אכילה בריאה

4 סודות להרתחה ואחסון ביצים

4 סודות להרתחה ואחסון ביצים

נראה שמה יכול להיות יותר פשוט מביצים מבושלות? אם רק לפת מאודה. עם זאת, גם כאן יש כמה טריקים. ביצים לא תמיד טעימות וקל לקלף. מאמר זה מכיל סודות פשוטים לאחסון והרתחת ביצים.

4 כללים להרתחה ואחסון ביצים

תמונה מאת https://pixabay.com/
  1. ביצים נסדקות בעת בישול עקב שינויי טמפרטורה. לכן רצוי להוציאם מהמקרר כשעה לפני הבישול. לאחר מכן ממלאים במים בטמפרטורת החדר ומניחים על הכיריים. לאחר שהמים רותחים, יש להפחית את החום (אם המים רותחים יותר מדי, הביצים יתחילו לדפוק זו בזו ובדפנות הכלי ולהיסדק). לבישול ביצים קשות, לאחר הרתיחה, מבשלים אותן במשך 7 דקות.
  2. כדי להקל על קילוף הביצים, יש לנקז מיד את המים שבהם הרתחו. מסירים קלות את הקליפות בעזרת כפית ליצירת סדקים קטנים, ואז שופכים עליהם מים קרים ואז מקלפים.
  3. עדיף לאחסן ביצים כשהקצה המחודד כלפי מטה. לקצה הקהה יש יותר נקבוביות – המוצר לא יתקלקל יותר. רצוי לאחסן ביצים לא יותר מ-25 יום.
  4. אסור להחזיק ביצים בדלת המקרר, כי זרימת האוויר החם בעת הפתיחה מזיקה להן. כדאי גם להשתמש תחילה בביצים סדוקות.

טוען…

מאמרים בנושא

כתיבת תגובה

Back to top button