מדוע ארוחות מפוצלות מזיקות: 4 סיבות
מדוע ארוחות מפוצלות מזיקות: 4 סיבות
לתזונה חלקית יש תומכים ומתנגדים כאחד. בואו ננסה להבין מי עשוי להפיק תועלת מארוחות תכופות ומי לא.
תזונאים נוטים כעת יותר ויותר להאמין שארוחות תכופות במנות קטנות נחוצות רק על ידי אנשים חולים (עם פתולוגיות של מערכת העיכול, סוכרת ומחלות אחרות). למי שיורד במשקל, שלוש ארוחות ביום עשויות להספיק בהחלט. וחלקים אפילו מזיקים. בואו ננסה להבין את הסיבות.
סיבה ראשונה. האבולוציה גרמה לכך שמערכת העיכול האנושית מותאמת בצורה מושלמת לארוחות נדירות וגדולות. אחרי הכל, לפני כמה אלפי שנים הגיע האוכל עם הפרעות משמעותיות. והגוף עדיין לא הסתגל לצריכה ושפע מתמידים.
סיבה שניה. תזונה חלקית הופכת לעתים קרובות לפרק אינסופי. לכן עדיף לתרגל אותו למי שמסוגל לאכול בצורה משמעותית ולא לשדר.
סיבה שלישית. עם ארוחות חלקיות, מערכת העיכול צריכה לעבוד ללא הפסקה. גם בזה אין שום דבר טוב.
סיבה רביעית. לבסוף, בכל פעם שאתה אוכל, רמות הגלוקוז עולות ורמות האינסולין עולות במקביל. זה יכול להוביל לעמידות לאינסולין, כאשר כמות קטנה של אינסולין משתחררת לאחר כל חטיף. לאורך זמן, רמות אינסולין גבוהות משפיעות על יכולת הגוף לפרק מצבורי שומן בתאים.
תזונאים מדגישים שצום לסירוגין יעיל יותר לירידה במשקל מאשר ארוחות מפוצלות. האחרון מיועד בעיקר למחלות מערכת העיכול. יתרה מכך, למטופלים חשוב לא רק לאכול לעתים קרובות, אלא גם לאכול מזונות מסוימים בצורה מסוימת. כאלה שקל לעיכול. לדוגמה, דייסה, ירקות מבושלים או מבושלים, דגים, עופות, מרק. אם אין בעיות בריאותיות, אין צורך לאכול לעתים קרובות. אם כן, אתה צריך לבקר רופא שיציע דיאטה טיפולית לאחר הבדיקה.