ירקות ופירותכמה קלוריות יש ב-תזונה נכונה

אננס

ערכים תזונתיים

100 גרם 1 פרוסה (בינונית)
פחמימות (ג) 13.12 10.5
חלבון (ג) 0.54 0.43
שומן (ג) 0.12 0.1
סיבים (ג) 1.4 1.12
כולסטרול (מ"ג) 0 0
נתרן (מ"ג) אחד 0.8
אשלגן (מ"ג) 109 87.2
100 גרם 1 פרוסה (בינונית)
סידן (מ"ג) 13 10.4
ויטמין A (iu) 58 46.4
ויטמין C (מ"ג) 47.8 38.24
בַּרזֶל 0.29 0.23

יש 50 קלוריות ב 100 גרם אננס. פרוסת אננס דקה 1 היא ( 50 גר ') 25 קלוריות, מספר 1 ( 905 גר' ) 453 קלוריות. 100 גרם אננס מכיל 13.12 גרם פחמימות, 0.54 גרם חלבון, 0.12 גרם שומן, 1.4 גרם סיבים תזונתיים.
אננס, שיש לו מקום נפרד בין הפירות עם השפעתו המרעננת והמבנה העסיסי שלו, הוא סוג של פרי הגדל באזורים טרופיים. אננס, שהוא פרי אקזוטי שמעורר כמו חופשה, ים, אי במבט ראשון ושילדים אוהבים, גדל במיוחד באזורים הקרובים לקו המשווה. אנו יכולים לומר כי לאננס יש מקום חשוב למערכת העיכול בזכות תכולת המים הגבוהה והמבנה הסיבי שלה. אננס, שיש לו יתרונות רבים מהסרת הרעלים בגוף לבריאות העור, מעניק גם לגוף את האנרגיה הדרושה.

אננס, המחזק את מערכת ההגנה מפני מחלות עם המנגן שלה, ויטמין A ו- C, אשלגן ובטא קרוטן, הוא פרי עשיר בברומלין הידוע כיעיל ביותר נגד סרטן. ברומלין ידוע כחומר נגד סרטן, המאפשר להשתמש בגוף כחלבון מזין. פרי זה בעל תכונות נוגדות חמצון יעיל מאוד גם כנגד רדיקלים חופשיים בגוף. הוא משמש גם לטיפול במחלות רבות, מלחץ הדם של האננס, הידוע כמשפר זיהומים, לבריאות העיניים, מסימפונות ועד זאבי מעיים. אומרים כי אנשים עם קשיי עיכול מסוגלים להתגבר על בעיה זו על ידי שתיית מיץ אננס או הוספת כוס מיץ אננס לארוחותיהם.

מה היתרונות של אננס?

מה היתרונות של אננס

אנאנזיה, היעילה בוויסות רמת הגלוקוז בדם, ממלאת תפקיד גדול במילוי צרכי הסידן של הגוף. זה גם מחזק את מבנה העצם מכיוון שהוא מאפשר ספיגת סידן. בזכות השיעור הגבוה של ויטמין C, המכיל אננס, שידוע כיעיל בחיזוק מערכת החיסון, הוא יכול לענות על הצורך היומיומי של האדם בוויטמין C. יתר על כן, די באכילת פרוסת אננס בכדי לעמוד בכמות זו.

אננס, הידוע כיעיל כנגד תאים סרטניים בזכות הברומלין שהוא מכיל, הוא מזון שמומלץ על ידי הרופאים לצרוך. יש לו תכונות אנטי דלקתיות ומחזק את מערכת ההגנה, ומגן על הגוף מפני הצטננות. בזכות תכולת הוויטמין C הגבוהה שלו, הוא מונע נשירת שיער ובו בזמן נהנה מבריאות העור. בזכות תכולת הסיבים העשירה שלו, פרי טרופי זה המווסת את מערכת העיכול מונע הצטברות טסיות דם בזכות השפעתו להשקיית הדם. עם זאת, זה שימושי לחולים הסובלים מבעיות קרישה או לאלה המשתמשים בתרופות מדללות דם כדי להתייעץ עם הרופא שלהם בזמן צריכת אננס. מצד שני, אננס, המשמש גם להקלה על כאבי שרירים של ספורטאים, מועדף גם כמסיר שתן טבעי ובצקת. אמנם זה טוב לכאבי מחזור, אך הוא גם יעיל מאוד בהקלה על כאבי שיגרון.

היסטוריה של אננס

למרות שידוע שהוא צמח מאז ימי קדם, ידוע כי האננס, שלא נמצא ברשומות, הובא לאירופה על ידי קריסטוף קולומבוס לראשונה. האננס, שנקרא “ אננס ”, שפירושו תפוח אורן על ידי סוחרים אירופאים, מתפשט בכל רחבי העולם. עם התפתחות טיפוחו, צפיפות הסוכר וכמות המים מגבירים את האננס, שהופך לאחד הפירות הגדלים ביותר באזורים טרופיים לאורך זמן.

איך מגדלים אננס?

איך גדל האננס

אננס הוא פרי אקזוטי שאוהב תנאי אקלים חמים. צמח טרופי קצר. הוא גדל ביותר בהודו בעולם. אזורים ים תיכוניים ואגאים, במיוחד בטורקיה, ניתן לגדל אננס. ניתן לגדל בתנאי מזג אוויר של 30 מעלות ניתן לגדל אננס בבית כאשר מסופקים התנאים הדרושים. הצמח, שגובהו מטר מהקרקע ונושא פרי מהקודקוד, יכול לשאת פרי אחד בלבד בשנה הראשונה. מכיוון שמדובר בצמח שרוצה הרבה מים, האזורים המקבלים משקעים מתאימים גם לגידול אננס. הצמח, שגדל על ידי נטיעת זרעים בפברואר, מתחיל לשאת פרי בתחילת הקיץ.

באיזו עונה אוכלים אננס?

האננס, שהחל לקצור לאחר חודש מרץ בכלל, נגיש כמעט בכל חודש בשנה, מכיוון שהוא נכנס לרוב לארצנו מאזורים טרופיים. עדיף לפגוש את המים שאבדו הגוף במיוחד בקיץ, בעוד שהם הופכים לאחד הפירות האהובים ביותר בקיץ עם התכונה המרעננת שלו. זה האידיאלי לצרוך אננס בקיץ, מכיוון שהוא התקרר מאוד כשהוא מאוחסן במקרר בחורף בגלל כמות המים הכבדים. באופן כללי, הפרי שנותן את פריו כמו סוף השנה ותחילת השנה עשוי להיות לא בוגר בחודשי הסתיו.

מה יש לקחת בחשבון בבחירת אננס?

מה יש לקחת בחשבון בבחירת אננס

זה מפסיק את התפתחותו והתבגרותו מרגע שהוא מנותק מענף האננס, שמשטחו החיצוני מוקף בקרום נקבובי. בבחירת אננס יש להקפיד כי העלים שלו ירוקים ורעננים וכי הנקבוביות שלו בגודל שווה. ניתן לומר כי האננס, שחלקו נטול העלים רך, בשל מספיק. ניתן לחשוב כי האננס, שעליםיו ניתנים לניתוק בקלות וקוטרו רחב, הוא בוגר ובשרני כאחד.

יש לשים לב לנושאים מסוימים במהלך הבחירה והחתך של האננס וכן בבחירת האננס. אם אינך מצליח למצוא פרוסות במקום שקנית, תוכל לפרוס אותו בעצמך. לשם כך, השלך תחילה את החלק העלים הירוק של האננס על ידי חיתוךו. החזק את הראש כך שיוכל לעמוד על הלוח על ידי ניתוקו. בעזרת סכין חדה, קלף מלמעלה למטה, תוך שימת לב לחלקים המשופעים של הקליפה שלו ומפריד את הקליפה לחלוטין. לאחר מכן תוכלו לחלק את האננס בצורת הגלילה לפרוסות עגולות. אם ברצונך לזרוק את החלק הקשה באמצע, אתה יכול לאכול אותו.

כיצד מאוחסנים אננס?

אתה יכול לאחסן את האננס הפרוס במקפיא למשך זמן רב. בעזרת שקית ואקום תגלו שהאננס שתמנעו מלהוציא אוויר מהמקפיא שומר על רעננותו לאחר הוצאתו מהמקפיא. אם אינכם רוצים לאחסן את הפירות במקפיא ורוצים לצרוך אותו מייד, תוכלו להרים אותו למקרר על ידי צביעת מיץ לימון כך שלא יחשיך. ממש כמו בארטישוק, אתה יכול למנוע את החשיכה של האננס על ידי מריחת מיץ לימון עליו. מכיוון שניתן להשקות אותו, יש לאכול אננס חתוך למשך זמן רב מבלי לחכות.

עם מה אננס מסתדר?

אננס באוכל

אם אתם מחפשים טעמים שונים, עליכם לנסות להשתמש במיץ אננס בכלי שמן זית. אתה יכול להוסיף פרוסות אננס בין עוגות הפירות שלך או להשתמש בהן עם זני פרי אחרים במתכוני מוס שונים. בעוד אננס הוא צמד תואם מאוד ליוגורט, הוא מתאים לסלטים הפירותיים שהוכנו עם פירות קיץ אחרים. מצד שני, תוכלו לבשל את האננס על הגריל ולצרוך אותו עם גלידה עליו. אתה יכול לבחור אננס במתכוני העוגה שלך, שתייה, שייק על או בפודינג. תוכלו גם לשקול לחלוט תה אננס עם קליפת אננס בגלל תכונת צורב השומן שלו.

במה ניתן להשתמש במקום אננס?

אננס עם כמות גבוהה של סיבים תזונתיים הוא פרי שלא ניתן למלא בטעמו כמו גם בערכי הוויטמין והמינרלים שלו. עם זאת, אם אינכם אוהבים את הטעם של האננס או מתקשים למצוא אותו, תוכלו לבחור פירות קליפות וליבה אחרים עם התכונות הקרובות ביותר. למרות שערכי הוויטמין שלהם אינם זהים לאננס, תוכלו לפנות לפירות סיביים כמו תפוזים, מנדרינות ואשכוליות. תוכלו לבלות בקלות את חודשי החורף עם 2 או 3 אננס שתוכלו לאחסן במקפיא בכל שנה. אננס, שמספיק בכדי לפגוש את הוויטמינים והמינרלים הדרושים לגוף גם כאשר צורכים פרוסה ביום, הוא בין הפירות המועדפים ביותר של מי שאוהב טעם מתוק וחמוץ יחד.

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button