כמה קלוריות יש ב-תזונה נכונה

שיבולת שועל ערך תזונתי

ערכים תזונתיים

100 גרם 1 כף
פחמימות (ג) 66.27 3.98
חלבון (ג) 16.89 1.01
שומן (ג) 6.9 0.41
סיבים (ג) 10.6 0.64
כולסטרול (מ"ג) 0 0
נתרן (מ"ג) 2 0.12
אשלגן (מ"ג) 429 25.74
100 גרם 1 כף
סידן (מ"ג) 54 3.24
ויטמין א (iu) 0 0
ויטמין ג (מ"ג) 0 0
בַּרזֶל 4.72 0.28

יש 389 קלריות ב-100 גרם שיבולת שואל. 1 כוס שיבולת שועל ( 70 גר ') 272 קלוריות, 1 כף ( 10 גר' ) 39 קלוריות. 100 גרם שיבולת שועל מכילה 66.27 גרם פחמימות, 16.89 גרם חלבון, 6.9 גרם שומן, 10.6 גרם סיבים תזונתיים.

שיבולת שואל, צמח השייך למשפחת החיטה, ידועים גם בשם "Avena sativa". שיבולת שועל המשמשת בדגני בוקר, ספציפית במיוחד, מכילה שיעור גבוה של עמילן. צמח זה, שיוצר למזון טעים ומספק בזמן מבושל, יותר הוא בין זני הפחמימות המועדפים בגלל ערכו התזונתי האיכותי וטעמו. לצמח, העשיר למדי בעיסה מסיסה ובלתי אפשרי מסיסה, יש שיעור גבוה של זרחן, תיאמין, מגנזיום, מנגן, נחושת, חומצה פולית, ברזל, חומצה פנטותנית ואבץ. שיבולת השועל, שמושכת גם תשומת לב עם תכולת החלבון הגבוהה שלה, עולה לקדמת הבמה עם המרכיב הנקרא בטא-גלוקן בתכולת עיסת מסיס. מה זה ממלא תפקיד חשוב בתפקודי גוף רבים, החל מוויסות רמת הסוכר בדם ועד לחיזוק מערכת החיסון. זה עוזר להגן על בריאות הלב וכלי הדם בזכות תכונות האנטי דלקתיות, אם רכיבים פנוליים אחרים המעורבים בתוכן שיבולת שועל. שיבולת שועל המשמשת כמזון לבעלי חיים בעבר נחשבת בין מוצרי התבואה הבריאים ביותר המשמשים על פי כמה בערך התנתי.

מה היתרונות של שיבולת שועל

מה היתרונות של שיבולת שועל

סיבי בטא-גלוקן בשיבולת שועל ממלאים תפקיד יעיל בהורדת רמות הכולסטרול חזק וגם ב-LDL, ובכך מפחיתים את הסיכון להתפתחות מחלות לב. רכיבים נוגדי חמצון בתכניו, יחד עם ויטמין C, מונעים נזק לכולסטרול LDL על ידי ביטול הסיכון להתקף לב ושבץ מוחי. סוכרת סטייל 2, אחת החוליות הכרוניות הנפוצות בעולם, נגרמת בדרך כלל כלל מפחתת הרגישות להורמון האינסולין. שיבולת שועל הנצרכת בכמות כמות ומומלצת עוזרת לווסת את רמת הסוכר בדם, במיוחד אלו הכספים מעודף משקל וביטוח מסודר 2. בטא-גלוקן, נמצא בשיבולת שועל ועיסה מסיסה, יוצר ג'ל סמיך בבטן ומעכב את שפיכת הקיבה, ומאפשר לסוכר בדם לעלות לאט.

בשילוב מי שיבולת שועל, הם מתנפחים בגלל העמילן בתכניו ויוצרים תחושת רוויה בבטן. לפיכך, שיבולת שואל. בטא-גלוקן בשיבולת שועל מחזיק גם את האבזם לאורך זמן על ידי גירוי הפרשת הורמון הלפטין, המכונה גם הורמון הקשיחות. מחקרים מבצעים מראים כי שימוש בשיבולת שואל אצל תינוקות העוברים למזון משלים עלול להפחית את הסיכון לאסטמה כרונית הנראית בילדות. שיבולת שועל עם שיעור גבוה של סיבים תומכים בוויסות תנועות המעי. מומלץ לצרוך שיבולת שועל קבועה, במיוחד לפיתרון בעייתירות הנפוצה יותר בגיל העמידה.

היסטוריה של שיבולת שואל

היסטוריה של שיבולת שואל

ניתן לגדל שיבולת שועל כמו חיטה, שעורה ותירס כמעט בכל אזור באסיה. אנשים לפני הספירה מאמינים שכאשר הם התחילו את החקלאות בחיטה ושעורה בשנות ה- 1200, הם הכירו שיבולת שועל, אבל הם חושבים שהצמח הוא עשב שמנע גידול חיטה ושורה. העבר של שיבולת שועל, שמולדתן נטען כי היא דקנדולה, מזרח אירופה וטטרסטן או מרכז אירופה, מבוסס על הישן. כשאנשים התחילו לגדל חיטה בסקנדינביה ובפולין, בערך לפני הספירה. בסביבות שנת 2000 הוא הבין כי שיבולת שועל למעשה בריאה בהרבה מחיטה.

בצפון אירופה, היא קרה וגשומים יותר מהים התיכון, לפני הספירה. בסביבות 1500 החלו כמה חקלאים מתקופת הברונזה לחוות שיבולת שועל בגבעות גבוהות, הקרות מאוד לחיטה כמו גם לחיטה. שיבולת שואל שימשה קרובה כמשמין סוסים בימי קדם, ומיטות היו עשויות מחאות שיבולת שועל לסוסים. בנוסף, חציר שיבולת שועל שימש על ידי ערבוב עם בוץ לבניית בית. בימי הביניים הוא הכה שיבולת שועל לצד שיפון ושורה בסקוטלנד ובאירלנד. צמח שיבולת שועל שאוהב אקלים קר וגשום על ידי המהגרים הסקוטיים MS הוא הובא לצפון אמריקה בשנת 1602, כך החל לגדל בצפון אמריקה, שהיא קרה ולחה כמו סקנדיה.

איך מגדלים שיבולת שועל?

איך מגדלים שיבולת שועל

צמח זה, שגדל לאחרונה עקב הופעת היתרונות שלו בבריאות האדם, מיוצר בעיקר באזור מרמרה ברצנו. בנוסף, טיפוח שיבולת שואל מקבל חשיבות בקוניה, קוקאלי ויאלובה. ניתן לגדל שיבולת שועל שאוהבת את האקלים הקר והגשום בכל זני האדמה עם לחות מספקת. שיבולת שועל, הממלאת תפקיד חשוב בהמרת שטחי ביצות לאדמה חקלאית, מגיעה למירבית בחומוס חולי שופע, חרסית מעושן וקרקעות לחות מספקות.

בגידול שיבולת שועל בקיץ, השדה צפוי להיות חרוש עמוק לפני החורף והאדמה צפויה להחזיק מים. משתמשים במכונות נטיעת חיטה שתוכננו במיוחד לגידול שיבולת שועל או מיושמת שיטת התפשטות. בעוד שטיפוח שטחי של זרעים מספיק בקרקעות כבדות, זרעים נטועים עמוקים יותר באזורים חקלאיים יבשים. כמות הדשן הניתנת לשיבולת שועל משתנה בהתאם למגוון שיבולת השועל, קצב הגידול של הצמח, האקלים ותנאי האדמה. שיבולת שועל נקצרת בדרך כלל כאשר הדגנים בגבעול מתחילים לצהוב. גבעולי שיבולת שועל שנקטפו נשמרים בשדה במשך 3-5 ימים ומייבשים ומשתלבים לאחר ייבוש מוחלט. חלקי זרעים של שיבולת שועל מעורבבים משמשים לשיבולת שועל, אילו גבעולים וחלקי קש משתמשים כמזון לבעלי חיים.

איך מאחסנים שיבולת שועל?

איך מאחסנים שיבולת שועל

מה ששיבולת שועל היא מוצרי דגנים מלאים, יש לאחסן בזהירות. החומרים המזינים בתכולת שיבולת שועל במקום מאוחסנים כראוי מאבדים את תכונותיהם ושואלת יכולה להיות חרק. ניתן לסגור היטב שיבולת שועל לא מבושלת בכלי זכוכית או פלסטיק ולאחסן במקום קריר או במקרר. שיבולת שועל, יכולה לאחסן במקפיא עד 4 חודשים בשקית המקרר, לעצור עד 3 חודשים במקרר, ועד חודשיים אם הם במקום נטול לחות וקריר.

ניתן לאחסן שיבולת שועל מבושלת בכלי סגור שאינו לוקח אוויר או בשקיות מקרר. שיבולת שועל מבושלת, השומרת על רעננות במשך כ-5 ימים, יכולה לשמש על ידי חימום במיקרוגל. ניתן לאחסן שיבולת שועל מבושלת במקפיה. כדי שהשירות שלו יהיה קל יותר, מכניסים שיב שועל לשקיות לכסות לחתיכות ושארים טריים במקפיא. תזונאים חושבים ששיבולת שועל קפואה או בקירור מתאים יותר לטעם ומרקם. מומלץ להוסיף נוזלים כמו מים או חלב כדי להקל על חום שיבולת השועל.

איך לאכול שיבולת שואל?

איך לאכול שיבולת שואל

לא ניתן להנות במנות שיבולת שואל בתרבות האוכל הטורקית. שיבולת שועל עצמה היא גרגר שנכנס למטבח העולמי בעבר האחרון. שיבולת שועל, המשמשת בדרך כלל כדגני בוקר; הוא נצרך על ידי ערבוב עם חלב או יוגורט. מועשרים באופן אופציונלי באגוזי מלך, אגוזי לוז, שקדים ופירות יבשים או פירות טריים, שיבולת שועל מועדפת על ידי מי שרוצה לאכול בריא בגלל הערך התזונתי הגבוה שלהם.

אפשר להעריך שיבולת שועל, שהיא גם אחת מזונות המבוקשים לדיאטות להרזיה ותזונת ספורטאים, שונות בגלל תכולת הוויטמין והמינרלים לאחרונה. על ידי הוספתו במרקים, שניהם עוזרים להגדיל את עקביות המרק ומעניקים לו טעם ייחודי. בארוחות ספורטאים, שיבולת שועל, הניתנת לצריכה כחביתה על ידי ערבוב עם ביצים, מוגדרת כמקור לפחמימות נקיות. שיבולת שועל כלולה גם בחטי חלבון, במיוחד בגלל תכולת החלבון הגבוהה שלה. בזכות אפקט אחיזת האבזם, שיבולת שועל, שהם מוצרי הדגנים המבוקשים בעוגות, עוגיות וטיפים מוכנים לארוחה ביניים, מועדפים גם על ידי אנשים עם אי סבילות לגלוטן תכולת הגלוטן הנמוכה שלהם.

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button