אילו פירות אתם אוכלים כשיורדים במשקל: TOP 7 בדיאטה
אילו פירות אתם אוכלים כשיורדים במשקל: TOP 7 בדיאטה
צפיפות הקלוריות בעיסה של רוב הפירות קטנה פי כמה מאשר בדגנים, לחם ומוצרים אחרים. רוב הנפח תפוס על ידי מים וסיבים. הודות לכך, פירות מחסלים במהירות את הרעב. להלן כמה סוגים הכרחיים בתזונה של אלה שיורדים במשקל.
אגסים
הם מכילים הרבה סיבים גסים, ויטמיני B, ברזל וחומצה אסקורבית. הם שומרים על שובע לאורך זמן, בעוד שתכולת הקלוריות של הפרי היא רק 30 יחידות ל-100 גרם הטעם המתוק של האגסים מסייע לספק את התשוקה לסוכר, אך הם מכילים מעט פחמימות ונספגים מבלי לגרום למשקעי שומן.
תפוחים
הפירות הזולים והבריאים ביותר לירידה במשקל. הם מכילים הרבה סיבים גסים ומסיסים – פקטין. העיסה העסיסית מרווה היטב, מעשירה את הדם בחומרים פעילים יקרי ערך, מנטרלת רעלים, ממריצה את תפקוד המעיים ומווסתת את ייצור הכולסטרול. אכילת תפוחים מבטלת סטגנציה של מרה ומזרזת תהליכים מטבוליים. 100 גרם תפוחים מכילים רק 25 קק"ל. ללא קשר למגוון.
אננסים
ברומלין ותרכובות פעילות אחרות באננס מקלים על העיכול לאחר אכילת יתר. סיבים מונעים עצירות, ברזל, חומצה אסקורבית ורטינול תומכים בחילוף החומרים של התא, פרוקטוז מספק את האנרגיה הדרושה ללא סיכון של שקיעת שומן עודפת. 100 גרם פרי מכיל כ-23 קק"ל.
בננות
למעשה, הם רק מעט גבוהים יותר בקלוריות מאשר פירות אחרים: כ-70 קק"ל. ב-100 גרם עיסת בננה אינה מכילה סיבים גסים, היא מכילה מעט חומצות אורגניות, ולכן היא אינה מגרה את רירית הקיבה ושימושית לדלקת קיבה. אשלגן בהרכב מספק תזונה לרקמת השריר. חתיכת בננה שימושית לאכילה במהלך התקפי רעב חריפים או כקינוח. צריכה מתונה של פירות אלו אינה פוגעת בדמות, מסייעת בשמירה על מצב רוח טוב, מרגיעה את מערכת העצבים ומשפרת את תנועתיות המעיים.
פירות יער
דובדבנים, דומדמניות, אוכמניות, חמוציות, ברברי, תותים הם מקורות לצורות טבעיות של ויטמינים, אנתוציאנינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. בשל תכולת הקלוריות הנמוכה והרוויה שלהם בחומרים פעילים, רוב פירות היער מספקים תזונה מלאה לאלו שיורדים במשקל, מבטלים תיאבון כוזב, מונעים אנמיה ומחסור במיקרו-אלמנטים שונים. בנוסף, הוא מהווה מרכיב לקינוחים בריאים תזונתיים המפחיתים את התשוקה למתוקים ולעוגות.
אֶשׁכּוֹלִיוֹת
הבריא מבין פירות ההדר, שכן הוא מכיל מינימום פחמימות ועשיר בפרוביטמין A, חומצה אסקורבית, נתרן, אשלגן וברזל. העיסה המרירה והעסיסית של האשכולית מפחיתה את התיאבון, מסייעת בוויסות רמות הגלוקוז בדם, מונעת שיכרון וממריץ פירוק שומנים.
אַבוֹקָדוֹ
למרות תכולת הקלוריות הגבוהה, אבוקדו שימושי לירידה במשקל אם צורכים אותו לאט לאט. עיסת הפרי רוויה בחומצות שומן, ויטמינים A ו-E ואשלגן. זה עוזר לשמור על רמות מטבוליות תקינות ולוויסות סינתזה של כולסטרול. כ-50 גרם אבוקדו ליום לא יפגעו בגזרה שלך, אבל יספקו אנרגיה ויסייעו במניעת הפרעות כלי דם ולב.