אילו מזונות שומרים מים בגוף?
אילו מזונות שומרים מים בגוף?
תכולת מים מוגזמת ברקמות מסוכנת להתפתחות בצקת, לחץ דם מוגבר, הפרעה בזרימת הדם ותהליכים מטבוליים. בנוסף, שימור לחות מונע סילוק רעלים ומקשה על הירידה במשקל. גורמים הגורמים לבצקת כוללים כמה תרופות ופתולוגיות כרוניות. אבל לעתים קרובות יותר המצב הלא נעים קשור להפרעות אכילה. להלן רשימה של מזונות טריגר.
כּוֹהֶל
כאשר אלכוהול מתפרק בגוף, נוצר מטבוליט רעיל, אצטלדהיד. כדי להסיר אותו, כמו גם לנטרל רעלים מסוכנים אחרים, נדרשים הרבה מים. לכן, לאחר השתייה, אנשים מתייסרים בצמא עז. אבל מים נכנסים מופרשים באיחור, מכיוון שאלכוהול מאט את תפקוד הכליות. כתוצאה מכך, איברים פנימיים עלולים לסבול מהתייבשות, ועודפי מים מצטברים בחלל הבין תאי: הפנים והגפיים מתנפחים. במקרים כאלה, מומחים ממליצים לשתות לא מים, אלא משקאות איזוטוניים: למשל מים מינרלים עם כמות קטנה של מיץ לימון. זה יאפשר לך לווסת את תפקוד המסננים הפנימיים ולהיפטר בהדרגה מהנפיחות לאורך היום.
כָּבוּשׁ
כמעט כולם יודעים שמלח גורם לנפיחות. גרם אחד ממנו מכיל כ-10 גרם נוזלים. וצריכה קבועה של מזונות מלוחים: נקניקים, מלפפונים, פטריות, צ'יפס, אגוזים וחטיפים נוספים מעוררת שמירה כרונית של כ-5-7 ליטר עודפי מים בגוף. זהו עומס אדיר המגביר את הסיכון להפרעות לב וכלי דם. כדי להימנע ממחלות, עליך להוציא את רוב החטיפים הללו ולהגביל את תוספת המלח למנות: לא יותר מ-1 קמצוץ לצלחת.
פֵּירוֹת יָם
רוב סוגי הדגים והרכיכות עשירים בנתרן, מלח טבעי שפועל בדומה למלח שולחן. האהבה לפירות ים היא לא הרגל רע, אבל אצל אנשים עם תפקוד הפרשה לקוי של הכליות היא טומנת בחובה בצקות. הם צריכים לזכור זאת: לאכול מנות דגים, קלמארי ושרימפס לאט לאט, לא להוסיף להם הרבה מלח ולהימנע מאכילת מזונות כאלה בלילה.
דִברֵי מְתִיקָה
תהליך חילוף החומרים של פחמימות קשור לעלייה בצורך במים. כתוצאה מאכילת ממתקים, ריכוז הנוזלים בגוף עולה בחדות. כשאוכלים כל יום מזונות המכילים סוכר, מתפתחת בצקת נסתרת והגוף נראה מעט נפוח.
כְּרוּב
כרוב לבן וסוגי כרוב אחרים מכילים מעט רפינוז. מדובר בפחמימה שפירוקה מצריך תכולת לחות מוגברת. כאשר מוסיפים מלח לתבשילי כרוב, התפתחות הבצקת הופכת בולטת עוד יותר.
אוכל מטוגן
כמות גדולה של שומן במזון כזה מעמיסה על מערכת העיכול, וגורמת להפרשה מוגברת של אנזימים וזרימת דם לקיבה ולמעיים. תהליכים אלו בלתי אפשריים ללא מים הגוף שומר על רובם עד לעיבוד מלא של מזון כבד – למשך מספר ימים.
קמח ודגנים
פסטה, תפוחי אדמה, דגנים ופיצה מכילים הרבה עמילן. זוהי פחמימה שכמו סוכרים דורשת הרבה מים לעיכול. כדי לפצות על יציאת הנוזלים למערכת העיכול, הגוף שומר יותר מים נכנסים מבחוץ.
משקאות מוגזים וקפה
מצד אחד, יש להם אפקט משתן. אבל, על ידי גירוי ההפרשה הפעילה של נוזלים, סודה וקפה מעוררים ירידה ברמות האשלגן בגוף. אלמנט זה נחוץ כדי לשמור על איזון אלקטרוליטים מוביל לפגיעה בחדירות של ממברנות התא והצטברות נוזלים בחלל הבין-תאי. כתוצאה מכך נוצרת נפיחות מקומית או כללית שקשה להיפטר ממנה. משתנים רק מחמירים את הפתולוגיה, וגורמים להפרשה פעילה עוד יותר של אשלגן. הבעיה נפתרת על ידי ויתור על משקאות מזיקים, נטילת אמצעים מיוחדים להחזרת מים ותיקון משטר השתייה.
טוען…