תזונה נכונה

מוצרים עם הרבה חלבון

כל מי שמתעניין באכילה בריאה שמע וקרא לא פעם על חשיבותו של החלבון, המכונה לעתים קרובות בסיס החיים. זו אינה הגזמה. בעת ביצוע הדיאטה, עליך תמיד לקחת בחשבון שכמות החלבון בה צריכה להיות לפחות 30%. מספר דומה צריך להיות עבור שומנים, ופחמימות – 40%.

הכנת תפריט מאוזן מחייבת לדעת באילו מאכלים יש הכי הרבה חלבון, כיצד לחשב נכון את הקצבה היומית. בנוסף, היבט חשוב בתזונה הנכונה הוא השילוב המוסמך של מוצרים זה עם זה.

תוכן:

  • 1 צריכת חלבון יומית
  • 2 רשימת מזונות עשירים בחלבון
    • 2.1 10 מזונות עם תכולת החלבון הגבוהה ביותר
    • 2.2 שולחן חלבון בשר
    • 2.3 חלבוני דגים ופירות ים
    • 2.4 חלבוני חלב
    • 2.5 דגנים
    • 2.6 טבלת עיכול חלבונים
  • 3 חלוקת חלבון במהלך היום
  • 4 תפריט יומי משוער

צריכת חלבון יומית

לנשים, זה גרם אחד לכל קילוגרם ממשקלן. ואם אישה שוקלת 60 ק"ג, היא צריכה 60 גרם חלבון. הכמות עולה ל -1.2 גרם בעת ביקור בחדר הכושר.

גברים שאינם מתעמלים צריכים לצרוך 1.2 גרם חלבון על כל קילוגרם ממשקלם. מספר זה עולה כאשר מדובר באורח חיים פעיל הכולל ללכת לחדר כושר.

הידיעה אילו מזונות עשירים בתרכובת זו, החשובה לבני אדם, מאפשרת לגוף לספק לגוף את כמות החלבון הנדרשת במהלך היום.

רשימת מזונות עשירים בחלבון

Список богатых белком продуктов

10 מזונות עם תכולת החלבון הגבוהה ביותר

  • עופות – מ -17 עד 22 גרם (לכל 100 גרם מוצר)
  • בשר – 15 עד 20 גרם
  • דגים – 14 עד 20 גרם
  • מאכלי ים – 15 עד 18 גרם
  • קטניות – 20 עד 25 גרם
  • אגוזים – 15 עד 30 גרם.
  • ביצים – 12 גרם
  • גבינה קשה – 25 עד 27 גרם
  • גבינת קוטג ' – מ -14 עד 18 גרם
  • דגנים – מ 8 עד 12 גרם

שולחן בשר חלבון

Белки мяса таблица

מוצר מזון חלבון (בגרמים)
עוף 20.8
טורקיה 21.6
בשר בקר 18.9
בְּשַׂר כֶּבֶשׂ 16.3
נקניק מבושל 10.1-13.7
נקניקיה מעושנת 16.2-28.2

חלבונים של דגים ופירות ים

Белки рыбы и морепродуктов

מוצר מזון חלבון (בגרמים)
דיונון 18.0
סרטן 16.0
שרימפס 18.0
מָקָרֶל 18.0
סנדל 16.1
סלמון ורוד 21.0
צללין 13.4
דָג מָלוּחַ 17.7
זנדר 19.0
בַּקָלָה 17.5
חִדקָן 16.4
אַבְרוֹמָה 17.1
פולוק 15.9
סלמון 20.8
דגים משומרים בשמן 17.4-20.7
דג משומר בעגבנייה 12.8-19.7
דג משומר במיץ משלו 20.9-28.7

חלבוני חלב

Молочные белки

מוצר מזון חלבון (בגרמים)
חלב 2.8
קפיר 2.8-3.0
שמנת חמוצה 2.8-3.0
יוגורט 5.0
קרם 2.8-3.0
גבינה 23.4-26.8
גבינת קוטג' 14.0-18.0

דִגנֵי בּוֹקֶר

Крупы

מוצר מזון חלבון (בגרמים)
קְוֵקֶר 11.0
כוסמת 10.8
אורז 7.0
דוֹחַן 11.5
גריסי פנינה 9.3
סוֹלֶת 11.3
הרקולאי 13.1

הנתונים המוצגים בטבלאות הם ערכים מוחלטים, אך אחוזי ספיגת החלבון בגוף אינם מגיעים למאה אחוז אצל כולם.

תרשים לעיכול חלבונים

כדי למצוא כמה חלבון נכנס לגוף, הוסף 50% לחישוב לעיל, שהם 90 גרם, כלומר 65×1 + 50%.

חלוקת חלבונים לאורך כל היום

זה קורה בשתי דרכים עיקריות:

ראשון. מניח את חלוקת המזון העתיר חלבון לחמש מנות הנאכלות לאורך כל היום.

שְׁנִיָה. הם אוכלים 20% לארוחת הבוקר והערב, ו -45% לארוחת הצהריים. שאר הקצבה היומית מחולקת ב -5% לחטיפים, לאחר הארוחות העיקריות.

ללא קשר לתכנית שנבחרה, יש לזכור כי כל מנה צריכה להיות לא יותר מ-300-350 גרם. העיקר הוא לבחור בעצמך מוצרים שהכי מתאימים לטעמך.

תפריט יומי משוער

לארוחת הבוקר תוכלו להגיש נתח בשר רזה, שייק חלבון (חלבון), ביצה שלמה או חלבון, יוגורט יווני.

לארוחת ערב וארוחת צהריים, טופו, בשר הודו, חזה עוף ונקניקיות, בשר טחון רזה, סלמון, שרימפס, טונה ובקלה מושלמים.

כנשנוש אתה יכול לאכול זרעים קלופים, לשתות שייק חלבון, לאכול אגוזים או כל דבר מקטניות.

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button