כמה קלוריות יש בביצה

כמה קלוריות יש בביצה

ביצים הן אורחות תכופות על שולחנותיהם של אנשים רבים. הם מתווספים למספר עצום של מנות, הנצרכות בעצמם. אפשר להרתיח ולטגן ביצים במגוון דרכים. 

המוצר נפוץ ופופולרי, אבל גם ייחודי. הוא נספג בגוף האדם כמעט לחלוטין (ב -97%). מבנה הביצים הוא כזה שרק חלק אחד הוא לבן (חלבון), וששר צהוב (חלמון). האחרון מכיל חלבונים, שומנים, כולסטרול. החלבון שהופך ללבן על פני בית הספר מורכב מ -10% בלבד אתר האינטרנט שלו, והשר מים.

תוֹכֶן

  • 1 ביצים קלוריות
  • 2 ערך תזונתי של ביצים
  • 3 אכילת ביצים בעת דיאטה
  • 4 האם יש התוויות נגד?
  • 5 איך משתמשים את הביצים הנכונות
  • 6 שיעור כמותי של צריכת ביצים
  • 7 מתנות פופולריים הכירו ביצים
  • 8 מסקנה

כמה קלוריות יש בביצה?

Калорийность яиц

 

בביצת עוף גולמית (לכל 100 גדלים) – 158 קק"ל
בביצה גולמית בינונית אחת – 70 קק"ל
בביצה אחת מבושלת – 50-70 קק"ל
בביצה רכה – 70 קק"ל
בביצה קשה – 50 קק"ל
בביצה מטוגנת אחת על שמן צמחי – 125 קק"ל
בביצת יען גולמית (לכל 100 גד) – 118 קק"ל

 

מאה גרם מהמוצר מהווים כ -158 קק"ל. כאן יש לזכור כי ביצים קונות ואוכלות על ידי הנתח, לכן כדאי להתמקד בגודל, שיטת ההכנה, הסוג. ביצה ממוצעת מכילה 70 קלוריות, ביצה גדולה – 80 וגדולה ביותר – 90 קלוריות. אינדיקטורים אלה תקפים אך ורק למוצרי גלם; ערך האנרגיה משתנה במהלך הבישול.

ביצה מטוגנת כבר מכילה 125 קק"ל. זה חל על מוצר מטוגן באמצעות שמן צמחי. אם אתה מבשל אותו רך, אז תכולת הקלוריות כבר תהיה פחותה, כלומר 70, ומבושלת קשה-50 קק"ל. יש לזכור שחלבון מכיל פי שלוש פחות קלוריות מחלמון.

ביצת שליו קטנה וגודלה ומשקלו משתנה בין 10 ל -12 גרם. מכיוון שניתן כיום לרכוש מוצר זה, שזוכה לפופולריות גבוהה למדי, כמעט בכל סופרמרקט, נושא הערך האנרגטי שלו הופך לדחוף. ביצת שליו אחת מכילה 16-17 קק"ל.

 

ערך תזונתי של ביצים

נקבע על ידי החומרים המועילים המרכיבים את המוצר. ביצים מכילות מינרלים הדרושים לגוף האדם, כמו גם חומצות אמינו וויטמינים. המוצר חייב את ערכו התזונתי וערכו לתוכן החומרים הבאים:

  • פרוביטמין A פעיל;
  • ויטמין D, ריכוזו השני רק לשמן דגים הידוע בתועלתו לבני אדם;
  • ויטמינים E וקבוצה B, ויחד עם B1 ו- B2 החלמון עשיר בכולין (B4);
  • סידן, יוד, נחושת, זרחן, ברזל
  • כולסטרול, שאינו מהווה איום על הבריאות, מכיוון שהוא מאוזן על ידי לציטין;
  • שומנים רב בלתי רוויים, בדומה לכולסטרול הכלול בביצים, אינם פוגעים בבריאות.

כך מתברר כי כולסטרול ושומנים שנכנסים לגוף יחד עם ביצים בטוחים לחלוטין. בנוסף, המוצר מספק לאדם כ -96% מהמינרלים, כמו גם ויטמינים שימושיים.

אכילת ביצים בעת דיאטה

Употребление яиц при диете

כל מי שרוצה להשיג הרמוניה ושומר על תזונה תזונתית מתעניין תמיד בשאלה האם מוצר זה תואם את תהליך הירידה במשקל. בעניין זה, עליך להקשיב לעצת תזונאים. מומחים רבים ממליצים לאכול 2 עד 3 ביצים בשבוע. בדיאטות דלות פחמימות ניתן להגדיל כמות זו.

הכללת ביצים בתזונה יכולה לעזור לך לרדת במשקל ולתמוך במערכת החיסון שלך. הם קשים, הם נמצאים ברוב תוכניות הדיאטה הפופולריות ביותר. ביניהם יש כאלה כגון פרוטסובה, אטקינס, לפי קבוצת דם, הקרמלין וכמובן חלבון.

האם יש התוויות נגד?

противопоказания

חל איסור לאכול ביצים למי שסובל מחוסר סובלנות אינדיבידואלית לאחד ממרכיבי החלמון או החלבון, כמו גם דלקת שלפוחית השתן. המוצר גורם לעיתים לתגובות אלרגיות. אתה יכול להתחיל לתת חלמונים אפילו לתינוקות מגיל שבעה חודשים.

כיצד בוחרים את הביצים הנכונות

Как правильно выбирать яйца

כדי לענות על שאלה זו, יש לקבוע אם נאכלו ביצי שולחן רגילות או ביצים תזונתיות. היכולת לקרוא את התיוג מסייעת להבחין בין שני המוצרים הללו זה מזה. בשטחה של הפדרציה הרוסית, האות "D" מונחת על ביצה תזונתית, שאורך חיי המדף שלה אינו עולה על שבוע, אך "C" מונח על ביצת שולחן, שיישומה נמשך כ -25 ימים .

משקל הביצה מודבק בסימן השני של הסימון כמספרים גוברים 1,2 ו -3. על בחירה במשקל 65 עד 75 גרם יש את האות "O" על הקליפה, הציון הגבוה ביותר עם משקל של יותר מעל 75 גרם – האות "ב". עם זאת, בעת רכישת מוצר, הקפד לשים לב היטב כאשר "הביצה" שוחררה. אם המוצר ארוז במיכל, יש לפתוח אותו כדי לבדוק את תקינותו.

איכותן או טעמן של הביצים, כפי שרבים מאמינים בטעות, אינן תלויות בצבע בשום צורה. הוא נע בין לבן טהור לחום בהיר.

שיעור כמותי של צריכת ביצים

האדם הממוצע, אם נפנה לתקן התזונתי המקובל, צריך לצרוך כשלוש מאות ביצים בשנה. מדובר בערך בחמש עד שש חתיכות בשבוע. אנשים הסובלים מרמות כולסטרול גבוהות צריכים לחתוך כמות זו לשניים.

חלמונים מוכנסים לתזונת הילדים בגיל שבעה חודשים. מותר לילדים בני שנתיים ושלוש לתת שתיים עד שלוש חלמונים בשבוע, ניתן לצרוך מספר ביצים דומה מארבע עד שש שנים.

אם כבר מדברים על מספר הביצים, יש לזכור שהן חלק ממאפים, מיונז ומוצרי מזון אחרים, כולל ביתיות.

מתכוני ביצים פופולריים

Популярные рецепты приготовления яиц

ייחודן של הביצים טמון בכך שניתן לבשל אותן בדרכים שונות לחלוטין, דבר המשפיע תמיד על תכולת הקלוריות והטעם. לאנשים המקפידים על דיאטה, מוצר זה מומלץ להיכלל בתזונה מבושלת אך ורק מבושל, מכיוון שבצורה זו יש לביצים את תכולת הקלוריות המינימלית.

ביצים מוכנות על פי המתכונים הבאים:

  1. רך וקשה. במקרה הראשון ביצים מבושלות בין 2 ל -3 דקות, ובשנייה – מ -7 עד 8 דקות.
  2. מטוגן. ביצים מקושקשות מבושלות במחבת בעזרת כמות קטנה של שמן צמחי בתוספת מלח, פלפל שחור גרוס. אפשר לטגן אותו משני הצדדים או מצד אחד, תוך קבלת ביצה מטוגנת נפלאה. אם הביצים מנערות היטב, אז מדבר ייצא מביצים מקושקשות רגילות.
  3. חֲבִיתָה. מנה קלה ופופולרית העשויה מביצים טרופות בחלב. הוא מומלח ופלפל לפי הטעם, ואז מטוגן במחבת. כדי להפוך את המנה לטעימה יותר, מוסיפים לה פלפל בולגרי טרי, עגבניות, גבינה, בשר חזיר. ה"מילוי "נבחר על פי העדפותיהם.
  4. חָלוּט. אלו אשכים שמבושלים מקולפים, כלומר ללא הקליפה. שיטת בישול זו הומצאה על ידי הצרפתים.

למצוא מתכון שמתאים לטעמך אינו קשה.

סיכום

לתזונה נכונה, ביצים הן קוד הכרחי שמום בית לצריכה של מבוגרים וילדים קטנים. הם רק עשירי קלוריות, אבל יש להם טעם מעולה, הם מכילים גם ויטמין E.

כי לשתף זה כיף

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *