מהו הסוכר הבריא ביותר?

Какой сахар самый полезный

באינטרנט אפשר למצוא מחלוקות רבות לגבי איזה סוכר בריא יותר: קנה או סוכר לבן. האם כדאי להשתמש בממתיק? לבסוף, אולי עדיף לוותר לגמרי על הסוכר בשל העובדה שמוצר זה עתיר קלוריות ומביא רק לפגיעה בבריאות? את התשובות תוכלו למצוא במאמר זה!

תוֹכֶן

  • 1 סוכר קלורי
  • 2 מהו האינדקס הגליקמי של סוכר?
  • 3 מהו הסוכר הבריא ביותר?
  • 4 מהו סוכר מזוקק?
  • 5 מה הנזק שעושה סירופ גלוקוז?
  • 6 האם אתה יכול לוותר על סוכר?
  • 7 האם ממתיקים מזיקים?

תכולת הקלוריות של הסוכר

גרם אחד של סוכר לבן וחום מכיל 4 קילוקלוריות כל אחת. אם כפית מלאה בערמה, היא מכילה 7 גרם סוכר (28 קילוקלוריות). אם כפית שטוחה, היא מכילה כ -20 קלוריות. אותה כמות קלוריות בערך קיימת בקוביית סוכר מעודנת.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

חשוב שהפגיעה העיקרית שנגרמת על ידי סוכר היא לא תכולת הקלוריות הגבוהה שלו. נמצא כי סוכר ותחליפיו תורמים לכך שאדם אוכל יתר על המידה, כלומר הגוף, עקב צריכה מופרזת של גלוקוז, מאבד את יכולתו לשלוט ברעב. בנוסף, ישנם סוגים של סוכרים שיכולים "לשבור" את המנגנונים הטבעיים של חילוף החומרים, מה שמוביל לתצהיר עודף של רקמת השומן.

מהו האינדקס הגליקמי של סוכר?

האינדקס הגליקמי של הסוכר מתקרב ל -80 יחידות. כלומר, הגוף לא צריך להשקיע אנרגיה בהטמעת הגלוקוז ופירוקו. כל הקלוריות הופכות לאנרגיה (או שומן בגוף) ללא ההפסד הקטן ביותר.

לוקח כחצי שעה עד שהגוף סופג במלואו פחית סודה אחת, המכילה כ -35 גרם סוכר. לשם השוואה, מנה אחת של מנת בשר עם תוספת, המכילה אותה כמות קילוקלוריות, מתעכלת תוך 4-5 שעות.

מהו הסוכר הבריא ביותר?

למרות תפיסה מוטעית נפוצה, ההבדלים בין סוגי סוכר שונים הם מינימליים. מספר הקילוקלוריות בגרם סוכר והמדד הגליקמי אינם מושפעים מגוון הסוכר והצמח ממנו הוא מופק (קנה או סלק). יש רק הבדל אחד: טעם קליל שיש לסוכר החום.

אנשים רבים מאמינים שדבש הוא תחליף בריא יותר לסוכר. עם זאת, זה לא. דבש הוא 80-85% סוכר, בעוד סוכר חום הוא 98% גלוקוז. מטבע הדברים, לא המוצר ולא המוצר השני, אם הוא נצרך יתר על המידה, יכול להביא יתרונות בריאותיים.

מהו סוכר מזוקק?

рафинированный сахар

рафинированный сахар

סוכר מזוקק הוא סוכר שעבר טיהור מרבי מכל זיהומים. במקרה זה, זיהומים מתכוונים גם למינרלים וויטמינים. ניתן להשיג את הגוון הלבן-שלג של סוכר מזוקק הודות להלבנה: לסוכר טבעי יש צבע מעט צהבהב.

סוכר מזוקק מופק מסלק או קני סוכר זולים, אשר מסיבה זו או אחרת אינו מתאים להפקת סוכר חום. עם זאת, חומרי גלם תקציביים עוד יותר – סירופ גלוקוז משמש לעתים קרובות יותר לייצור סוכר מזוקק.

איזה נזק עושה סירופ גלוקוז?

סירופ גלוקוז-פרוקטוז משמש בדרך כלל כממתיק זול בתעשיית המזון. טעם הסירופ הזה הרבה יותר מתוק מהסוכר הרגיל, חוץ מזה הרבה יותר קל לערבב אותו בהרכב המוצרים. לבסוף, הסירופ מאריך את חיי המדף ואת חיי המדף של המוצר. מכינים סירופ תירס.

למרבה הצער, לסירופ גלוקוז-פרוקטוז יש חסרון אחד משמעותי. זה מעורר את ההתמכרות לטעם מתוק, וכתוצאה מכך אדם נאלץ לצרוך יותר ויותר גלוקוז, מה שמשפיע לרעה על משקל הגוף. בנוסף, הסירופ מעורר ייצור מוגזם של אינסולין, שהופך תנאי מוקדם להתפתחות מחלה כה מסוכנת כמו סוכרת.

אפשר לוותר על סוכר?

האמונה הרווחת כי רקמת עצב זקוקה לגלוקוז כדי לתפקד כראוי היא תפיסה מוטעית. אפשרות טובה בהרבה עבור כל רקמות הגוף הן פחמימות מורכבות, המגיעות עם דגנים ומזונות צמחיים.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

במשך אלפי שנים, אנשים הצליחו בלי כמות גדולה של סוכר בתזונה: הייצור ההמוני של מוצר זה החל רק במאה הקודמת. אבל בחצי המאה האחרונה צריכת הסוכר עלתה מספר עשרות פעמים. אולי זה בדיוק מה שמסביר את העלייה הקטסטרופלית במספר האנשים הסובלים מעודף משקל.

האם ממתיקים מזיקים?

סוכר ממכר ברמה הפסיכולוגית: בהדרגה קשה לאדם להסתדר ללא מזונות מתוקים. עם זאת, יחד עם ממתקים, פחמימות פשוטות נכנסות לגוף, שהן הגורם לעודף משקל הגוף.

תחליפי הסוכר דלים בקלוריות, אך אינם מאפשרים להיפטר מתשוקה למתוק. בנוסף, אספרטיים, שהוא חלק מרוב הממתיקים, נכנס ישירות לרקמת העצבים, והשפעתו על הגוף עדיין אינה מובנת במלואה. לכן, רצוי לא להכניס תחליפי סוכר לתזונה, אלא לנסות לוותר על ההרגל לצרוך מזונות בעלי טעם מתוק מדי יום על מנת להיפטר מהתלות הפסיכולוגית.

סוכר הוא מזון שיכול לשבש את המנגנונים הטבעיים של השליטה בתחושת העיר. התוצאה היא אכילת יתר: אתה רוצה יותר ויותר מזונות מתוקים. תחליפי סוכר מספקים הזדמנות להסוות בעיה זו, אך הם אינם מבטלים אותה. לכן הדרך היחידה החוצה היא לנטוש ממתקים כאשר מחליפים אותם בירקות ופירות, או להגביל מזון המכיל סוכר בתזונה.

מדוע סוכר קטלני? – הכל יהיה אדיב – גליון 651 – 08/12/15

рафинированный сахарЧем смертельно опасен сахар? – Все буде добре - Выпуск 651 - 12.08.15
צפה בסרטון זה ביוטיוב

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
איגור 6 במאי 2017

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

אחד

הוסף תגובה

рафинированный сахарavatar
אחד שרשור הערות
0 תגובות כבולות
0 עוקבים
ההערה הפופולרית ביותר
שרשור הערות אקטואלי
אחד כותבי הערות
рафинированный сахарсергей מחברי ההערות האחרונות
рафинированный сахарavatar
מִנוּי
החדש הישן הטוב ביותר
הרשם ל
הערות חדשות עונה להערתך
рафинированный сахарсергей

אוֹרֵחַ
סרגיי

אם אדם רוצה לשנות את המראה שלו. כדי להסיר מיותר, אז הוא פשוט צריך להגדיר את המשימה בעצמו – אל תאכל סוכר. אתה לא צריך לחפש לעצמך תירוצים, להתאמן ולאכול פירות. אבל אני חושב שדבש עדיף מאשר רפיט.