גם בחומצה פולית, נצרכת במהלך ההיריון, היא מועילה מאוד הן להתפתחות התינוק והן לבריאות האם. חומצות שומן אבוקדו אומגה 6 ואומגה 9, המווסתות את תפקוד הכליות ולחץ הדם בגלל הכמות הגדולה של האשלגן שהיא מכילה, עשירות גם הן בחומצות שומן. בדרך זו הוא מאיץ את חילוף החומרים ומאפשר שריפת שומן. הוא תומך במניעת בעיות עצירות שכן הוא מסייע לירידה במשקל אם נצרך באופן קבוע מכיוון שהוא נותן תחושת רוויה, ומכיוון שהוא פרי גבוה בסיבים תזונתיים.
בנוסף לכל אלה, העובדה כי לחומרים הנוגדי חמצון בתוכנם יש השפעה מגנה מפני סוגים רבים של סרטן הם גם מהיתרונות של אבוקדו. אבוקדו בטא, שהוא גם מזון פלא לבריאות העיניים, מכיל קרוטן, לוטאין וזאקסנטין. פרי זה, המסייע גם לעור לזרוח על ידי הזנתו, מונע את השפעות ההזדקנות ומחדש את העור. זה כל כך עד שאבוקדו משמש לעתים קרובות גם בתעשיית הקוסמטיקה והתרופות. מכיוון שניתן להמיס נוגדי חמצון כמו ויטמינים A, D, E, K, ליקופן ובטא קרוטן רק בשומן, ניתן לעשות שימוש מרבי בוויטמינים אלה, הכלולים גם באבוקדו עצמו. מחקרים מראים כי הוספת אבוקדו לסלטים מגבירה את ספיגת הנוגדן החמצון עד פי 15.
היסטוריה של אבוקדו
שמו של האבוקדו, שמולדתו העיקרית היא מרכז מקסיקו, הגדל בחופים הצפוניים של גואטמלה ודרום אמריקה, מגיע מעץ השייך למשפחת זרי הדפנה, הכולל גם עצי קינמון וקמפור ממעמד הצמחים הפורחים. אבוקדו גדל באזורים טרופיים וסובטרופיים מכיוון שהוא עץ שמאוד רפש לכפור. 80% ’ מהאנרגיה בפרי, שהיא ירוקה באמצע ולבן באמצע ובעלת גרעין ענק באמצע, מגיעה משמן, שלא כמו רוב הפירות. 17 ו -18. בשל השיעור הגבוה של שמן אבוקדו, המכונה גם “ ארמודו חמאה ” במאות שנים, הוא נקרא עדיין “ פרי חמאה ” באזורים מסוימים בהודו כיום.
איך מגדלים אבוקדו?
לאחר שהאבוקדו נצרך יותר ויותר, אחת השאלות הסקרניות ביותר היא "איך לגדל אבוקדו?" זה היה. הגורם החשוב ביותר בגידול אבוקדו הוא מאפייני האקלים. ייצור האבוקדו בטורקיה הוא נמוך למדי, עם ייצור של למעלה ממיליון טון בשנה מהמטבח המקסיקני החיוני. בערך 70% מייצור האבוקדו בארצנו מיוצר באלניה. אנטליה אם בין אזורי גידול אבוקדו אחרים בטורקיה, מרסין, אזורים מסוימים באנאמור וגזיפאסה. צמח האבוקדו, שאוהב אזורים עם תנאי מזג אוויר קלים, שופך את פירותיו באזורים בהם מתרחשים אירועי כפור פתאומיים. באזורים עם כפור, מומלץ לשתול עצים במתקני גינה באזורים הפונים דרומה בהם זרימת האוויר מתקבלת כראוי.
גידול אבוקדו בבית הפך נפוץ למדי בשנים האחרונות. עונת האביב היא הזמן האידיאלי לגדל אבוקדו בבית. לשם כך, ראשית יש להפריד ולשטוף גרעין אבוקדו בשל מהפרי בצורה נהדרת. שוטפים ומייבשים את הליבה לאחר השרייתם במים כחמש דקות. טובלים שלוש קיסמים, אחד בתחתית הליבה ואחד מכל צד, ומניחים בצנצנת או זכוכית מלאה במים. הניחו את הצנצנת בנקודה שאינה מקבלת שמש ישירה אך רואה את השמש. צריך להנביט את הליבה שלך תוך 8 שבועות. אם המקום שלך חם מספיק ויש לו אקלים לח לגידול אבוקדו, אתה יכול לשתול את הצמח שלך בגינה שלך בעתיד. צריכת הפירות תמצא תקופה של 5 עד 13 שנים.
באיזו עונה אוכלים אבוקדו?
ניתן למצוא אותו בנוחות באבוקדו, בירקנים ובשווקים בכל עונה. בקיץ, זמן הבית של הפירות המיובאים בדרך כלל הוא בין ספטמבר ליוני. מחירי אבוקדו משתנים בהתאם לעונה. ניתן לומר שהמחירים ירדו לא מעט בתקופות הקציר בהן הפרי היה בשפע.
מה יש לקחת בחשבון בבחירת אבוקדו?
מכיוון שאבוקדו נמכר עם תבואה והוא פרי יקר, חשוב לבחור את הבחירה הנכונה בעת הרכישה. מכיוון שאבוקדו הוא פרי טרופי, הוא מתקשה מאוד כאשר הוא מוסר מהענף שלו וצריך לחכות שהוא יתרכך כדי להיות מוכן לאכילה. זמן הריכוך משתנה גם הוא בהתאם לסוג האבוקדו. אלה עם קרום דק מתבגרים תוך 2-3 יום בטמפרטורת החדר, ואילו אלה עם קליפות עבות יכולים למצוא 7-10 ימים. קריטריון חשוב נוסף בבחירת האבוקדו הוא מתי לאכול אותו. אם אתה רוצה לצרוך אותו מיד, עליך לבחור את אלה בשלים, כלומר מתרככים בעקביות. אם אתה לא מתכוון לאכול מיד, אתה יכול לקחת את זה מהקשים ולהבשיל את האבוקדו שלך בעצמך בבית. אתה יכול לתת לו להתרכך ולהכהות את צבעו על ידי המתנה של 3-4 ימים בטמפרטורת החדר. אם אתה רוצה לקצר את זמן ההבשלה, אתה יכול להכניס את האבוקדו שלך לכיס עם תפוח או בננה.
איך לאחסן אבוקדו?
אחסון האבוקדו במקרר גורם להתייבשותו תוך זמן קצר. טמפרטורת החדר הסביבתית האידיאלית לאחסון אבוקדו לא חתוך. מכיוון שאבוקדו הוא פרי מחשיך במהירות, תוכלו לעכב אותו על ידי סחיטת מיץ לימון או הדרים ברגע שתחתכו אותו. אם אתה מתכוון להשתמש רק במחצית האבוקדו, אתה יכול להשאיר את החצי השני עם הליבה ולעטוף אותו במקרר עם נייר אלומיניום או סרט מתיחה כך שהוא לא יתבהר. אבוקדו יימשך עד יום בדרך זו.
איך לאכול אבוקדו?
לאחר פיצול האבוקדו מהצוואר לשניים כדי להתקלף בקלות, חלקו את האפרסק לשניים כאילו יבטל אותו. לאחר צביטת הלהב חזק לליבה, הליבה יוצאת עם הסכין. בעזרת כף תוכלו להפריד בקלות בין שני מחצית האבוקדו שנשארו בידכם. אם זה קליפת האבוקדו שאינה בשלה מספיק לאכול, היא לא תתקלף כל כך בקלות.
אפשר לצרוך פרי זה, שימושי מאוד, בדרכים שונות בהתאם לבלוטות הטעם שלכם. לאחר קילוף וצליעה, תוכלו להוסיף אותו לסלטים שלכם או להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול האהובים עליכם ולהציג אותם כקישוט. תוכלו לקבל ארוחה טעימה ובריאה על ידי ערבוב אבוקדו קלוף וכתוש עם יוגורט שום, כפי שתוכלו לאכול על ידי רכיבה על לחם מטוגן לארוחת הבוקר, תוכלו לערבב אותו עם דבש ואגוזי מלך כתושים כדי לקבל טעם אחר. ניתן להכין אבוקדו עם ביצה, או לצרוך אותה כתוספת על ידי מכתים. מכיוון שמחצית האבוקדו בגודל בינוני מכיל כ 112 קלוריות ומספיק שומן בכדי לחפוף לכף שומן מתוקה, בהחלט כדאי לבדוק את כמות השומן שנלקחת מדי יום תוך צריכת אבוקדו.
עם מה מסתדר אבוקדו?
מכיוון שאין לו טעם דומיננטי, אבוקדו מתאים כמעט לכל דבר. הוא מסתגל לכריכי עוף או חזיר, כמו גם חושף את הטעמים העשירים של דגים ופירות ים עם המרקם הרך שלהם. למעשה, ליבת האבוקדו, שנזרקת בדרך כלל, ניתנת לצריכה במגוון דרכים ומכילה לפחות ויטמינים כמו אבוקדו. ליבת אבוקדו, שהיא מיכל סיבים ונוגדי חמצון, מווסת את מערכת העיכול וגורם לך להרגיש מלא. עם זאת, מכיוון שהם קשים מאוד, תוכלו לאכול פולי אבוקדו גולמיים, תוכלו לשבור את השן. לאחר המתנה להתרככות הליבה, תוכלו לאבק אותו בעזרת בלנדר, ואז להוסיף אותו ליוגורט, שייק ודגני תירס.